DOCUMENT Cum a planuit Securitatea arestarea abuziva a scriitorului Paul Goma. 40 de ani de la scrisoarea care a bulversat "oranduirea socialista"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 04:37
57 citiri
Disidentul Paul Goma a reprezentat un pericol urias pentru regimul comunist, mai ales dupa 1977, an in care i-a trimis o scrisoare deschisa lui Nicolae Ceausescu, al carui continut a fost citit la "Europa Libera". Oficialii CNSAS au publicat in premiera documente care releva strategia Securitatii de filare si arestare a scriitorului. Scriitorul Paul Goma (82 de ani) avea deja un trecut revolutionar notoriu atunci cand, in anul 1977, a reusit sa trimita la postul de radio "Europa Libera" o ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.