Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 18:19
4435 citiri
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Dacian Cioloș FOTO Facebook/ Dacian Cioloș

12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie.

Dacian Cioloș, împreună cu colegii săi, a anunțat că participă la ședința Consiliului Local Mogoșoaia în semn de susținere pentru Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera agresată de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie care a avut loc miercuri, 27 ianuarie.

"Particip la ședința Consiliului Local Mogoșoaia, unde am venit împreună cu mai mulți colegi să o susținem pe colega noastră Consilier local Felicia Ienculescu-Popovici", a scris Cioloș pe Facebook.

Un mesaj similar a transmis și Dan Barna:

"Am venit astăzi la ședința Consiliului Local din Mogoșoaia într-un gest de solidaritate cu colega noastră, Felicia Ienculescu-Popovici, agresată ieri de doi consilieri de la PNL și PMP. Suntem aici ca să transmitem un mesaj ferm: România nu tolerează violența și bădărănia."

Acesta a menționat cine sunt cei care îl însoțesc în acest demers: Oana Țoiu, Simona Spătaru, Diana Buzoianu, Oana Cambera, Cristian Ghica, Vicol Costel, Anca Dragu, Cristian Seidler și Cătălin Drulă.

Consilierul local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, a fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc miercuri, 27 ianuarie.

Desfășurarea conflictului a fost descrisă într-o postare pe pagina de Facebook USR PLUS Mogoșoaia:

”Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că "și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile".

A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, se preciza în postare.

Polițiștii din Ilfov au anunțat vineri, 28 ianuarie, că au întocmit dosar penal pentru ultraj în cazul scandalului de joi seara de la Consiliul Local Mogoșoaia.

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu privire la conflictul ce a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local Mogoșoaia, Compartimentul de Relații Publice din cadrul I.P.J.Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov- Poliția Orașului Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj întocmindu-se în acest sens dosar penal.

Totodată, menționăm faptul că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz”, a transmis IPJ Ilfov.

PNL Ilfov a anunţat vineri că Valentin Ene, consilier local în Mogoşoaia, a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#consilier, #agresat, #USR, #Mogosoaia, #Dacian Ciolos, #Dan Barna, #sustinere , #stiri politice