Cumintenia Pamantului se muta la Muzeul National de Arta

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 17:17
3882 citiri
Cumintenia Pamantului se muta la Muzeul National de Arta
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat miercuri ca opera "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi va fi mutata la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) de la Muzeul Bancii Nationale pana la finalul lunii octombrie.

Asta pentru ca mutarea operei la Muzeul Satului, asa cum se intentiona initial, "ridica o serie de probleme tehnice de reconfigurare a spatiului care nu pot fi rezolvate in intervalul stabilit", a scris Corina Suteu pe pagina sa de Facebook.

Decizia vine dupa ce, saptamana trecuta, Ministerul Culturii anunta ca opera lui Brancusi va fi achizitionata de statul roman si va fi expusa in scurt timp la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.

Ministrul Culturii explica de ce s-a decis mutarea Cuminteniei Pamantului la Muzeul Satului

Insa in weekend au aparut in mediul online mai multe critici la adresa ideii de a muta sculptura, pentru care statul roman va plati 11 milioane de euro, la Muzeul National al Satului.

Cele mai vehemente critici au venit de la artistul Dan Perjovschi si de la directorul Retelei Nationale a Muzeelor din Romania, Dragos Neamu, care au spus ca sculptura trebuie sa fie expusa intr-un muzeu de arta.

Dan Perjovschi critica mutarea Cuminteniei Pamantului la Muzeul Satului: Bai, ati innebunit cu totii? Vreau banii inapoi!

#Cumintenia Pamantului Muzeu Arta, #Cumintenia Pamantului mutata , #Cumintenia Pamantului