Tranzacție de 700 de milioane de euro, sub lupa Consiliului Concurenței. Fosta Enel România vrea să își dubleze portofoliul de regenerabile

Luni, 16 Septembrie 2024, ora 12:59
1701 citiri
Tranzacție de 700 de milioane de euro, sub lupa Consiliului Concurenței. Fosta Enel România vrea să își dubleze portofoliul de regenerabile
PPC vrea să cumpere mai multe companii care operează centrale producătoare de energie regenerabilă. FOTO Pixabay

Consiliul Concurenței a anunțat luni, 16 septembrie, că analizează acordul prin care compania din Grecia care a cumpărat afacerile Enel România vrea să cheltuiască 700 de milioane de euro pentru a cumpăra un portofoliu de producție de energie regenerabilă.

Autoritatea de concurență a spus că va analiza intenția Public Power Corporation SA de a prelua e Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL și TMK Hydroenergy Power SRL. Cele patru firme operează sau dețin centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW. MW Team Invest SRL deține unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate de tip holding, se arată în comunicat.

Firmele fac parte din portofoliul Evyro Group, deținut de fonduri ale gigantului australian Macquarie Group Limited, conform unui comunicat publicat de PPC la început de august, care anunța acordul. PPC spune că acordul are o valoare totală a întreprinderii de aproximativ 700 de milioane de euro.

Intenția de cumpărare vizează un portofoliu de 629 MW de energie din surse regenerabile în exploatare și aproximativ 145 MW active aflate în dezvoltare, care ar dubla capacitatea totală instalată a companiei din Grecia, conform comunicatului.

La 25 octombrie anul trecut, PPC anunța finalizarea tranzacției prin care prelua participațiile grupului italian Enel SpA în România. Grupul grec a plătit 1,24 de miliarde de euro la acel moment.

Care sunt condițiile impuse de Consiliul Concurenţei în achiziția magazinelor Profi de către Mega Image
Care sunt condițiile impuse de Consiliul Concurenţei în achiziția magazinelor Profi de către Mega Image
Consiliul Concurenţei a supus dezbaterii publice două angajamente ale companiei Delhaize, care deține Mega Image, cu privire la achiziția brandului Profi, miercuri, 9 octombrie. Ambele au ca...
Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
Potrivit raportul ultimei ședințe ale Comitetului de Politică Monetară a Băncii Naționale a României (BNR), din ianuarie și până în august (n.red. a.c) inclusiv, România a importat...
#Consiliul Concurentei, #investigatie, #preluare companie, #ppc grecia, #Enel Romania, #energie regenerabila , #energie
  1. Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
  2. Guvernul va continua plafonarea adaosurilor la alimentele de bază, promite premierul Ciolacu. Ce alte măsuri vor fi luate pentru sezonul rece
  3. Cat de rapid si sigur se poate accesa si rambursa un împrumut pentru persoanele cu istoric negativ?
  4. Strategia României și Bulgariei pentru atragerea turiștilor. Rute comune pentru vizitarea celor țări
  5. Erste Bank: Prețurile petrolului, gazelor naturale și ale combustibililor vor împinge în sus inflația pe final de an
  6. Pragul de impozitare al microîntreprinderilor ar trebui să scadă masiv pentru a nu pierde bani din PNRR. Ciolacu: „Dacă am fi avut niște miniștri mai implicați, nu eram azi aici”
  7. Voiculescu, despre scandalul imobiliar Nordis: "O nouă familie din ramura PSD a partidului stat a nenorocit oameni"
  8. Țara europeană din care bogații se pregătesc să fugă. De la „președintele bogaților” la „stigma față de cei cu bani”
  9. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  10. Probleme pe piața muncii. Oferta de joburi, la cel mai mic nivel din Europa, deși șomajul este peste 5%