Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.452 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ABADL a rezolvat o "zona imputita" reclamata de cetatenii din Murfatlar

Marti, 07 Iulie 2020, ora 20:57

ABADL a rezolvat o "zona imputita" reclamata de cetatenii din MurfatlarInspectorii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au reusit, in urma unei sesizari, sa identifice si sa rezolve problema semnalata de localnicii din Murfatlar, care se plangeau de cativa ani de existenta unui miros neplacut in zona canalului de captare a apelor pluviale ale orasului Murfatlar.
Conducerea Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral s-a autosesizat si a solicitat prezenta la fata locului a inspectorilor din cadrul institutiei precum si a reprezentantilor Administratiei Canalelor Navigabile Constanta, a celor de la RAJA, a Primariei Murfatlar si a Garzii Nationale de Mediu - Comisariatului Judetean Constanta pentru depistarea unei presupuse deversari de ape uzate in canalul colector de ape pluviale care deserveste localitatea Murfatlar, cu descarcare in Canalului Dunare - Marea Neagra (CDMN).
In urma inspectiilor efectuate in zona pe malul drept al canalului pluvial la baza taluzului bretelei podului rutier care traverseaza CDMN, sensul Murfatlar-Ciocarlia, s-a observat o scurgere de apa, cu aspect limpede, de mici dimensiuni in zona conductei de alimentare cu apa, fapt pentru care au fost informati reprezentantii RAJA SA in vederea remedierii acesteia.
Pentru a identifica sursa care a dus la un aer greu respirabil in zona, inspectorii A.B.A.D.L. au solicitat Primariei Murfatlar curatarea a vegetatiei din canalul colector de ape pluviale care deserveste localitatea Murfatlar si se descarca in Canalului Dunare - Marea Neagra. In acelasi ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Constanteanul ]

Asociatia Managerilor din Muzee: Sorin Colesniuc nu este prima victima a unui demers politic

Luni, 06 Iulie 2020, ora 21:15

Asociatia Managerilor din Muzee: Sorin Colesniuc nu este prima victima a unui demers politicO scrisoare publica asumata de Asociatia Managerilor din Muzee atrage atentia asupra abuzului grosolan pe care il fac o serie de personaje politice din Consiliul Judetean Constanta, in frunte cu nenumitul, dar identificatul arheolog inchipuit Palaz, care tine neaparat sa se faca de ras in fata mediului academic.
"Avand in vedere situatia creata la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, acolo unde evaluarea anuala a managementului institutiei conduse de catre domnul Sorin Marcel Colesniuc a fost respinsa, politic, de catre Consiliul Judetean Constanta, forumul tutelar al muzeului, Asociatia Managerilor de Muzee face urmatoarele precizari:
Domnul Sorin Marcel Colesniuc, cercetator stiintific si doctor in istorie, a fost evaluat pentru activitatea din 2019 cu nota 9.60, de catre o comisie de evaluare numita de domnul presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Cu toate acestea, unii consilieri judeteni au considerat ca activitatea managerului nu se ridica la nivelul notei obtinute, imputandu-i vini imaginare. Din pacate, domnul Sorin Marcel Colesniuc nu este prima victima a unui demers politic al Consiliului Judetean Constanta, cazul lui fiind precedat de cel al domnului Erwin Simsensohn, managerul Teatrului de Stat Constanta. Este de precizat faptul ca NU exista, in mod legal, un mecanism de invalidare a evaluarii facute de catre o comisie formata din specialisti in materie.
Totodata, unul din cei care conduc destinele judetului, autorul moral al actiunii ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Constanteanul ]

CONSTANEsA: Targul de Bere Auchan, peste 300 de beri la editia din acest an

Luni, 06 Iulie 2020, ora 20:56

CONSTANEsA: Targul de Bere Auchan, peste 300 de beri la editia din acest anPana pe 21 iulie 2020, in toate hipermarketurile Auchan, precum si in magazinul online auchan.ro, are loc cea de-a XI-a editie a Targului de Bere, eveniment prin care Auchan aduce la raft o selectie extinsa de sortimente de bere, precum si o gama variata de produse complementare pentru servirea acesteia.
Continuandu-si cresterea anuala, Targul de Bere inglobeaza in aceasta editie peste 300 de articole, atat beri de import, cat si productii locale. In ton cu preferintele consumatorilor romani, berile produse pe plan local reprezinta 65% din oferta din acest an, o atentie deosebita fiind adresata microberariilor romanesti. Astfel, 13 microproducatori de bere sunt prezenti la targul din acest an, unii dintre acestia aflandu-se pentru prima data in retail - precum Fabrica de Bere Grivita, prima fabrica de bere transparenta din Romania.
In ceea ce priveste oferta berilor de import, clientii vor regasi la raft specialitati de beri bavareze, albe nefiltrate si nepasteurizate, de abatie, craft si trapiste, originare din tari precum Franta, Belgia si Germania. Totodata, portofoliul acestei editii include si specialitati bio, precum berile fara gluten, dar si selectii de beri aromatizate si cidru.
"Suntem mandri ca pe parcursul celor 11 ani am creat un eveniment comercial de referinta pentru romani si pentru piata de retail - Targul de bere Auchan. De-a lungul anilor, am venit cu cele mai largi game, cu noutati, cu produse de masa, dar si cu produse de nisa, am sustinut productia ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Constanteanul ]

Autobuzele de noapte reincep sa circule in Constanta

Vineri, 03 Iulie 2020, ora 19:58

Autobuzele de noapte reincep sa circule in ConstantaCT BUS reintroduce traseele de noapte, acestea urmand sa circule cu o frecventa de 30 de minute.
Este vorba despre liniile:
N102 ( STR. INDUSTRIALA - FALEZA NORD- PESCARIE)
N100 (GARA C.F.R. - STAEsIUNEA MAMAIA)
N2-43 (CIRESICA - CENTRU - GARA C.F.R. - POARTA 6 PORT)
N5-40 (VARFU CU DOR - GARA C.F.R. - PESCARIE - CAMPUS UNIVERSITAR)
Linia 100M (GARA C.F.R. - STAEsIUNEA MAMAIA) va fi suplimentata cu 2 autobuze, iar intervalul de succedare al acestora va fi 7 minute.
In plus, linia 100 M va circula inclusiv noaptea, sub denumirea N100, la un interval de 30 de minute.
Puteti consulta traseele, timpii reali de sosire in statie, intervalul de succedare si programul autobuzelor in aplicatia CT BUS. De asemenea, aplicatia va permite achizitionarea de bilete si abonamente electronice prin intermediul Mobil Pay sau SMS.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Constanteanul ]

Autobuzele etajate incep sa circule de pe 4 iulie

Joi, 02 Iulie 2020, ora 07:56

Autobuzele etajate incep sa circule de pe 4 iulieCT BUS anunta publicul calator ca incepand de sambata, 4 iulie, introduce linia CITY TOUR, pe ruta Gara CFR - statiunea Mamaia.
Circuitul cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orasul Constanta si din statiunea Mamaia: roata panoramica "Tomis Eye", Silozurile "Anghel Saligny", Vechea Bursa Maritima, Gara Maritima, "Cuibul Reginei", Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, "Edificiul roman cu mozaic", Moscheea "Carol I", Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Delfinariul, Satul de Vacanta, Cazinoul din Mamaia si altele pe care va invitam sa le descoperiti alaturi de noi.
Aveti la dispozitie si aplicatia "CITY TOUR", un ghid text si audio: la bordul autobuzelor etajate va puteti conecta gratuit la reteaua Wi-Fi, scanati codul QR de pe spatarul scaunului sau cautati aplicatia direct in "MAGAZIN PLAY" sau "APPLE STORE". Aceasta sincronizeaza pozitia telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. In momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio porneste automat.
Pretul unei calatorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achizitionate de la soferul autobuzului etajat.
Principalul avantaj este posibilitatea achizitionarii unui bilet de 10 lei, valabil toata ziua. Astfel, puteti intrerupe turul oricand pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi va puteti relua calatoria, cu un alt autobuz etajat, fara costuri suplimentare.
Linia CITY TOUR este deservita, pentru inceput, de 6 autobuze etajate, cu o frecventa de 25 de minute, ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Constanteanul ]

Mohammad Murad a cumparat Litoral TV

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 19:24

Mohammad Murad a cumparat Litoral TVCNA a aprobat astazi modificarea de actionariat a postului regional Litoral TV, care a trecut de la Ramona Mures, care detinea 100% din actionariat, la firma Brands Duel SRL. Concret, actionariatul Litoral TV (dupa votul CNA) arata astfel: Mures Geanina Ramona - 10%, SC Brands Duel SRL - 90%.
Firma care a preluat actionariatul majoritar la Litoral TV este detinuta de o alta firma controlata de Hassan Murad (Business Solutions) si de Buianu Leonard Claudiu - director general al lantului hotelier Phoenicia (detinut tot de familia Murad). Conform arborelui de firme actionariatul SC Brands Duel este impartit intre SC United Business Solutions - 99,92% si Buianu Leonard Claudiu - 0,08%, iar actionariatul SC United Business Solutions intre Morad EP Hassan Haidar Batoul (Liban) - 98,5% si Vasii Alexandru - 1,5%.
Cererea de licenta vine dupa ce Mohammad Murad si-a anuntat, recent, intentia de a candida la Primaria Constanta. "Daca domnul Murad va candida probabil ca televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi", a spus un membru CNA - Gabriel Tufeanu.
Raspunsul reprezentantilor familiei Murad, chestionati de paginademedia.ro a fost ca "Cel putin la inceput, de proiectul Litoral TV se va ocupa directorul general al lantului Phoenicia, Leonard Buianu, dupa cum a declarat chiar el in fata CNA."
Fragment din dialogul dintre membrii CNA si reprezentantul lui Mohhamad Murad, Leonard Buianu.
"- Monica Gubernat: Inteleg ca domnul Murad vrea sa candideze la Primaria Constanta.
- ...

Life Show / stiri Actualitate8 vizite[ Constanteanul ]

CT BUS reintroduce traseele de noapte

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 17:16

CT BUS reintroduce traseele de noapteCT BUS anunta publicul calator ca, incepand de sambata, 4 iulie, se reintroduc traseele de noapte N102, N 100, N2-43 si N5-40, cu o frecventa de 30 de minute.
De asemenea, linia 100M este suplimentata cu 2 autobuze, iar intervalul de succedare al acestora este de 7 minute. In plus, linia 100 M va circula inclusiv noaptea, sub denumirea N100, la un interval de 30 de minute.
Puteti consulta traseele, timpii reali de sosire in statie, intervalul de succedare si programul autobuzelor in aplicatia CT BUS. De asemenea, aplicatia va permite achizitionarea de bilete si abonamente electronice prin intermediul Mobil Pay sau SMS.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Constanteanul ]

CONTROL la innisiparile din zona Constanta - Mamaia si Eforie Nord

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 17:07

CONTROL la innisiparile din zona Constanta - Mamaia si Eforie NordSpecialistii din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, s-au aflat timp de cateva zile intr-o vizita de lucru in bazinul hidrografic al Dobrogei cu nava Marina I, care se afla in exploatarea institutiei. Specialistii au monitorizat innisiparile efectuate de la Constanta la Mamaia in cadrul proiectului "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru si Tomis Sud) si Eforie Nord" si au vizitat amplasamentele care sunt incluse in proiectul "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)" etapa 1 (loturile: stavilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie).
S-a vizitat amplasamentul si s-a analizat locatia posibila pentru amplasarea unui viitor proiect de innisipare, un model nou, adaptat cerintelor geomorfologice si armonizat cu cerintele ecosistemului fragil al rezervatiei biosferei Delta Dunarii.
Pentru umatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene si in contextul in care zonele populate (sudul litoralului romanesc) au beneficiat si vor beneficia in viitorul apropiat de lucrari de combatere a eroziunii costiere, statul roman va promova stabilizarea zonei nordice a litoralului, prin demersurile demarate de catre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral si alte institutii.
Aceasta zona este mult mai sensibilA din punct de vedere al mediului si biodiversitati fiind situata in zona rezervatiei biosferei Delta Dunarii si astfel este ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Constanteanul ]

CT BIKE, o solutie de mobilitate urbana prietenoasa cu mediul

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 08:37

CT BIKE, o solutie de mobilitate urbana prietenoasa cu mediulCT BIKE propune utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport alternativ, intr-un oras aflat in continua expansiune si dezvoltare, unde nevoia de fluidizare si chiar reducere a traficului auto se face resimtita tot mai mult. Nu e de mirare ca tot mai multi oameni folosesc bicicletele puse la dispozitie gratuit de Primaria Municipiului Constanta
Recordul folosirii bicicletelor il detine un constantean care a a efectuat anul acesta nu mai putin de 128 de trasee. In total, in 2020, de cand a repornit sistemul, au fost efectuate aproape 30.000 de trasee, iar durata medie a unui traseu a fost de 50 de minute.
Pe langa cele 11.968 de persoane care si-au facut anul trecut un card CT BIKE, anul acesta inca 2883 de constanteni si turisti s-au prezentat cu cartea de identitate la ghiseele de informatii ale agentiilor SPIT pentru a solicita un astfel de card.
Daca in timpul utilizarii bicicletei intampinati orice fel de probleme, aveti la dispozitie numarul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, in intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00).

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Constanteanul ]

Aplicatia CT BUS de planificare a calatoriei, mai rapida, mai usor de folosit

Luni, 29 Iunie 2020, ora 15:51

Aplicatia CT BUS de planificare a calatoriei, mai rapida, mai usor de folositCu ajutorul sugestiilor si observatiilor primite de la utilizatori, CT BUS pune la dispozitia calatorilor o noua aplicatie CT BUS, cu un design intuitiv si un meniu reconfigurat pentru o accesare mai rapida: aveti la dispozitie timpii reali de sosire in statie a vehiculelor, o harta a punctelor de vanzare a biletelor si abonamentelor, harti cu toate statiile din imediata apropiere, instructiuni de calatorie pas cu pas, dar si notificari despre situatiile neprevazute aparute in trafic. In plus, aplicatia CT BUS va poate redirectiona, cu un singur click, catre aplicatia MobilPay, cu ajutorul careia puteti cumpara cu cardul bancar bilete sau abonamente.
Cu ajutorul aplicatiei CT BUS puteti vizualiza:
- primii 3 timpi reali de sosire in statie a vehiculelor de pe fiecare linie;
- timpii estimati de sosire in fiecare statie a tuturor liniilor de transport, pe parcursul intregii zile.
- un istoric al destinatiilor cautate, pentru a putea accesa rutele preferate direct din selectia de statii si a le putea cauta in lista dedicata;
- o harta a punctelor de vanzare a biletelor si abonamentelor din municipiul Constanta. Aceasta cuprinde punctele de vanzare proprii, ale distribuitorilor autorizati, cat si programul de lucru al acestora;
- toate statiile din imediata apropiere, printr-un sistem interactiv de harti ce detecteaza locatia utilizatorului, cele mai apropiate statii de autobuz si toate autobuzele ce trec prin fiecare statie;
- instructiuni de calatorie pas cu pas, cu indrumare ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Constanteanul ]

Roata panoramica "Tomis Eye" a pornit!

Vineri, 26 Iunie 2020, ora 21:25

Roata panoramica "Tomis Eye" a pornit!Roata panoramica "Tomis Eye", amplasata la Poarta 1, a fost inaugurata in aceasta seara.
Toti constantenii si turistii sunt asteptati sa admire Constanta de la o inaltime de 36 de metri. Persoanele cu dizabilitati si elevii de nota 10 beneficiaza de gratuitate, iar pensionarii au reducere 50 %.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Constanteanul ]

Catedrala din Medgidia isi cinsteste duminica sfintii ocrotitori, Petru si Pavel

Joi, 25 Iunie 2020, ora 20:13

Catedrala din Medgidia isi cinsteste duminica sfintii ocrotitori, Petru si PavelDuminica, 28 iunie, de la ora 16.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei, urmata de Taina Sf. Maslu la biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Medgidia.
Pe 29 iunie, Biserica Ortodoxa ii cinsteste pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Acestia se bucura de o cinstire deosebita din partea Bisericii, contribuind la raspandirea cuvantului evanghelic in multe parti ale lumii.
Sfantul Apostol Petru s-a nascut in Galileea in anul 10 i.Hr. si a primit la Botez numele de Simon. El este fratele Sfantului Apostol Andrei, cel care a adus crestinismul in tara noastra. Il urmeaza pe Mantuitorul Iisus Hristos, devine apostol si primeste misiunea de a vesti tainele imparatiei lui Dumnezeu si de a impartasi harul divin.
La randul sau, Sf. Apostol Pavel s-a nascut in cetatea Tars si a primit numele de Saul. A studiat Vechiul Testament si a devenit aparator al Legii Vechi si aprig prigonitor al crestinilor. Participa chiar la uciderea Arhidiaconului Stefan, cand pazeste hainele ucigasilor. Pe cand mergea la Damasc, pentru a-i prigoni pe crestini aude glasul lui Hristos care il intreaba: "Saule, Saule, de ce Ma prigonesti?". Dupa revelatie se converteste la crestinism. Episcopul Damascului, Anania, l-a botezat pe la anul 34-35 d. Hr. si a primit numele Pavel. Sfantul Ioan Gura de Aur a spus despre el ca "este fereastra prin care lumea pagana a vazut pe Hristos".
In ziua de 29 iunie a anului 67, ambii Apostoli au fost martirizati la Roma, Sfantul Apostol Petru ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Constanteanul ]

Ziua Universala a Iei, celebrata in municipiul Medgidia

Joi, 25 Iunie 2020, ora 19:43

Ziua Universala a Iei, celebrata in municipiul MedgidiaMiercuri, 24 iunie, cu ocazia Zilei Universale a Iei, camasa traditionala romanesca a fost la loc de cinste in municipiul Medgidia. Element definitoriu in portul romanesc, ia este purtata cu mandrie de romani, ori de cate ori au ocazia, fiind un simbol international al culturii romanesti.
Pe parcursul intregii zile, in Parcul 1 Mai, au fost expuse mai multe ii din zone diferite ale tarii - Moldova, Banat, Oltenia, Maramures, Dobrogea, precum si obiecte rustice reprezentative: razboi de tesut, covata, plinta, covoare trationale, vase de lut.
Toate obiectele populare au putut fi admirate si fotografiate de locuitorii care au traversat miercuri parcul 1 Mai, multi dintre ei purtand veseli ia romaneasca. De asemenea, organizatorii au pregatit un program artistic sustinut de elevii cercurilor Casei de Cultura ,,I. N. Roman". Atmosfera a fost animata si inveselita de momente instrumental-artistice constand in muzica de pian, de flaut, precum si de recitaluri de muzica populara care au inclus cantece de dor, doine si melodii traditionale.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Constanteanul ]

CONSTANEsA: Incep inscrierile pentru invatamantul profesional dual

Marti, 23 Iunie 2020, ora 18:28

CONSTANEsA: Incep inscrierile pentru invatamantul profesional dualDe luni, 29 iunie, pana pe data de 3 iulie 2020, absolventii de clasa a VIII-a pot ocupa cele peste 100 de locuri disponibile in unitatile de invatamant profesional dual din municipiul Constanta.
"Incepand de luni, la fiecare unitate de invatamant gimnazial, secretariatele vor completa fisele de optiuni pentru invatamant profesional si dual, fie in prezenta elevilor si parintilor, fie la solicitarea scrisa online. Fiecare dintre viitorii elevi ai invatamantului profesional sau dual vor beneficia de o bursa profesionala. Cei din invatamantul dual, pentru care avem disponibile 5 clase cu peste 100 de locuri, vor beneficia de o bursa suplimentara de inca 200 de lei pe luna. Cele mai cautate meserii sunt in domeniile mecanicii, turismului sau industriei alimentare. Pe langa faptul ca invata o meserie pe parcursul celor 3 ani, absolventul poate continua studiile la liceu, fie la zi, fie la seral sau poate merge mai departe intr-un invatamant post liceal si chiar universitar" a precizat Gabriela Neagu, inspector invatamant profesional si tehnic, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
In ultimii 3 ani, peste 2.000 de absolventi de gimnaziu au optat pentru scolile profesionale din judetul Constanta.
"Avem peste tot oameni cu cate doua, trei diplome de licenta, masterat, doctorat, dar care, in realitate, sunt fie supracalificati, fie necalificati pentru ceea ce cere piata. Intotdeauna in viata construim de jos in sus. Invatamantul dual in Constanta devine o prioritate" a declarat ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Constanteanul ]

CT BUS: Nu urcati in autobuz fara masca, pentru siguranta dumneavoastra si a celor din jur

Marti, 23 Iunie 2020, ora 12:20

CT BUS: Nu urcati in autobuz fara masca, pentru siguranta dumneavoastra si a celor din jurPentru a evita infectarea cu noul coronavirus, CT Bus face apel la constantenii care folosesc mijloacele de transport in comun din Constanta sa respecte normele de igiena si pe cele privind distantarea sociala.
Va rugam sa ne sprijiniti in efortul de limitare a raspandirii epidemiei si sa respectati urmatoarele recomandari:
* Alocati mai mult timp unei calatorii, astfel incat sa puteti astepta urmatorul autobuz, daca cel sosit in statie este prea aglomerat si nu puteti urca fara a incalca distanta de siguranta. De asemenea, evitati sa va pozitionati fata in fata cu alt calator.
* La oprirea in statie, avertizati calatorii care urca sa respecte distantarea sociala sau sa renunte la imbarcare daca nu pot respecta aceasta regula.
* Nu urcati in autobuz fara masca de protectie, atat pentru siguranta dumneavoastra, cat si pentru a celor din jur.
* Folositi dispenserele din autobuze pentru a va dezinfecta mainile.
* Pe parcursul calatoriei, evitati sa va atingeti fata sau sa folositi telefonul mobil.
* Evitati, pe cat posibil, deplasarile la ore de varf.
* Folositi aplicatia CT BUS pentru a va informa cu privire la circulatia mijloacelor de transport in comun.
De asemenea, mentionam ca Directia de Sanatate Publica recomanda sa nu fie utilizat aerul conditionat in mijloacele de transport in comun, acesta fiind motivul pentru care acestea nu sunt pornite.
La orele de varf, in trafic se afla cu 10% mai multe autobuze decat in mod normal, pentru a evita riscurile produse de ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Constanteanul ]

Slujba de pomenire la Monumentul Detinutilor Politic de la Poarta Alba - Galesu

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 19:59

Slujba de pomenire la Monumentul Detinutilor Politic de la Poarta Alba - GalesuPe 21 iunie Biserica Ortodoxa Romana se va afla in duminica a doua dupa Rusalii, numita "a Sfintilor Romani". Cu acest prilej, manastirea Poarta Alba - Galesu isi va cinsti ocrotitorii, Sfintii Romani. Astfel, la ora 7.45, IPS Teodosie va oficia o slujba de pomenire la Monumentul Memorial Poarta Alba, pentru detinutii politic, apoi va oficia Sfanta Liturghie la manastirea "Tuturor sfintilor romani" de la Poarta Alba - Galesu.
La 20 iunie 1992, Sfantul Sinod al BOR a hotarat ca in a doua Duminica dupa Pogorarea Duhului Sfant sa fie sarbatoriti toti sfintii romani, ca rodire a Duhului Sfant in Biserica noastra, de-a lungul veacurilor. Conform actului sinodal "de acum si pana la sfarsitul veacurilor, in intreaga Biserica Ortodoxa Romana, sa se numere cu sfintii si sa se cinsteasca dupa pravila cu slujba speciala si cu acatist toti sfintii din neamul romanesc, stiuti si nestiuti, pentru a caror cinstire se instituie "Duminica Sfintilor Romani", care va fi asezata in calendarul Bisericii noastre, in fiecare an, a doua Duminica dupa Pogorarea Duhului Sfant, aratandu-se prin aceasta lucrarea Sfantului Duh in Biserica noastra de-a lungul veacurilor".
Unii dintre ei au zile speciale de cinstire in cursul anului bisericesc, dar altora nu le este cunoscut numele. De aceea a fost instituita o zi speciala pentru pomenirea tuturor sfintilor romani: "Sfintii ierarhi, preoti si diaconi care s-au savarsit muceniceste si au marturisit si au aparat cu jertfelnicie credinta ortodoxa, neamul si ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Constanteanul ]

RAJA Constanta modernizeaza retelele de apa si canalizare din Crevedia

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 07:34

RAJA Constanta modernizeaza retelele de apa si canalizare din CrevediaRAJA S.A. continua derularea investitiilor cu finantare europeana prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Acest program reprezinta o noua etapa pentru implementarea unor proiecte majore de modernizare si dezvoltare a sistemelor de apa si apa uzata din intrega arie de operare, fiind preocupati constant sa asiguram apa potabila de calitate si servicii centralizate de canalizare durabile, fiabile, performante.
La sediul Centrului Zonal Buftea a avut loc semnarea Contractului de Lucrari 28 - Retele apa si canalizare Crevedia. La eveniment au participat alaturi de conducerea societatii RAJA S.A., presedintele Consiliului Judetean Ilfov - Marian Petrache, primarul orasului Buftea - Gheorghe Pistol, presedintele Consiliului Judetean Dambovita - Alexandru Oprea, primarul comunei Crevedia - Florin Petre si Directorul General al AM POIM - Cristi Maristeanu.
Prezent la eveniment, directorul general RAJA SA, Felix Stroe a declarat: "Este un contract ambitios, de care oamenii au nevoie. Nu sunt primele investitii din aceasta zona deservita de compania noastra. Buftea si Crevedia au mai beneficiat de lucrari in valoare de aproximativ 84 milioane lei, iar Corbeanca are sisteme noi de alimentare cu apa si canalizare de peste 38 milioane lei. Ne mandrim ca in cadrul celor doua proiecte, Programul Operational Sectorial de Mediu si Programul Operational Infrastructura Mare, am atras peste 1,1 miliarde euro. Nu a fost usor, mai ales in conditiile in care aceste programe nu se ...

Life Show / stiri Actualitate10 vizite[ Constanteanul ]

Direct Aeroport a reluat cursele regulate spre Aeroportul Henri Coanda - Otopeni

Joi, 18 Iunie 2020, ora 21:42

Direct Aeroport a reluat cursele regulate spre Aeroportul Henri Coanda - OtopeniCompania 100% romaneasca de transport Direct Aeroport a anuntat reluarea curselor catre si dinspre Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, incepand de astazi, 18 iunie 2020.
Graficul curselor, plecarile si sosirile din Constanta, respectiv Aeroportul Henri Coanda - Otopeni pot fi consultate pe site-ul www.direct-aeroport.ro, iar rezervarile online se fac tot pe www.direct-aeroport.ro sau NON STOP la telefon 0371.503.503.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Constanteanul ]

Amenzi de peste 12.000 de euro pentru constructii ilegale pe plaje

Marti, 16 Iunie 2020, ora 20:19

Amenzi de peste 12.000 de euro pentru constructii ilegale pe plajeInspectorii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral au sanctionat contraventional 7 operatori de plaja din Navodari, Constanta si Vama Veche cu amenzi in valoare toatala de 70.000 de lei pentru constructii ilegale pe domeniul public al statului si nerespectarea masurilor stabilite in urma controalelor.
Inspectorii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au notificat 47 de operatori de plaja in vederea dezafectarii constructiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului romanesc, fiind vorba despre 35 operatori de plaja de pe aria Unitatii Administrativ Teritoriale (U.A.T.) Navodari, 11 operatori de plaja din zona U.A.T. Constanta si 1 operator de plaja aflat in zona U.A.T. Limanu. Multi dintre operatorii de plaja care au fost notificati au atacat in instanta documentul prin care erau instiintati sa demoleze constructiile ilegale.
Notificarea acestora s-a facut in urma controalelor desfasurate in perioada 25.05 - 03.06.2020 care au avut ca scop identificarea constructiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plaja, iar multi dintre acestia nu se aflau la prima notificare. In urma masurilor dispuse operatorilor de plaja s-au efectuat actiuni de verificare pentru a stabili modul in care acestia au respectat masurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Navodari, Constanta si Vama Veche si s-a constatat ca 7 operatori nu au dezafectat constructiile ilegale.
Pentru neaducerea la indeplinire a masurilor in ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Constanteanul ]

Horia Esutuianu, prezent la Hramul Manastirii Colilia

Duminica, 14 Iunie 2020, ora 17:24

Horia Esutuianu, prezent la Hramul Manastirii Colilia"Astazi in Duminica Tuturor Sfintilor, am avut placerea sa fiu alaturi de inaltii prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane, la sarbatorirea celui de-al treilea hram al Manastirii Colilia, din comuna Cogealac.
Credinciosii din judetul nostru au fost prezenti in numar mare la slujba oficiata de catre IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Indemn locuitorii judetului Constanta la credinta, echilibru si solidaritate, acestea fiind sprijinul nostru in clipele grele.
Multumesc pentru invitatie si va asigur ca voi sprijini intotdeauna Biserica si de fiecare data, cand timpul imi va permite, voi lua parte la astfel de evenimente.
Va doresc o duminica binecuvantata tuturor!"
Horia Esutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta
(sursa: Facebook)

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Constanteanul ]

Linia estivala 100 Mamaia incepe sa circule din 15 iunie

Joi, 11 Iunie 2020, ora 16:47

Linia estivala 100 Mamaia incepe sa circule din 15 iunieOdata cu inceperea noului sezon estival 2020, de luni, 15 iunie, CT BUS prelungeste linia 100 pana in statiunea Mamaia.
Astfel, linia 100 va deveni 100M, care va circula pe ruta Gara - Sat Vacanta - Statiunea Mamaia.
Abonamentele emise pe linia 100 vor fi valabile pe linia 100M, pana la expirarea acestora.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Constanteanul ]

Delta Dunarii, invadata de turistii romani in minivacanta de Rusalii

Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 08:57

Delta Dunarii, invadata de turistii romani in minivacanta de RusaliiDelta Dunarii a fost destinatia preferata de turistii romani in perioada minivacantei de Rusalii, dovada fiind gradul de ocupare al unitatilor de cazare, situat intre 87-100%, a anuntat Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD), care estimeaza ca Delta va ramane una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din Romania in anul 2020.
In prezent, Delta Dunarii este una dintre cele mai sigure destinatii din Romania, fiind una dintre cele mai izolate, unice si protejate zone turistice, administratorii unitatilor de cazare asigurand toate masurile necesare pentru protejare turistilor si a angajatilor. Important este ca in marea majoritatea a cazurilor, preturile pentru un sejur in Delta Dunarii au ramas la acelasi nivel ca anul trecut.
In aceasta minivacanta, cele mai cautate activitati de recreere au fost: pescuitul, traseele de caiac-canoe, plajele salbatice, cicloturismul, plimbarile pe canale si traseele safari in padurile Letea si Caraorman.
"Prezenta masiva a turistilor in minivacanta de Rusalii, dovedeste ca Delta Dunarii este una din destinatiile preferate, deocamdata doar de turistii romani, care isi doresc experiente de neuitat in natura, cu masuri de siguranta bine puse la punct, conditii de distantare sociala si gastronomie traditionala. Pentru vacanta, Delta Dunarii a devenit una dintre cele mai sigure destinatii, unde turistii pot practica ecoturismul, lent, de vizitare, armonios imbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Constanteanul ]

NU blocati ghenele! Polaris preia GRATUIT deseurile de mari dimensiuni

Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 08:38

NU blocati ghenele! Polaris preia GRATUIT deseurile de mari dimensiuniPrimaria Municipiului Constanta aminteste constantenilor faptul ca persoanele fizice pot solicita ridicarea gratuita a deseurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizand numarul de telefon 0241.548600.
In acest fel se va evita supraaglomerarea si incarcarea containerelor sau depozitarea in imediata apropiere a acestora, fapt care atrage depunerea altor deseuri. Astfel, intreaga zona devine o mare suprafata in care se depoziteaza gunoiul.
Primaria Municipiului Constanta: Amintim ca depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanta a deseurilor constituie contraventie si se sanctioneaza de catre reprezentatii Directiei Generale Politia Locala conform prevederilor H.C.L. nr. 184/2013 privind imbunatatirea activitatilor de gospodarire, protectia mediului, intretinere si infrumusetare a municipiului Constanta.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Constanteanul ]

TOEsI elevii din Constanta beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUS

Vineri, 05 Iunie 2020, ora 17:35

TOEsI elevii din Constanta beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUSCT BUS va reaminteste faptul ca TOEsI elevii din Constanta beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUS, trebuie doar sa prezinte la control carnetul de elev vizat pe anul in curs sau o adeverinta de scolarizare. Nu este nevoie de alte documente!
Beneficiarii masurii sunt:
* prescolarii care urmeaza cursurile la unitatile de invatamant prescolar acreditat din municipiul Constanta;
* prescolarii cu domiciliul in municipiul Constanta care urmeaza cursurile la unitatile de invatamant prescolar acreditat / autorizat din afara municipiului Constanta, numai pe rutele de transport ale CT BUS S.A.;
* elevii care urmeaza cursurile la unitatile de invatamant primar si gimnazial, liceu, scoala postliceala, scoala profesionala si de ucenici (cursuri de zi) acreditate / autorizate din municipiul Constanta;
* elevii cu domiciliul in municipiul Constanta care urmeaza cursurile la unitatile de invatamant primar si gimnazial, liceu, scoala postliceala, scoala profesionala si de ucenici (cursuri de zi) acreditate / autorizate din afara municipiului Constanta, numai pe rutele de transport ale CT BUS S.A. din interiorul municipiului Constanta.
Conform HCLM 97/2020, toti elevii din Municipiul Constanta beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUS!

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Constanteanul ]

Binecuvantarea frunzelor de nuc la Catedrala "Sf. Ap. Petru si Pavel", de Rusalii

Miercuri, 03 Iunie 2020, ora 07:00

Binecuvantarea frunzelor de nuc la Catedrala "Sf. Ap. Petru si Pavel", de RusaliiDuminica, 7 iunie 2020, de la ora 8.30, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopala "Sf. Ap. Petru si Pavel", apoi va citi rugaciunea de binecuvantare a frunzelor de nuc, ce simbolizeaza "limbile de foc" ale Duhului Sfant, pogorate peste Apostoli.
Duminica, Biserica Ortodoxa va praznui Pogorarea Sf. Duh sau Rusaliile. Numita in popor si Duminica Rusaliilor, este sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli. Conform Noului Testament, cartea Faptele Apostolilor, cap. II, acestia staruiau in rugaciune in Ierusalim cand s-a facut un vuiet mare, iar deasupra lor S-a pogorat Duhul Sfant in forma de limbi de foc. Pe moment s-a iscat confuzie caci nimeni nu intelegea ce s-a intamplat. Apostolii au inceput a grai in toate limbile pamantului, dobandind putere si intelepciune duhovniceasca. Sf. Apostol Petru, cel mai in varsta, a tinut prima predica oamenilor adunati in Ierusalim pentru o mare sarbatoare iudaica. Acestia au crezut si au primit Botezul, fiind "ca la trei mii de suflete" (Faptele Apostolilor II, 41). Astfel, sarbatoarea marcheaza intemeierea Bisericii crestine.
Pogorarea Sfantului Duh este praznuita inca de pe vremea Sfintilor Apostoli, asa cum amintesc: Sfantul Apostol Pavel, Sfantul Apostol Luca, Sf. Irineu, Sf. Epifanie si scriitorii bisericesti, Tertulian si Origen.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Constanteanul ]

MEDGIDIA: Colectare a deseurilor electrice cu PREMII!

Marti, 02 Iunie 2020, ora 11:08

MEDGIDIA: Colectare a deseurilor electrice cu PREMII!Primaria Municipiului Medgidia alaturi de Asociatia RoRec, organizeaza in luna iunie o actiune speciala de colectare a deseurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o ampla campanie organizata cu ocazia Zilei Mediului in peste 20 de judete din tara noastra.
In municipiul Medgidia, programul de colectare se va desfasoara in perioada 05 - 19 iunie prin Serviciul de preluare a comenzilor de ridicare a deseurilor electrice de la domicilii si sedii ale firmelor sau institutiilor.
Vrei sa participi si sa scapi de deseurile electrice? Suna la 0800.444.800 sau intra pe www.colecteaza.ro si afla cum te poti debarasa responsabil si corect de aceste deseuri si ce premii sunt puse la bataie!
Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 (gratuit din orice retea de telefonie mobila sau fixa) sau prin completarea formularului de pe site-ul colecteaza.ro puteti face curat in casele si birourile dumneavoastra, eliberandu-le de aparate electrice si electronice inutile. Totodata puteti castiga premii de la partenerii programului!
Cetatenii care au de predat deseuri electrice sunt invitati sa sune de luni pana vineri - intre orele 9.00-17.00 - la numarul gratuit 0800.444.800 sau sa plaseze o comanda de preluare pe formularul de comenzi online colecteaza.ro.
Firmele si institutiile care doresc sa caseze echipamentele electrice si electronice in conformitate cu legislatia in vigoare care vizeaza managementul deseurilor, pot da comanda atat prin TelVerde cat si online, pe site-ul colecteaza.ro. ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Constanteanul ]

MEDGIDIA: Inghetata pentru toti copiii pe 1 Iunie

Sambata, 30 Mai 2020, ora 22:48

MEDGIDIA: Inghetata pentru toti copiii pe 1 IuniePrimaria municipiului Medgidia a anuntat surpriza pregatita celor mici de ziua lor.
Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, toti prichindeii din Medgidia, care ies la joaca si la plimbare in Parcul 1 Mai, vor avea parte de o bucurie dulce. Incepand cu ora 11.00, vor putea savura o delicioasa inghetata londoneza oferita cadou.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Constanteanul ]

Programul autobuzelor CT BUS pe 1 si 8 iunie

Sambata, 30 Mai 2020, ora 10:15

Programul autobuzelor CT BUS pe 1 si 8 iunieCT BUS anunta publicul calator ca, pe data de 01.06.2020 si pe data de 08.06.2020, autobuzele vor circula conform programului de weekend, in intervalul orar 05:45 - 23:00.
Programul tonetelor pentru vanzarea de bilete si abonamente nu se modifica.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Constanteanul ]

VIDEO "Pirjolul" turismului a promis noi promisiuni promitatoare intr-un viitor promitator

Vineri, 29 Mai 2020, ora 05:00

VIDEO "Pirjolul" turismului a promis noi promisiuni promitatoare intr-un viitor promitatorEmil-Razvan Pirjol, secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - Directia Generala Turism, Decebal Fagadau, primarul municipiului Constanta si George Sergiu Niculescu, prefectul judetului Constanta, au avut o intalnire de lucru cu investitorii de pe litoralul Marii Negre in vederea pregatirii pentru momentul in care situatia sanitara va permite redeschiderea activitatii. La discutii au luat parte si Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, Anca Nedea-Pavel din partea Organizatiei Patronale Mamaia-Constanta, Catalin Esibuleac, presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii, precum si peste 60 de reprezentanti ai hotelierilor, agentiilor de turism, cluburilor si agenti economici de pe litoral.
Cei care activeaza in domeniul turismului si-au manifestat ingrijorarea fata de lipsa unei strategii si a regulilor ce ar trebui respectate odata cu redeschiderea activitatii.

Emil-Razvan PIRJOL, secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - Directia Generala Turism:
"Toata lumea este constienta de faptul ca trebuie sa ne miscam si sa facem ceva pentru turism. In momentul de fata avem cea mai predictibila data, 1 iunie. Cei care stabilesc normele sunt Ministerul Sanatatii si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Rugamintea catre decidenti, inclusiv catre cei de la nivel European, a fost ca prin masurile pe care le gandesc factorii responsabili pentru securitatea sanitara, sa nu ne ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Constanteanul ]

Mihai Petre: Hristos a inviat! De ce este altfel atunci cand sunt mai multi?

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 07:29

Mihai Petre: Hristos a inviat! De ce este altfel atunci cand sunt mai multi?"Am fost la slujba de Inviere si am vazut cum este sa slujesti cu biserica goala, sa fii pazit de trei masini de Politie, sa dai Lumina prin gardul incuiat al bisericii, sa canti in surdina "Hristos a inviat din morti cu moartea pre moarte calcand" si sa nu ai pe cine sa saluti cu "Hristos a inviat/Adevarat a inviat!"
Am primit si am dat Lumina lui Hristos mai departe, in oras, pe strazile pustii pe care, din cand cand, iesea cate un credincios temator mai mult de amenzi decat de covizi.
Deci, eu am fost, am vazut, am primit, am dat; as putea sa nu mai merg in noaptea asta la slujba Odovaniei, mai ales ca va tine pana in jurul orei 3.30. Voi merge insa exact pentru ceea ce nu a fost slujba de Inviere si pentru ceea ce nu am putut sa fac asa cum faceam de-a lungul timpului; merg sa cant alaturi de credinciosi, sa ii salut cu "Hristos a inviat!" si sa tin o candela aprinsa atat in cinstea Invierii, cat mai ales in cea a Inaltarii Domnului, de care ne mai desparte doar o zi.
De ce este altfel atunci cand sunt mai multi?
Pentru ca "unde sunt doi sau trei, adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor".
Hristos a inviat!"

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Constanteanul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
JALE la NUBA, din MAMAIA: activitatea din bucatarie, SUSPENDATA!
Sub autoritatea Institutiei Prefectului, incepand cu data de 3 iulie a.c., timp de doua saptamani, ...
VIDEO SOCANT! Un INCONSTIENT cu MERCEDES cauta MOARTEA pe CONTRASENS
Soferii teribilisti inca sunt prezenti pe drumurile din Constanta! Si, din pacate, acestia nu se pun ...
CONTROALE MASIVE si AMENZI pe LITORAL! VIDEO
Sub autoritatea Institutiei Prefectului, incepand cu data de 3 iulie a.c., timp de doua saptamani, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor