UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 23:12
5925 citiri
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP) FOTO Facebook / USR Mogoșoaia

Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc miercuri, 27 ianuarie.

Desfășurarea conflictului a fost descrisă într-o postare pe pagina de Facebook USR PLUS Mogoșoaia:

”Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că "și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile".

A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, se precizează în postare.

Și consiliera Felicia Ienculescu-Popovici (USR) a comentat agresiunea la care a fost supusă:

”Nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Nimeni nu ar trebui să vina la o simplă ședință a comisiei de asistență socială din CL și să aibă parte de amenințări și agresiune fizică. Am depus plângere la Poliție și voi face tot ce e necesar că nimănui și mai ales niciunei femei să nu-i fie teamă să ocupe o funcție publică. Nu mi-e frică, nici vouă să nu vă fie frică când căutați dreptatea, când vă faceți datoria. We shall overcome.”

Liderul USR Dacian Cioloș a reacționat, la rândul său, condamnând violența politică:

”În această seară, colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP).

Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum.

Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor.

Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”, a scris președintele USR.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
De ce este reticent Gheorghe Falcă în privința comasării alegerilor programate în 2024
De ce este reticent Gheorghe Falcă în privința comasării alegerilor programate în 2024
Alegerile prezidențiale din 2024 trebuie să aibă loc după cele parlamentare, a declarat, marți, la RFI, vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Potrivit G4Media, PSD ar vrea ca scrutinul...
#Consiliul local, #USR, #agresat, #Mogosoaia, #consilieri, #PMP, #PNL , #stiri USR