Ministrul Culturii duce Cumintenia Pamantului pe stadion, la meciul Romania-Muntenegru

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 20:28
5436 citiri
Ministrul Culturii duce Cumintenia Pamantului pe stadion, la meciul Romania-Muntenegru
Foto: Arhiva Ziare.com

Cumintenia Pamantului va fi prezenta duminica seara pe stadionul Cluj Arena, la meciul Romania - Muntenegru, anunta ministrul Culturii, Corina Suteu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Cumintenia Pamantului calatoreste la Cluj-Napoca; va fi prezenta astazi de la 21:45 pe stadionul Cluj Arena unde are loc primul meci din calificarile la CM 2018 - Romania - Muntenegru", a scris Suteu.

De asemenea, in aceeasi postare, ministrul Culturii include o apreciere a echipei FRF, potrivit careia "trebuie sa avem acasa opera reprezentativa a lui Brancusi".

"Fotbalul, sportul in general a fost si este un ambasador al Romaniei in lume. Nu de putine ori, la marile competitii ambasadorii din sport se alatura ambasadorilor din arta, cultura si releva publicului valorile romanesti.

Cu Brancusi este insa greu sa te alaturi. El este parte din noi, din fiinta nationala, nu i te alaturi. Brancusi este al tau. Opera sa a vorbit pentru sine si pentru Romania. Trebuie sa avem acasa opera sa reprezentativa", arata Echipa FRF.

Ministrul Culturii a anuntat vineri ca pana in prezent s-au strans aproape 700.000 de euro pentru achizitionarea operei lui Constantin Brancusi, in campania de subscriptie publica.

Inca o luna pentru "Cumintenia Pamantului" - Ministrul Culturii crede ca se vor strange toti banii

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lunii septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocati de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali.

#Cumintenia Pamantului stadion, #Cumintenia Pamantului meci Romania Muntenegru , #Cumintenia Pamantului