Ai donat pentru Cumintenia Pamantului? E imposibil sa-ti recuperezi banii anul acesta

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 10:49
2971 citiri
Ai donat pentru Cumintenia Pamantului? E imposibil sa-ti recuperezi banii anul acesta
Foto: Arhiva Ziare.com

Este imposibil ca banii donati pentru achizitia operei de arta "Cumintenia Pamantului" sa fie returnati pana la sfarsitul acestui an, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

"Banii vor fi inapoiati (...) Nu exista un amendament prin care banii sa nu fie inapoiati (...) din amendamentele trimise catre Parlament (...) Sa asteptam Parlamentul sa (...) voteze aceasta lege, sa vedem ce amendamente va vota (...) S-a propus amanarea pentru anul viitor, pentru ca este practic imposibil ca pana la sfarsitul acestui an sa se returneze acesti bani", a explicat Iolu, marti seara, intr-un briefing la Palatul Victoria.

El a mai spus ca banii donati vor fi returnati "pana pe 31 decembrie 2017", acest lucru putandu-se intampla chiar si "la inceputul anului viitor".

Intrebat daca au mai discutat reprezentantii Guvernului cu avocatii proprietarilor "Cuminteniei Pamantului", Liviu Iolu a aratat ca Ministerul Culturii a discutat cu reprezentantii vanzatorilor operei de arta, iar ultimul termen agreat este 20 decembrie.

Ce vor face proprietarii Cuminteniei Pamantului daca Guvernul nu o cumpara pana la 20 decembrie

"Acesta este ultimul termen agreat cu proprietarii (...) de incheiere a contractului", a adaugat el.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, trimiterea catre comisiile de specialitate a unei scrisori a Executivului in care sunt prezentate amendamentele formulate de Ministerul Culturii la proiectul de lege de aprobare a OUG 10/2016 privind stabilirea masurilor necesare in vederea asigurarii resurselor financiare pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului".

Returnarea donatiilor pentru Cumintenia Pamantului s-ar putea amana cu un an

Guvernul solicita Camerei Deputatilor sa introduca un amendament care se refera la faptul ca procedura de restituire a sumelor donate pentru cumpararea sculpturii lui Brancusi trebuie sa se stabileasca prin HG pana cel mai tarziu la 30 iunie 2017, iar restituirea efectiva a sumelor donate sa se realizeze pana cel mai tarziu la 31 decembrie 2017.

Un alt amendament prevede ca sumele donate pentru care donatorii nu sunt identificati pana la 31 decembrie 2017 sau pentru care persoanele fizice sau juridice donatoare nu au optat pentru restituire in termen de 40 de zile de la aparitia legii se constituie venit la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe partea de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#returnare bani Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului