Un consilier USR a fost dat afară din partid după ce a făcut jocuri de culise pentru șeful PSD din Constanța

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 12:55
2363 citiri
Un consilier USR a fost dat afară din partid după ce a făcut jocuri de culise pentru șeful PSD din Constanța
Consilierul USR Iulian Călin a mai votat și în trecut proiecte controversate inițiate de PSD sau PNL FOTO USR

Consilierul local USR Iulian Călin este acuzat că a făcut jocuri de culise în favoarea PSD după ce a votat pentru ca firma șefului PSD Constanța Ion Dumitrache să poată cumpăra peste 800 de metri pătrați de plajă din stațiunea Mamaia.

USR a anunțat ulterior că îl exclude din partid pe Iulian Călin.

„USR Constanţa nu va accepta şi nu va tolera membri care fac jocuri de culise cu alte partide în defavoarea constănţenilor, mai ales dacă vorbim şi despre favorizarea unor indivizi din gaşca PSD-iştilor, care zeci de ani au monopolizat şi distrus municipiul, precum şi staţiunea Mamaia. Anunţăm oficial că USR Constanţa va solicita excluderea consilierului municipal Iulian Călin din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România

Deşi USR Constanţa a anunţat clar că nu va susţine acest proiect, pentru care consilierii PNL şi PSD şi-au dat mâna în cadrul comisiei de specialitate, prin votul său, Iulian Călin ne-a arătat că este de partea celor care vor să contribuie mai departe la betonarea completă a staţiunii Mamaia şi prosperitatea rechinilor imobiliari de sorginte pesedistă”, a transmis partidul.

Proiectul a fost aprobat în ședința de marți, 28 februarie, a Consiliului Local Municipal, fiind votat de 19 consilieri locali de PNL, PSD și de Iulian Călin de la USR. Ceilalți membri din USR au votat împotrivă.

Proiectul prevede vânzarea unei suprafeţe de 854 de mp de teren/plajă din staţiunea Mamaia către una dintre firmele în spatele căreia se află preşedintele PSD, Ion Dumitrache, la propunerea primarului Vergil Chiţac.

Terenul este ocupat de construcția C1-Bufet Felix, proprietatea Marina & Santis SRL cu o suprafață construită la sol de 480 mp și pe care este instituit un drept de superficie conform contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros autentificat sub nr.452/41.04.2020.

Marina & Santis SRL este deținută de Maria și Ion Dumitrache, ultimul fiind președintele PSD Constanța, organizația municipală.

Presa locală notează cum Iulian Călin a mai votat și în trecut alături de PSD și PNL pentru alte proiecte controversate, cum ar împrumutul de 250 de milioane de lei pentru următorii 13 ani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#consilier usr, #scandal usr, #usr constanta, #PSD Constanta , #stiri USR