Casatoriile la Poarta Sarutului ar putea fi interzise

Vineri, 17 Martie 2017, ora 19:39
4886 citiri
Casatoriile la Poarta Sarutului ar putea fi interzise
Foto: Facebook/Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare "Constantin Brancusi"

Primaria Targu-Jiu ia in calcul sa nu mai oficieze casatorii la Poarta Sarutului dupa ce mai multi reprezentanti ai mediului cultural au atentionat asupra faptului ca respectivul monument este unul funerar, ridicat in memoria eroilor din Primul Razboi Mondial, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Potrivit sursei citate, ultima sesizare in acest sens a fost primita joi de la directorul Institutului Cultural Roman, Radu Boroianu, care a fost prezent la Targu-Jiu pentru a participa la manifestarile ocazionate de implinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brancusi.

Radu Boroianu a atras atentia asupra acestui fapt si in urma cu mai multi ani, pe vremea cand era secretar de stat, autoritatile din Targu Jiu continuand insa traditia inceputa acum aproximativ 12 ani.

"Nu este doar parerea domnului Boroianu in legatura cu acest subiect. Au mai fost discutii de-a lungul timpului, oameni de cultura sau cu o anumita experienta sau anumita pregatire in domeniu spun ca nu ar fi normale aceste casatorii la Poarta Sarutului.

Noi, ca administratie, va trebui sa ascultam toate argumentele in acest sens. (...) De-a lungul timpului a aparut aceasta cutuma, acest obicei in randul populatiei de a merge sa se casatoreasca la Poarta Sarutului, acum nu le putem interzice cetatenilor nici sa nu se mai sarute sub Poarta Sarutului.

Fiecare a perceput monumentul asa cum a considerat de cuviinta. Este adevarat ca este ridicat in cinstea eroilor neamului si in acest sens parerea mea personala este ca il putem considera un omagiu, ca atunci cand traim o clipa fericita din viata sa mergem langa acest monument", a spus Adrian Tudor.

Acesta a adaugat ca va supune membrilor Consiliului stiintific din cadrul Centrului de Cercetare "Constantin Brancusi" sesizarile legate de oficierea casatoriilor, fiind asteptate si puncte de vedere din partea cetatenilor.

"Noi avem un Consiliu stiintific al Centrului de Cercetare, unde sunt oameni cu pregatire in domeniu, de diferite profesii, dar care au tangenta cu actul cultural, o sa supunem atentiei, asteptam si alte puncte de vedere. E binevenita o astfel de dezbatere pentru ca, in fond, este o provocare in tot ce ne-a lasat Constantin Brancusi", a conchis Adrian Tudor.

De aproximativ 12 ani, reprezentantii Primariei Targu-Jiu oficiaza casatorii la Poarta Sarutului atat in noaptea de Revelion, cat si de Dragobete.

#casatorii Poarta Sarutului, #casatorii interzise Poarta Sarutului , #capodopere
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
O IDIOTenie! Este Poarta Sarutului . Coloana Infinitului poate