Ambasada Rusiei doneaza pentru Cumintenia Pamantului: Copiii sa invete istoria adevarata (Video)

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 21:10
15140 citiri
Ambasada Rusiei doneaza pentru Cumintenia Pamantului: Copiii sa invete istoria adevarata (Video)
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat, luni, ca a donat 100 de euro pentru cumpararea de catre statul roman a sculpturii Cumintenia Pamantului, a lui Constantin Brancusi.

Intr-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei, dar si pe Facebook, oficialii anunta "contributia financiara modesta", postand si un clip de propaganda.

Pe Facebook Ambasada rusa publica si chitanta, in care se vede clar suma donata: 100 de euro.

Clipul pare sa fie o replica la un spot realizat in aceasta vara de agentia Papaya Advertising, numit "Ultimul tren", in care apar Stalin si soldatii Armatei Rosii, care iau cu ei, in tren, tezaurul Romaniei, in timp ce doi copii privesc trist cum ne pleaca bogatiile si istoria.

Clipul aparut in vara nu face parte din campania Guvernului de a strange bani pentru cumpararea sculpturii. Acesta se sfarseste cu un alt tren care opreste in fata copiilor, in care se poate vedea in toata splendoarea sa sculptura lui Brancusi.

In replica la acest clip este cel distribuit de Ambasada rusa. In acesta se afirma ca, in Primul Razboi Mondial, "armata rusa si armata romana lupta impreuna pentru independenta Romaniei".

Tot in clip se arata ca, in Al Doilea Razboi Mondial, "armata sovietica si armata romana lupta impreuna pentru independenta Europei, industrializarea Romaniei".

In inregistrare apare si o fotografie cu Dumitru Prunariu, care a ajuns in spatiu intr-o naveta spatiala Soiuz-40, produsa in URSS. In clip se mentioneaza ca "Romania se reconstruieste economic si social cu ajutorul Uniunii Sovietice", iar concluzia spotului este: "Copiii trebuie sa invete istoria adevarata. Romania trebuie sa-si recupereze valorile".

La jumatatea acestei luni, se stransesera aproape un milion de euro pentru Cumintenia Pamantului.

A.S.

Citește și:
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
Partidul AUR și-a deschis de curând magazin, astfel că simpatizanții formațiunii politice își pot cumpăra haine și accesorii cu sigla partidului. Totuși, prețurile nu sunt făcute...
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că susţine unele principii legate de pensiile speciale, astfel că pensia nu poate fi mai mare decât salariul, iar cei care se...
#Ambasada Rusa donatie Cumintenia pamantului, #Rusia donatie Cumintenia Pamantului, #clip ambasada Rusiei Cumintenia Pamantului, #bani stransi Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului