Coloana Infinitului a fost scrijelita din nou de o fata de 16 ani

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 07:55
8471 citiri
Coloana Infinitului a fost scrijelita din nou de o fata de 16 ani
Foto: Arhiva Pixabay

Coloana Infinitului a fost din nou scrijelita de o adolescenta, dupa cazul fetitei de acum cateva zile care a facut acelasi gest.

Politia Gorj a deschis un dosar penal pentru distrugere in cazul fetei de 16 ani care si-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului.

Incidentul s-a intamplat marti, adolescenta aflandu-se in parcul din Targu Jiu impreuna cu mai multi prieteni.

"O tanara de 16 ani din Drobeta-Turnu Severin, in timp ce se afla in parcul Coloanei fara sfarsit impreuna cu mai multi priteni, si-a scris numele cu un obiect ascutit pe Coloana fara sfarsit", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, Andrei Lazar.

"Politia municipiului Targu Jiu a fost sesizata si a intocmit dosar penal pentru infractiunea de distrugere", a mai declarat Andrei Lazar.

Cercetarile continua, urmand ca la final anchetatorii sa ia masurile care se impun.

In urma cu aproximativ o saptamana, o fetita de 12 ani a scrijelit un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului, de fata fiind si mama copilei care a fost amendata cu 5.000 de lei.

Viceprimarul din Targu Jiu Adrian Tudor a spus atunci ca in perioada urmatoare va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brancusi.

"Noi in momentul de fata lucram la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Politia Locala si la noi, la Centrul Brancusi. Ca solutie tehnica am stabilit sa fie montat un sistem de perimetrizare care sa ne avertizeze cand cineva se apropie de opere, in functie de distanta pe care o setam noi si astfel vor fi avertizati cei de la Politia Locala ca cineva a patruns in perimetru.

De asemenea, exista si posibilitatea montarii de panouri prin care sa se interzica atingerea operelor, dar toate masurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii", a precizat Adrian Tudor.

El a mai spus ca municipalitatea va depune si o plangere penala pentru distrugere.

#Coloana Infinitului vandalizata , #capodopere