Daniel Constantin: Bugetul UE, nefavorabil Romaniei

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 22:54
1971 citiri
Daniel Constantin: Bugetul UE, nefavorabil Romaniei
Foto: Arhiva

Vestile prezentate de presedintele Traian Basescu in urma Consiliului European reprezinta, de fapt, o "mare infrangere" pentru Romania, este de parere ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Ma bucur ca nu s-a ajuns la consens, pentru ca agricultura Romaniei pierdea. Am fost surpins sa vad prezentarea lui Traian Basescu, ca vom avea 5 miliarde de euro in plus, pentru ca initial erau 7 miliarde", a precizat Constantin, la Antena 3.

"Eu cred ca-i o mare infrangere. Fermierii trebuie sa fie constienti ca, sapte ani la rand, vor fi in fiecare an in piata sa ne intrebe de ce nu ne apropiem de nivelul din Europa", a adaugat ministrul.

De asemenea, Traian Basescu a anuntat ca a reusit sa ridica nivelul cofinantarii de la nivelul propus, de 75 la suta, la 85%.

Basescu, concluzii dupa Consiliul European: Reducerea va fi de 100 de miliarde de euro

"Punctul in care s-a ajuns este nefavorabil Romaniei si sper ca, pana in ianuarie, sa avem capacitatea de a indrepta lucrurile. Va fi foarte greu sa tragem bani europeni pe agricultura. Este un efort pe care nu stiu daca bugetul si-l va permite", a comentat Constantin.

Vineri noapte, Consiliul European a luat final fara sa ajunga la un consens in privinta bugetului european pentru perioda 2014 - 2020. Germania, Marea Britanie, Olanda si Suedia sunt adeptele unor reduceri bugetare mari, Traian Basescu precizand ca este vorba de 100 de miliarde de euro in minus.

Lucrarile Consiliul European s-au incheiat cu un esec - bugetul nu s-a adoptat

In schimb, tarile care primesc bani mai multi de la buget, sunt adeptele pastrarii nivelului bugetar.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat ca o decizie in privinta bugetului se va lua la inceputul anului viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Daniel Constantin buget UE, #Consiliul European buget UE , #buget