Iuliu Winkler acuza un compromis ocult la Consiliul European

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 09:43
2631 citiri
Iuliu Winkler acuza un compromis ocult la Consiliul European

Europarlamentarul Iuliu Winkler nu crede in metodele de depasire a crizei europene. Deputatul european pretinde ca previziunile optimiste din 2010 au fost contrazise de realitate.

Deputatul european Iuliu Winkler (PPE, UDMR) si-a exprimat scepticismul cu privire la faptul ca metoda, denumita de el "oculta", a Consiliului European de a ajunge la un compromis pe marginea Cadrului Financiar Multianual (MFF) al UE pentru perioada 2014-2020 va aduce o solutie adevarata pentru cetatenii europeni in depasirea crizei in care se zbate Uniunea.

"Consiliul European din aceasta saptamana trebuie sa tina cont de opinia formulata de Parlamentul European (PE) inainte de a ceda ispitei, incheind compromisuri oculte impotriva interesului fiecaruia dintre cetatenii UE", a afirmat Iuliu Winkler in declaratia scrisa transmisa plenului PE, reunit la Strasbourg, care a avut in dezbatere pregatirile pentru reuniunea din 7-8 februarie, de la Bruxelles, a Consiliului European.

Deputatul european al UDMR considera ca UE are la indemana doua solutii clare pentru depasirea crizei, acestea fiind, in opinia sa, Strategia UE 2020 si MFF 2014-2020.

"Dupa puseul de optimism din 2010, cand analisti economici si lideri europeni previzionau sfarsitul rapid al crizei, azi, avem o certitudine: criza, cu toate aspectele ei - economica, a locurilor de munca, criza competitivitatii europene - va mai dura. Trebuie gasita solutia la criza si la multiplele sale provocari, dar ne aflam pe o cale gresita!

Modul ocult, netransparent, in care Consiliul European incearca sa construiasca un compromis intre egoismele nationale, intre duplicitatea liderilor europeni care isi declara sprijinul pentru Uniune, apeland apoi acasa la protectionism si la discursul antieuropean, nu va aduce adevarata solutie", a sustinut Iuliu Winkler in declaratia sa.

Potrivit acestuia, noul MFF trebuie sa asigure suport financiar solid politicilor comune, investitiilor, crearii de noi locuri de munca, iar pentru cetatenii noilor state membre sanse egale cu vechii membri in privinta Politicii de Coeziune si Dezvoltare Regionala si Politicii Agricole Comune.

"Noul MFF trebuie adoptat intr-un adevarat spirit comunitar, nu doar respectand formal metoda comunitara", a precizat deputatul european.

Consiliul European din 7-8 februarie ar trebui sa ajunga la un compromis privind MFF 2014-2020, negocierile asupra acestuia soldandu-se cu un esec la summit-ul extraordinar care s-a desfasurat in noiembrie 2012.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Winkler buget UE, #Winkler Consiliul European , #buget