Aproape un milion de de euro donati pana acum pentru Cumintenia Pamantului

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 13:46
4276 citiri
Aproape un milion de de euro donati pana acum pentru Cumintenia Pamantului
Foto: Arhiva/Ziare.com

Romanii au donat, pana in data de 15 septembrie, 831.174 de euro pentru achizitionarea sculpturii Cumintenia Pamantului, realizata de Constantin Brancusi.

Din aceasta suma, 158.253 de euro au fost donati prin site-ul campaniei, 62.022 de euro prin intermediul eMag.ro, 525.617 de euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 85.282 de euro prin SMS.

Pentru cumpararea sculpturii, Guvernul a alocat suma de cinci milioane, urmand ca sase milioane de euro sa fie colectate din donatii pana, cel tarziu, la 30 septembrie 2016.

Se poate dona pe urmatoarele cai:

- prin SMS, trimitand cuvantul "Brancusi" la 8833. Astfel se doneaza suma de 2 euro;

- direct prin intermediul site-ului campaniei;

- prin intermediul eMag;

Sunt deschise conturi in lei, euro si dolari in care se pot face donatii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar la opt banci.

In urma cu doua saptamani, ministrul Culturii, Corina Suteu, a declarat ca aceasta campanie "a mers extraordinar de bine". In plus, a mai spus Suteu, sigur se va strange suma de care mai e nevoie.

Opera "Cumintenia Pamantului" a fost realizata de Constantin Brancusi in 1907. Lucrarea a fost expusa pentru prima data in 1910, la Bucuresti. Sculptura este clasata in categoria "Tezaur" a Patrimoniului cultural national.

"Cumintenia Pamantului" e realizata din calcar crinoidal. Brancusi a folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatra din catacombele Parisului - grotele Savonnieres.

Sculptura este in prezent in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat opera de arta de la Constantin Brancusi in anul 1911.

#Cumintenia Pamantului bani stransi, #Cumintenia Pamantului donatii, #Cumintenia Pamantului bani, #Cumintenia Pamantului conturi deschise , #Cumintenia Pamantului
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5