Vicepresedintele AVAS promite un control la Nicolina

   

Cele trei zile de pichetare ale Prefecturii Iasi de catre sindicalistii de la Nicolina au avut un efect. Vicepresedintele AVAS Constantin Botez a discutat vineri, 2 martie, cu oamenii nemultumiti. Acestia l-au acuzat pe directorul actual, Mihai Barbulescu, ca a dus la faliment societatea si au cerut plata salariilor restante pentru 6 luni din anul 2005.

Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului a promis ca va trimite un control la societatea Nicolina iar in urma controlului, daca se va dovedi ca directorul este vinovat, atunci va fi demis. In privinta salariilor restante, Constantin Botez a precizat ca acestea vor fi platite in momentul in care vor fi vandute activele.

In opinia directorului Mihai Barbulescu, expusa zilele trecute, nemultumirile celor 50 de sindicalisti, care au fost disponibilizati si primesc bani prin ordonanta, au legatura cu probleme mai vechi, legate de sporuri din anii '80, netrecute in cartile de munca, ceea ce le-ar afecta cuantumul pensiei. De asemenea, Barbulescu spune ca vechea conducere oferea prime liderilor de sindicat pentru a nu declansa conflicte de munca.
Vineri, 02 Martie 2007, ora 04:52
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
Clientii E.ON pot alege o oferta concurentiala pana in iunie
Compania a pregatit produse si servicii competitive, cu un pret de furnizare corelat cu evolutia ...
Cea mai poluata zona din Iasi
Pandemia a redus poluarea in Iasi anul trecut. Pe fondul restrictiilor aerul a devenit mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor