Europarlamentar PNL: Liberalii din PE au blocat un buget al UE cu taieri masive

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 20:30
1392 citiri
Europarlamentar PNL: Liberalii din PE au blocat un buget al UE cu taieri masive

Europarlamentul PNL Ramona Manescu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca grupul liberal din Parlamentul European a luat hotararea de a bloca un eventual acord al Consiliului European care sa priveasca taieri masive in bugetul european viitor.

Ea a spus ca grupul liberalilor ar putea bloca in Parlamentul European bugetul si ca exista aceasta disponibilitate si din partea altor grupuri.

"Grupul liberal din Parlamentul European a luat hotararea, care cred ca va fi sustinuta, de a bloca un eventual acord al Consiliului European care sa priveasca taieri masive in bugetul viitor. Este o obtiune la care Parlamentul European se gandeste foarte serios, si anume sa blocheze bugetul daca acesta va fi mai mic decat cel considerat", a spus Ramona Manescu.

Ea a adaugat ca si o parte din grupul popularilor, cum ar fi Polonia, care face parte din "Pritenii coeziunii", sa sustina acest demers, aratand ca se asteapta sa se creeze o majoritate in Parlamentul European.

Consiliul European nu a putut ajunge vineri la un acord in privinta bugetului UE pe 2014-2020, o decizie fiind amanata pentru inceputul anului 2013.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, la Bruxelles, ca se stie sigur ca va fi o reducere de 100 de miliarde de euro fata de bugetul propus de Comisia Europeana.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...