Ponta se adreseaza Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 07:49
2254 citiri
Ponta se adreseaza Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta se va adresa, marti, plenului reunit al Parlamentului pe tema pozitiei Romaniei fata de bugetul Uniunii Europene.

Sedinta de plen reunit a fost convocata pentru marti, de la ora 13:00, urmand ca dupa prezentarea pozitiei Guvernului de catre premierul Victor Ponta sa aiba loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

Ponta vrea sa se adreseze din nou Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European

Basescu merge la Bruxelles - Ponta contraataca

Scandalul Basescu-Ponta care a adus subiectul negocierilor de la Bruxelles in campania electorala interna a inceput dupa ce presedintele a refuzat oficial sa-l delege pe premier sa reprezinte Romania la Bruxelles.

Ponta a anuntat ca Traian Basescu va participa la summit-ul de la sfarsitul lunii. Premierul a mentionat ca "inclusiv presedintele a invocat ideea unei participari comune", idee respinsa insa de prim-ministru.

Basescu nu il lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul European

Scos din cursa pentru Bruxelles, premierul i-a transmis lui Basescu ca are "toata sustinerea Guvernului" sa-si foloseasca dreptul de veto pentru propunerea presedintelui Herman van Rompuy de taiere a bugetului european propus de Comisia Europeana.

Basescu: Nu poti sa ii spui lui Merkel iti dau un veto de nu te vezi

In replica, Traian Basescu l-a ironizat pe Ponta, intr-o declaratie publica de la Cotroceni. "De la anuntul de ieri cu vetoul, toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri. Cred ca sesizati ironia. Nu poti sa mergi la Bruxelles in halul asta, sa trantesti vetoul de usa: 'Doamna Merkel, daca nu imi dai cati bani vreau eu, iti trantesc un veto de nu mai ajungi la Berlin'".

Razboiul declaratiilor a continuat, duminica, prin intermediul comunicatelor de presa transmise atat de Guvern, cat si de Administratia Prezidentiala. In timp ce presedintele a acuzat ca Ponta face declaratii antieuropene, Executivul a replicat ca seful statului dezinformeaza si a intrat in campanie electorala.

Premierul Ponta a iesit la atac din nou, luni, sustinand ca si-a trimis consilierii sa-l "invete" pe Basescu ce sa spuna la Bruxelles.

"Domnul Basescu are de ales: ori se bate pentru Romania, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales joi. (...) De ce nu m-a lasat Basescu sa ma duc la Bruxelles? El are datorii de platit acolo. Nu se poate sa mearga Traian Basescu la Bruxelles si sa zica 'Nu ma intereseaza ca Romania nu mai primeste bani pentru coeziune, ma intereseaza sa nu ii supar eu pe cei care m-au ajutat in vara sa raman presedinte impotriva a 7,4 milioane de romani. In final, despre asta este vorba", a declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta reprezentare Romania Bruxelles, #Ponta discurs Parlament Bruxelles, #Basescu participa Consiliu European, #Romania pozitie buget UE , #Victor Ponta