Sotia lui Dacian Ciolos canta pentru "Cumintenia Pamantului"

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 19:07
3132 citiri
Sotia lui Dacian Ciolos canta pentru "Cumintenia Pamantului"

Valerie Ciolos-Villemin, sotia prim-ministrului Romaniei, va canta in cadrul unui eveniment prin care se doreste implicarea oamenilor in sustinerea achizitionarii operei "Cumintenia Pamantului".

Sotia premierului va canta la evenimentul "Concert de muzica sacra", la catedrala romano-catolica "Sfantul Mihail" din Alba Iulia, joi, de la ora 19:30, alaturi de soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, pianista Valentina Popovciuc si corul de copii dirijat de Boris Rancov, arata News.ro.

De luni puteti da bani pentru Cumintenia Pamantului. Cine a facut prima donatie, de 100 de euro

Prin acest concert se doreste implicarea comunitatii locale in sustinerea achizitionarii de catre statul roman a operei "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi, informeaza Centrul de Resurse - Academia Doamnelor.

Startul oficial al campaniei de subscriptie publica pentru achizitionarea sculpturii "Cumintenia Pamantului" a fost dat pe 11 aprilie, dupa ce conturile la cele sase banci comerciale si la Trezoreria statului au fost deschise pe 8 aprilie.

Ce se intampla daca statul strange mai mult decat ii trebuie pentru cumpararea Cuminteniei Pamantului

Sumele pot fi donate in conturile anuntate, pana la data de 30 septembrie 2016 sau pana la concurenta sumei echivalente in lei a sase milioane de euro, daca aceasta situatie intervine inainte de implinirea termenului.

Potrivit unor surse guvernamentale, pana la finalul saptamanii trecute s-au strans 35.000 de euro.

Anca Dragu, abia al treilea ministru care doneaza bani pentru Cumintenia Pamantului

Patru ministri ai Cabinetului Dacian Ciolos au donat, pana in prezent, sume cuprinse intre 450 si 500 de lei, iar presedintele Romaniei a oferit suma de 1.500 de lei pentru sculptura lui Constantin Brancusi.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat, pe 16 martie, pe pagina sa de Facebook, ca proprietarii operei lui Constantin Brancusi au acceptat oferta de 11 milioane de euro, din care Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, restul, prin subscriptie publica nationala.

Sculptura "Cumintenia Pamantului" se afla, din noiembrie 2014, expusa la Muzeul Cotroceni.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...