Ziare.com

Strategia Romania - UE 2020: cum evoluam noi altfel decat media UE

Luni, 24 Iulie 2017, ora 22:21

   

Prin strategia Europa 2020 (adoptata de Consiliul European in iunie 2010), au fost stabilite tinte la cinci indicatori apreciati ca fiind semnificativi pentru dezvoltarea social-economica a UE.

Ideea a fost de a se putea oferi niveluri ridicate de locuri de munca, cu productivitate ridicata si de a imbunatati coeziunea sociala in statele membre, simultan cu reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

Cele cinci domenii (rata ocuparii, cercetare-dezvoltare, schimbari climatice si energie, educatie si reducerea araciei) au fost transpuse la nivelul fiecarei tari in obiective concrete ce trebuie atinse la finele deceniului in curs. Situatia pe ansamblu a UE in acest proces de upgradare social-economica a fost prezentata de Eurostat.

situatia la nivelul UE evolueaza aproape exact pe dos decat la noi, punctele atinse de noi fiind sub cerinte la nivelul mediei UE (aici, insa, referinta anului 1990, cand "greaua mostenire socialista" a jucat un rol important) iar domeniile in care UE a mers tot mai bine fiind cele in care noi am mers mai slab.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Afla cum sta Romania, cu punctele tari si punctele slabe, din continuarea articolului, pe cursdeguvernare.ro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum altfel ar putea merge lucrurile, fara economie si industrie

nationala,cu o tara vinduta si fara un "proiect de reindustrializare?Adica la fel ca intr-o familie (nationala) fara casa, fara locuri de munca, a caror copii migreaza ca sa nu moara de foame.Ca o tara in care comertul a explodat, dar nu mai produce mai nimic, cu ce sa-si acopere cheltuielile zilnice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor