3 turisti au fost amendati pentru ca s-au plimbat cu bicicleta sau catelul pe langa operele lui Brancusi

Marti, 23 Mai 2017, ora 14:17
2578 citiri
3 turisti au fost amendati pentru ca s-au plimbat cu bicicleta sau catelul pe langa operele lui Brancusi
Foto: Arhiva Pixabay

In cateva zile de cand au intrat in vigoare masurile de protectie pentru operele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu, patru turisti au fost deja sanctionati.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Targu-Jiu, Alexandra Petrita, a declarat ca un turist din Republica Moldova a incalcat hotararea Consiliului Local privind protejarea Ansamblului Monumental "Calea Eroilor", astfel ca a fost sanctionat cu avertisment de politistii locali din Targu-Jiu.

Turistul a ignorat panourile care avertizau ca atingerea operelor lui Constantin Brancusi constituie contraventie.

Alte trei persoane au primit amenzi in valoare totala de 2.100 de lei, in ultimele sapte zile, dupa ce au incalcat o alta masura, respectiv aceea de a nu se plimba cu bicicletele sau cu animalele de companie in apropierea sculpturilor din Parcul Central.

Incepand din 15 mai, turistii care ating operele lui Constantin Brancusi primesc amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 de lei, masura facand parte dintr-o hotarare a CL Targu-Jiu pentru protejarea Ansamblului Monumental "Calea Eroilor".

Masura a fost luata dupa ce doua adolescente din Slatina si Drobeta-Turnu Severin au vandalizat Coloana Infinitului, scriindu-si numele pe opera lui Constantin Brancusi.

In luna octombrie a anului trecut, chiar presedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat in timp ce statea pe unul dintre scaune, la Masa Tacerii, desi la cativa metri de opera era afisat mesajul: "Stimati vizitatori, sa pastram intacta mostenirea Brancusi pentru generatiile urmatoare. Va rugam sa evitati contactul cu operele!".

#opere Constantin Brancusi, #turisti amendati opere Brancusi , #capodopere