Pregătiri intense pentru congresul PPE de la București. Lista participanților importanți și deciziile ce se vor lua

Marti, 05 Martie 2024, ora 07:58
3296 citiri
Pregătiri intense pentru congresul PPE de la București. Lista participanților importanți și deciziile ce se vor lua
Ursula von der Leyen urmează să fie desemnată candidat pentru şefia Comisiei Europene FOTO X

Miercuri, 6 martie, peste 2.000 de delegaţi din aproximativ 40 de ţări vor fi prezenți la Romexpo pentru Congresul Partidului Popular European.

Aici se va decide strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului, preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, care urmează să fie desemnată în cadrul Congresului în mod oficial candidat pentru şefia Comisiei Europene.

La eveniment va participa şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

Partidul Naţional Liberal găzduieşte la Bucureşti (Romexpo) Congresul Partidului Popular European, un eveniment de amploare, în parteneriat cu Partidul Popular European, cea mai mare familie politică din Europa. Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului pentru funcţiile europene.

Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, anunţa PNL.

Marţi, cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că Bucureştiul va deveni ”centrul politic al Europei” prin Congresul organizat în România. ”La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei”, afirma el, referindu-se la Congresul PPE.

Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, anunţa, sâmbătă, Congresul popularilor europeni de la Bucureşti, din 6-7 iunie, un eveniment care îi va reuni pe toţi liderii importanţi din Uniunea Europeană.

”Peste câteva zile voi merge la Bucureşti. Sunt încântat de acest lucru pentru că vom decide cu privire la menifesto – ideile pentru viitor. Vom decide, de asemenea, cu privire la candidatul nostru principal, cu privire la cine ne va reprezenta în timpul campaniei europene şi va deveni următorul preşedinte al Comisiei. PPE este puterea Europei”, a anunţat, sâmbătă, Manfred Weber, într-un mesaj postat pe Facebook.

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat recent, la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

La Congresul Partidului Popular European (PPE), preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” - reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.

Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti.

Printre cei prezenţi la eveniment se află şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen dar şi preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Eurodeputatul PNL prezintă lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres:

- Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

- Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola

- Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER

- Preşedintele României, Klaus IOHANNIS

- Prim-ministrul Finlandei, Petteri ORPO

- Prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN

- Prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON

- Preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES

- cancelarul Austriei, Karl Nehammer

- Prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR

- Prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ

- Prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK

- Prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS

- Prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#congres, #PPE, #Bucuresti, #organizare, #invitati, #decizii , #PPE