Cum doneaza Uber pentru "Cumintenia Pamantului"

Joi, 18 August 2016, ora 12:28
3424 citiri
Cum doneaza Uber pentru "Cumintenia Pamantului"
Foto: Arhiva Ziare.com

Uber se alatura campaniei "Brancusi e al meu" si ii invita pe utilizatorii din Bucuresti sa viziteze sculptura lui Constantin Brancusi la Muzeul BNR, iar echivalentul a 50% din valoarea fiecarei curse va fi donata pentru achizitia lucrarii.

"Uber invita utilizatorii din Bucuresti sa viziteze statuia "Cumintenia Pamantului" si, astfel, sa contribuie la campania de strangere de fonduri. Timp de o luna, Uber va dona campaniei echivalentul a 50% din valoarea fiecarei curse facute de utilizatorii care merg sa viziteze opera de arta", se arata intr-un comunicat Uber remis joi Ziare.com.

Pictorul Adrian Ghenie salveaza "Cumintenia Pamantului"? Ministerul l-a rugat sa doneze o lucrare

Asadar, cei care vor sa se alature trebuie sa programeze, pana pe 16 septembrie, o vizita la Muzeul BNR. "Cumintenia Pamantului" poate fi vizitata de luni pana vineri, intre 10:00 si 18:00, cu programare prealabila.

Apoi trebuie sa comande o masina in aplicatia Uber si sa introduca la destinatie Muzeul BNR. Astfel, echivalentul a 50% din valoarea fiecarei curse va ajunge in conturile Ministerului Culturii, pentru campania "Brancusi e al meu", precizeaza reprezentantii Uber.

Ministrul Culturii, Corina Suteu, spune ca apreciaza initiativa Uber, care arata ca "suntem o societate care a inceput sa se maturizeze" si sa urmeze tendintele occidentale.

"Proiectul de achizitionare a operei 'Cumintenia Pamantului' de Constantin Brancusi are semnificatii simbolice foarte puternice si o dimensiune care inscrie acest demers asumat de Guvernul Romaniei si Ministerul Culturii intr-o dinamica globala. La nivel international, se vorbeste mult despre economia participativa. Faptul ca in Romania se petrece acest demers, la un asemenea nivel, arata ca suntem o societate care a inceput sa se maturizeze si sa actioneze in acord cu tendintele occidentale din Europa si de dincolo de Ocean.

Procesele de achizitionare a bunurilor publice printr-o investitie colectiva a indivizilor nu fac altceva decat sa redefineasca responsabilitatea si participarea comunitatilor, iar Romania are nevoie de asta in acest moment. Pentru a achizitiona 'Cumintenia Pamantului', in cuvintele artistului Mircea Cantor, trebuie sa avem 'indrazneala de a fi necuminti' si sa donam", a declarat Corina Suteu, potrivit comunicatului Uber.

Totodata, Uber ii invita pe clientii si pe soferii sai sa doneze cate 2 euro prin sms, la numarul 8833.

Campania "Brancusi e al meu" isi propune sa stranga sase milioane de euro pentru achizitia "Cuminteniei Pamantului". Pana acum s-au strans peste 500.000 de euro.

Donatiile pentru Cumintenia Pamantului au depasit 500.000 de euro. Ce face ministerul sa obtina restul

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Uber Cumintenia Pamantului, #Uber doneaza Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului