De ce a devenit Cîțu un ”pariu riscant” pentru PNL: S-a uzat în competiţia numită de Orban ”festivalul democraţiei”

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 23:20
3601 citiri
De ce a devenit Cîțu un ”pariu riscant” pentru PNL: S-a uzat în competiţia numită de Orban ”festivalul democraţiei”
Lucian Bode a declarat că PNL a ales echilibrul și moderația odată cu alegerea lui Nicolae Ciucă la conducerea patidului FOTO Facebook / Florin Cîțu

Ministrul de Interne Lucian Bode, secretar general interimar al PNL, a vorbit duminică, 10 aprilie, despre decizia liberalilor de a-l schimba pe Florin Cîțu de la conducerea partidului.

Subliniind că PNL a ales, în urma congresului de duminică, echilibrul şi moderaţia, Bode a declarat că îi mulţumeşte lui Florin Cîţu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în cadrul partidului.

”Până la urmă, PNL a ales echilibrul, moderaţia, lăsând la o parte o serie de pariuri riscante pe care PNL nu trebuia să le facă în această perioadă. Evident că mă refer la fostul preşedinte Florin Cîţu, pentru că, trebuie să vă spun, şi domnul preşedinte Ciucă i-a mulţumit domnului Florin Cîţu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în cele 6 luni cât a condus PNL”, a afirmat Lucian Bode la B1 TV.

Întrebat dacă Florin Cîţu a fost un pariu riscant, Bode a evitat un răspuns direct şi a declarat că peste 40 de filiale au dorit schimbarea.

”Acum, când vedem anumite decizii din ultimele săptămâni, ultimele luni, PNL a reacţionat şi a reacţionat în proporţie de peste 90-95 la sută. Când peste 40 de filiale, din 49, spun stop este nevoie de o resetare la nivel politic, atunci trebuie să faci un pas lateral, aşa cum a făcut şi Florin Cîţu, şi eu îi mulţumesc pentru modul în care a înţeles că a fost o etapă, iar etapa de care are nevoie PNL şi guvernul este una în care trebuie să avem altceva în vârf. Nu am ratat nicio criză, de-a lungul istoriei”, a declarat ministrul.

Potrivit secretarului general interimar al PNL, Florin Cîţu s-a ”uzat” în competiţia cu Ludovic Orban.

”Florin Cîţu s-a uzat în acea competiţie numită de Orban ”festivalul democraţiei”. Iată că acel festival ne-a făcut foarte mult rău (...) În septembrie şi eu şi alţii ne-am pus speranţele în Florin Cîţu, un tânăr în politică, un tânăr finanţist, cu şcoli făcute în străinătate, un om respectat în zona lui de competenţă. Atunci ne-am dorit să scăpăm de populismul deşănţat al lui Ludovic Orban. Ducea partidul într-o zonă total greşită şi împreună cu Florin Cîţu am reuşit să scăpăm de Ludovic Orban. Sigur că Ludovic Orban putea să rămână în PNL. A ales altă cale. Credem că în perspectiva anului 2024 este nevoie de o întărire a partidului”, a mai explicat Bode.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă se ”autofelicită” la doi ani de când a fost ales în fruntea PNL: „Nu a fost o perioadă ușoară”
Nicolae Ciucă se ”autofelicită” la doi ani de când a fost ales în fruntea PNL: „Nu a fost o perioadă ușoară”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, 11 aprilie, la împlinirea a doi ani de la preluarea conducerii PNL, că este mândru că partidul său „are curajul de a lăsa diferenţele...
Nicolae Ciucă apără alianța electorală cu PSD: „Este nevoie ca oamenii să înțeleagă responsabilitatea stabilității”
Nicolae Ciucă apără alianța electorală cu PSD: „Este nevoie ca oamenii să înțeleagă responsabilitatea stabilității”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 9 aprilie, la Buzău, despre alianţa electorală cu PSD că „este nevoie ca oamenii să înţeleagă responsabilitatea stabilităţii la...
#congres PNL, #Florin Citu, #lucian bode, #nicolae ciuca, #Ludovic Orban , #stiri Lucian Bode