Nimeni nu va plati pentru ca Poarta Sarutului a fost spalata cu jet de apa - dosar clasat

Vineri, 10 Martie 2017, ora 20:46
6373 citiri
Nimeni nu va plati pentru ca Poarta Sarutului a fost spalata cu jet de apa - dosar clasat
Foto: Ziare.com

Procurorii au clasat dosarul penal pentru distrugere, dupa ce monumentele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu au fost spalate cu apa, ceea ce le-ar fi schimbat culoarea.

Astfel, in urma deciziei luate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, nimeni nu va fi tras la raspundere, relateaza Digi24.

Vizat de dosar era directorul centrului Brancusi, din orasul gorjean, acesta fiind cel care a decis spalarea si restaurarea monumentelor, in toamna anului 2013, cand Poarta Sarutului a fost spalata cu jet de apa si a devenit galbena, dupa ce sarurile de fier au iesit la suprafata.

Insa specialistii romani au ajuns la concluzia ca operele lui Constantin Brancusi nu au avut de suferit in urma spalarii, lucru cu care nu sunt de acord expertii straini, care au intocmit un raport potrivit caruia structura monumentelor a fost afectata de spalarea cu jet de apa.

Ulterior, la inceputul anului 2014, s-a decis inca o curatare a operelor lui Constantin Brancusi, si tot atunci a fost deschis un dosar penal pentru distrugere in acest caz.

#dosar penal clasat spalare opere Brancusi, #opere Brancusi spalate jet apa, #Poarta Sarutului spalata jet apa , #capodopere
Comentarii