Pictorul Adrian Ghenie salveaza "Cumintenia Pamantului"? Ministerul l-a rugat sa doneze o lucrare

Joi, 11 August 2016, ora 23:33
15069 citiri
Pictorul Adrian Ghenie salveaza "Cumintenia Pamantului"? Ministerul l-a rugat sa doneze o lucrare

Artistul Adrian Ghenie va dona o lucrare pentru campania nationala de subscriptie publica "Cumintenia Pamantului", a anuntat ministrul Culturii, Corina Suteu.

"La invitatia Ministrului Culturii, Adrian Ghenie doneaza o lucrare pentru campania nationala de subscriptie publica 'Cumintenia Pamantului'. Incasarile realizate prin vanzarea lucrarii vor ajunge in conturile campaniei", a precizat Corina Suteu, joi, pe Facebook.

Ministrul Culturii precizeaza, de asemenea, ca donatia facuta de Adrian Ghenie reprezinta avanpremiera unui eveniment ce va fi organizat in luna septembrie de "Fabrica de pensule", un spatiu de creatie si difuzare a artei contemporane, situat in cartierul Marasti din Cluj-Napoca.

Campania pentru Cumintenia Pamantului la sate: De la "sa doneze Tiriac!" la "cum sa dam pentru asta?"

Ministrul Culturii a alaturat mesajului o fotografie ce o prezinta alaturi de Adrian Ghenie, in fata Pavilionului Romanesc de la Bienala de Arta de la Venetia.

Campania nationala pentru sprijinirea subscriptiei publice dedicata achizitionarii sculpturii "Cumintenia Pamantului" a strans pana luni, 1 august, suma de 361.098 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispozitie.

Adrian Ghenie este unul dintre cei mai bine cotati pictori romani. Lucrarile sale au fost incluse in expozitii la Palazzo Grassi, Fundatia Francois Pinault (Venetia), Tate Liverpool, Bienala de la Praga, Fondazione Palazzo Strozzi (Florenta). In 2015, a reprezentat Romania la Bienala de Arta de la Venetia, cu proiectul "Darwin's Room".

Tanarul pictor a reusit anul acesta vanzarea unei picturi pentru o suma cu sase zerouri. Este vorba de pictura "The Sunflowers in 1937", inspirata de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh - "Floarea soarelui", vanduta in luna februarie la Londra pentru 3.117.000 de lire sterline, un pret record pentru artistul roman, peste dublul recordului sau anterior de pret, dupa cum a apreciat atunci casa Sotheby's.

Aplicatie mobila dedicata "Cuminteniei Pamantului": Sculptura va fi scanata 3D

Campania se va derula pana pe 30 septembrie, timp in care trebuie sa se adune sase milioane de euro, iar statul asigura alte cinci milioane de euro.

Cei care doresc sa doneze o pot face site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul Emag sau direct in conturile in lei, euro si dolari deschise pe numele Ministerului Culturii.

In incercarea de a face cat mai multi oameni sa doneze, sculptura a fost expusa, incepand cu data de 16 iunie, la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste si:
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...