Tensiuni la Brasov

   

Conturile societatii "Tractorul" din Brasov au fost blocate pentru recuperarea datoriilor la compania locala de apa. De mai multe zile salariatii picheteaza Prefectura, cerand plata salariilor restante. Liderul sindical de la Tractorul, George Apostu, a declarat pentru RADIO ROMANIA ACTUALITATI (23 februarie), ca "este anormal atata timp cat ne chinuim de zece zile sa adunam bani pentru plata salariilor, acum si acei bani pe care trebuie sa-i adunam sa fie blocati. Cred ca cineva o face intentionat sau la comanda. Sau atunci, la marsul si pichetarea pe care o sa le avem, sa nu se mai interpreteze ca liderii de sindicat incita lumea, deci se vede si acum clar cine incita lumea. Dupa ce ne-a oprit gazul, deci dupa ce ca nu putem lucra, piesele pe care le-am avut finalizate si incercam sa le vindem, sa dam salarii la oameni, se intervine direct si cred ca in mod voit s-a intervenit de data asta pentru blocarea conturilor. Atata timp cat suntem pe administrare speciala, cat legea insolventei a spus 'prelungire inca sase luni de zile', cred ca s-a facut un abuz. Dupa lege, nimeni nu are voie sa blocheze conturi in aceasta perioada".

Sindicalistii de la Tractroul, dar si de la celelalte marile societati comerciale cu capital de stat picheteaza prefectura. AVAS a dat un raspuns scris la revendicarile exprimate de salariati, document care nu promite insa rezolvarea principalei solicitari, plata salariilor restante.

Vicepresedintele AVAS, Constantin Botez, precizeaza ca problema asigurarii salariilor de la "Tractorul" este de competenta lichidatorului ce urmeaza sa fie selectat in cadrul procesului de lichidare voluntara, iar pentru "Nitramonia" Fagaras s-a aprobat vanzarea de active in vederea acoperirii datoriilor celor 5 societati de pe platforma industriei chimice; pentru uzina "Rulmentul" se va asigura transparenta procesului de privatizare. Constantin Botez respinge solicitarea salariatilor de a implica AVAS-ul, in ultima instanta guvernul, in aprovizionarea cu materiale, in vederea bunei desfasurari a activitatii, aspect de care raspund strict administratorii societatii.

Adunarile Generale ale Actionarilor de la "Rulmentul" si "Tractorul" sunt chemate sa aprobe lichidarea voluntara a societatilor.
Vineri, 23 Februarie 2007, ora 01:52
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
Premiera nationala la Aeroportul International Brasov - Ghimbav!
Lucrarile de executie a balizajului si a firului director pe ambele directii pentru pista ...
Pilotii dau "ocol" aeroportului: primele decoruri de iarna
Un echipaj al scolii de pilotaj Transylvania Wings a surprins de la inaltime, dupa primii fulgi de ...
Cartierul Steagu' Rosu, cum traia "clasa muncitoare" in '56, la Brasov
Astazi are loc prima proiectie de film documentar de anul acesta din cadrul programului european ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor