Strategia Romania - UE 2020: cum evoluam noi altfel decat media UE

Luni, 24 Iulie 2017, ora 22:21
3845 citiri

Prin strategia Europa 2020 (adoptata de Consiliul European in iunie 2010), au fost stabilite tinte la cinci indicatori apreciati ca fiind semnificativi pentru dezvoltarea social-economica a UE.

Ideea a fost de a se putea oferi niveluri ridicate de locuri de munca, cu productivitate ridicata si de a imbunatati coeziunea sociala in statele membre, simultan cu reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

Cele cinci domenii (rata ocuparii, cercetare-dezvoltare, schimbari climatice si energie, educatie si reducerea araciei) au fost transpuse la nivelul fiecarei tari in obiective concrete ce trebuie atinse la finele deceniului in curs. Situatia pe ansamblu a UE in acest proces de upgradare social-economica a fost prezentata de Eurostat.

situatia la nivelul UE evolueaza aproape exact pe dos decat la noi, punctele atinse de noi fiind sub cerinte la nivelul mediei UE (aici, insa, referinta anului 1990, cand "greaua mostenire socialista" a jucat un rol important) iar domeniile in care UE a mers tot mai bine fiind cele in care noi am mers mai slab.

Afla cum sta Romania, cu punctele tari si punctele slabe, din continuarea articolului, pe cursdeguvernare.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#indicatori dezvoltare economica Romania , #zona euro
Comentarii