Peste 5 miliarde de oameni ar muri în timpul unui război nuclear între Rusia și SUA. Concluziile înfiorătoare ale unui studiu făcut de climatologi

Marti, 16 August 2022, ora 09:53
8830 citiri
Peste 5 miliarde de oameni ar muri în timpul unui război nuclear între Rusia și SUA. Concluziile înfiorătoare ale unui studiu făcut de climatologi
Peste 75% din planetă va muri de foame în doi ani FOTO Twitter

Peste 5 miliarde de oameni ar muri de foame într-un război nuclear pe scară largă între SUA și Rusia, potrivit unui studiu global realizat de cercetătorii climatologi de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Cercetătorii au calculat răspândirea prafului care ar bloca soarele și ar apărea ca rezultat al războiului în șase scenarii - cinci războaie mici între India și Pakistan și un război major între SUA și Rusia.

Chiar și în cel mai puțin nuclear scenariu, adică un război local între India și Pakistan, producția medie globală de alimente ar fi redusă cu 7%, în timpul a cinci ani de conflict. În cel mai rău scenariu de război – un conflict nuclear pe scară largă între Statele Unite și Federația Rusă – producția medie globală ar scădea cu aproximativ 90%, la trei până la patru ani după ostilități, spun cercetătorii.

Scăderile recoltelor vor fi cele mai severe în țările cu latitudini medii și înalte, inclusiv în cazul marilor exportatori precum Rusia și SUA, ceea ce ar putea duce la restricții ale exporturilor și ar putea cauza perturbări majore în țările dependente de importuri din Africa și Orientul Mijlociu, se arată în studiu. Potrivit oamenilor de știință, în timpul unui război major, peste 75% din planetă va muri de foame în doi ani.

Singura soluție pe termen lung în acest caz este Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare, care a fost ratificat până acum de 66 de țări, dar nici una dintre cele nouă puteri nucleare.

Cercetătorii Roebuck au deja informații mai mult decât suficiente pentru a ști că un război nuclear de orice amploare ar distruge sistemele alimentare globale, ucigând miliarde de oameni în acest proces.

„Munca noastră arată în mod clar că este timpul ca aceste nouă țări să asculte știința și restul lumii și să semneze acest tratat”, spun cercetătorii.

Să amintim că șeful serviciilor de informații militare britanice, generalul locotenent James Hawkenhull, a raportat că Federația Rusă ar putea folosi arme nucleare în cazul înfrângerii într-un război pe scară largă împotriva Ucrainei.

Citește și:
Validarea, boala tăcută a egoului nostru
Validarea, boala tăcută a egoului nostru
Deformarea comportamentelor noastre a început când, mulți fiind, era greu să mai vedem exemple de integritate și virtute în jur. A devenit greu să-i găsim pe aceștia, iar prin...
Statele Unite anunță „consecințe catastrofale” în cazul în care Putin folosește arme nucleare
Statele Unite anunță „consecințe catastrofale” în cazul în care Putin folosește arme nucleare
Statele Unite au avertizat duminică în legătură cu "consecinţele catastrofale" în cazul în care Moscova ar folosi arme nucleare în Ucraina, după ce ministrul rus de externe a declarat că...