Protest la Coloana Infinitului: Noaptea nici nu se vede

Marti, 21 Februarie 2017, ora 10:58
6470 citiri
Protest la Coloana Infinitului: Noaptea nici nu se vede
Foto: Facebook/Coloana Infinitului

Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi nu e bine pusa in valoare de autoritati, sustin oamenii din Targu Jiu, care sunt foarte suparati si au organizat chiar un mic protest. Pentru ca nu e iluminata cum trebuie, manifestantii au iluminat ei insisi cu lanternele sculptura lui Brancusi.

Opera inestimabila abia daca se vede noaptea, din cauza ca sistemul de iluminat pe care primaria l-a comandat din SUA este foarte prost, arata Digi 24. Mai exact, Coloana Infinitului este luminata de doua reflectoare slabe, in timp ce cladirea Primariei are cate un spot la fiecare geam.

"Noi avem aici operele lui, facute de mana lui si nu suntem in stare sa le promovam, sa le luminam", a spus un locuitor al orasului Targu Jiu, la postul citat.

Mai multi localnici au mers la Primarie si si-au exprimat nemultumirea, insa li s-a spus ca sistemul functioneaza foarte bine, asa ca ei nu au ce sa faca.

"Proiectul de iluminare a Coloanei fara Sfarsit a fost respectat intocmai, acesta functionand conform documentatiei avizate si aprobate de Ministerul Culturii", a declarat Loredana Covei, purtator de cuvant al Primariei Targu Jiu.

Oamenii au fost revoltati de raspunsul primit si au organizat un mic protest la Coloana Infinitului, in care au iluminat sculptura cu lanternele.

In urma protestului, autoritatile au decis sa instaleze niste reflectoare mai puternice care sa ilumineze Coloana Infinitului. Ramane de vazut daca acest lucru se va si intampla.

#protest Coloana Infinitului, #Coloana Infinitului iluminare , #capodopere