Un angajat al CJ Satu Mare și-a dat demisia fiindcă nu avea nimic de muncă: "Timp de 5 luni nu mi s-a solicitat să prestez nicio activitate." Ce salariu primea

Joi, 09 Februarie 2023, ora 17:15
31341 citiri
Un angajat al CJ Satu Mare și-a dat demisia fiindcă nu avea nimic de muncă: "Timp de 5 luni nu mi s-a solicitat să prestez nicio activitate." Ce salariu primea
Ciprian Tișea FOTO presasm.ro

Ciprian Tișea, un consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă nu avea nimic de muncă în toată perioada în care a fost angajat. Acesta era plătit cu 6.500 de lei pe lună.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat în data de 19.08.2022 la Consiliul Judeţean Satu Mare în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, potrivit surselor PresaSM.

Acesta s-a confesat că timp de 5 luni nu i s-a cerut să presteze nicio muncă, activitatea constând în simpla prezență la locul de muncă.

Acesta le-a spus apropiaților că în fiecare zi îi cerea vicepreședintelui de lucru, dar nu ar fi avut ce să îi ofere.

Motivul demisiei: un act de onoare, să nu primească mii de lei lunar fără să facă absolut nimic.

”În antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy. Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică”.

Potrivit documentului, se fuma fără nicio problemă în spațiile închise: ”Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care intezice acest lucru”.

După toate aceste situații Ciprian Tișea și-a dat demisia:

”Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”.

Ciprian Tișea mai subliniază că nici cei doi vicepreședinți PSD din cadrul Consiliului Județean Satu Mare nu ar avea atribuții, cităm: ”În data de 4 ianuarie 2023 am fost convocați la ședință de cei doi vicepreședinți, ocazie cu care în prezența celorlalți colegi, cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții”.

Reacția președintelui Organizației Județene Satu Mare a PSD

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a avut o reacție: ”Decizia nu afectează cele două funcții de vicepreședinți de la Consiliul Județean și nici activitatea acestora, care vă asigur că este foarte bună. Amândoi au atribuții de serviciu, conform dispozițiilor semnate de presedintele Pataki Csaba. Nu vreau să cred că se încearcă destabilizarea PSD, căci nu au nicio șansă!”

Și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a avut o reacție, la solicitarea PresaSM: ”Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Sute de jandarmi de la o unitate din București nu și-au primit salariile în ziua plății din cauza unei erori. Surse din Jandarmerie au declarat că banii au fost direcționați către un...
”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
Toată lumea a fost afectată de scumpirile din ultima perioadă, mai ales cei care nu au beneficiat de salarii mai mari. Pentru a face față cheltuielilor mulți au renunțat la micile plăceri....
#consiliul judetean, #Satu Mare, #angajat, #demisie, #motiv, #munca, #salariu , #demisie