Ponta vrea sa se adreseze din nou Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 14:19
4727 citiri
Ponta vrea sa se adreseze din nou Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European
Foto: Arhiva

Premierul Ponta a transmis, luni, Parlamentului o scrisoare prin care solicita sa se adreseze plenului reunit, pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European.

Scrisoarea prin care premierul Ponta cere sa se adreseze deputatilor si senatorilor va fi discutata de conducerea Parlamentului, conform Digi 24.

Birourile Permanente au fost convocate pentru luni, la ora 19:00. In cazul in care va fi acceptata, iar premierul se va adresa parlamentarilor, plenul reunit va fi urmat de o dezbatere.

"Este posibil sa adoptam o rezolutie de pozitie a Romaniei, daca aceasta pozitie, care sa capete forma unei rezolutii, se contureaza dupa dezbateri. Nu il obliga pe presedinte, este o rezolutie de principiu", a declarat presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Anterior, acesta declarase ca exista posibilitatea ca tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European sa faca obiectul unei dezbateri parlamentare. Liderul PNL a mentionat ca le va propune colegilor sa se intruneasca marti intr-o sedinta comuna a Parlamentului.

"Eu cred ca acest subiect major, al pozitiei Romaniei la Consiliul European, poate sa faca si continutul unei dezbateri parlamentare. Examinam posibilitatea de a face o sedinta, poate chiar maine, a Camerelor reunite pe acest subiect. O sa propun asta colegilor mei.

Vom vedea care va fi decizia. Maine avem convocate grupurile parlamentare ale USL, in care vom stabili pozitia de principiu fata de aceste lucruri, iar astazi avem un Birou permanent al Senatului in care vom discuta cateva subiecte", a declarat Antonescu, dupa sedinta USL.

Basescu merge la Bruxelles - Ponta contraataca

Scandalul Basescu-Ponta care a adus subiectul negocierilor de la Bruxelles in campania electorala interna a inceput dupa ce presedintele a refuzat oficial sa-l delege pe premier sa reprezinte Romania la Bruxelles.

Ponta a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Traian Basescu va participa la summit-ul de la sfarsitul lunii.Premierul a mentionat ca "inclusiv presedintele a invocat ideea unei participari comune", idee respinsa insa de prim-ministru.

Basescu nu il lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul European

Scos din cursa pentru Bruxelles, premierul i-a transmis lui Basescu ca are "toata sustinerea guvernului" sa-si foloseasca dreptul de veto pentru propunerea de compromis a presedintelui Herman van Rompuy de taiere a bugetului propus de Comisia Europeana.

Basescu: Nu poti sa ii spui lui Merkel iti dau un veto de nu te vezi

In replica, Traian Basescu l-a ironizat pe Ponta, intr-o declaratie publica de la Cotroceni. "De la anuntul de ieri cu vetoul, toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri. Cred ca sesizati ironia. Nu poti sa mergi la Bruxelles in halul asta, sa trantesti vetoul de usa: 'Doamna Merkel, daca nu imi dai cati bani vreau eu, iti trantesc un veto de nu mai ajungi la Berlin'", l-a ironizat Traian Basescu pe seful Executivului.

Razboiul declaratiilor a continuat, duminica, prin intermediul comunicatelor de presa transmise atat de Guvern, cat si de Administratia Prezidentiala. In timp ce presedintele a acuzat ca Ponta face declaratii antieuropene, Executivul a replicat ca seful statului dezinformeaza si a intrat in campanie electorala.

Premierul Ponta a iesit la atac din nou, luni, sustinand ca si-a trimis consilierii sa-l "invete" pe Basescu ce sa spuna la Bruxelles.

Dupa ce, in weekend, Traian Basescu si Victor Ponta au avut un schimb acid de replici, prin intermediul unor comunicate de presa, premierul a lansat luni alte acuzatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ponta reprezentare Romania Bruxelles, #Ponta discurs Parlament Bruxelles, #Basescu participa Consiliu European , #Victor Ponta
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Bravo Ponta ! Sa-i iasa din cap lui base ca el decide ceva
Poza monitorul
monitorul
rank 5

LIVE ÎN 00:14:53

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 14 de minute

Notifică-mă