Ziare.com

Muza lui Brancusi, vanduta la New York pentru o suma fabuloasa

de Madalina Mitan
Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 10:01

   

Muza lui Brancusi, vanduta la New York pentru o suma fabuloasa
Muza lui Brancusi s-a vandut cu 12,4 milioane de dolari, la o licitatie organizata de Casa Christie's, miercuri seara, la New York.

Suma estimata initial a fost undeva intre 10 milioane si 15 milioane de dolari, relateaza New York Times.

"O Muza" este lucrata in ghips si a fost inspirata de baroneasa Renee-Irana Frachon care i-a servit drept model sculptorului roman pentru o lucrare precedenta, "Muza Adormita".

O holograma a sculpturii "O Muza" a fost expusa, in zilele de 5 si 6 octombrie, la Grand Hyatt Hotel din Hong Kong, in timp ce originalul a ramas la New York.

Sculptura a lui Brancusi, 10-15 milioane de dolari la licitatie la Christie's

La aceeasi licitatie a fost vanduta lucrarea "Nuferi", semnata de Claude Monet, care a fost licitata prin telefon si adjudecata pentru 39 milioane de dolari, suma finala, incluzand comisionul casei de licitatii, fiind de 43,7 milioane de dolari.

Dupa licitatia de miercuri, ochii amatorilor de arta sunt atintiti acum asupra unei lucrari semnate de Picasso, care va fi scoasa la licitatie joi, cu o suma la vanzare estimata intre 35 si 50 de milioane de dolari.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4934 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mademoiselle Pogany a fost nu numai muza lui Brincusi. A fost si

maitresa sa. Brincusi s-a comportat destul de "brutal" cu ea, dar sincer. Multumesc Constantin pentru geniul pe care l-ai revarsat peste noi. Si acum imi aduc aminte prima visita in parcul din Tg.Jiu, la Masa Tacerii si inaintea coloanei fara sfisrsit... avem 5-6 ani.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor