Guvernul expune Cumintenia Pamantului pentru a incuraja donatiile - unde si cand o poti admira gratis

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 17:01
3919 citiri
Guvernul expune Cumintenia Pamantului pentru a incuraja donatiile - unde si cand o poti admira gratis
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Guvernul continua campania de strangere de fonduri pentru a cumpara Cumintenia Pamantului a lui Constantin Brancusi. Astfel, in incercarea de a face cat mai multi oameni sa doneze, sculptura va putea fi admirata gratuit, incepand cu 16 iunie, la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

Opera lui Brancusi a fost mutata la muzeu pentru a fi mai accesibila publicului larg si va ramane aici pana pe 30 septembrie, cand se termina campania de subscriptie nationala, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Perioada in care poate fi vazuta gratis este insa intre 16 iunie si 8 iulie, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00-18:00. Dupa 11 iulie, ea va putea fi admirata in functie de programul si regulile de vizitare ale muzeului.

"Campania pentru achizitionarea operei 'Cumintenia pamantului' de Constantin Brancusi este si un demers de natura educationala. Campania de strangere de fonduri va antrena o constientizare atat la nivelul institutiilor publice de cultura, cat si la nivelul societatii civile in ceea ce priveste rolul artei si al artistului in societate.

Campania va aduce un subiect inalt cultural pe agenda opiniei publice, iar Brancusi si opera lui vor fi subiect de dezbatere publica, ceea ce este atat de necesar in societatea de astazi. Va fi pus in lumina, pe agenda publica, un subiect de natura culturala, simbolica si identitara. Asumarea responsabilitatii acestei campanii este un act de curaj in guvernanta. Este o campanie care asuma o serie de riscuri si de responsabilitati simbolice", a declarat Corina Suteu, Ministrul Culturii.

Amintim ca Guvernul Romaniei si Ministerul Culturii au lansat o campanie de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului".

Campania se va derula pana pe 30 septembrie, timp in care trebuie sa se adune sase milioane de euro, iar statul asigura alte cinci milioane de euro.

Cei care doresc sa doneze o pot face site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul Emag sau direct in conturile in lei, euro si dolari deschise pe numele Ministerului Culturii.

Pe 30 mai, Dacian Ciolos a anuntat ca se stransesera 129.526 de euro din donatii.

Printre persoanele care au donat pentru Cumintenia Pamantului se numara Dacian Ciolos si patriarhul Daniel, iar primii bani au fost dati de fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.

A.G.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cumintenia Pamantului Muzeu BNR, #Cumintenia Pamantului expusa muzeu, #donatii Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului