Specialisti din intreaga lume, in vizita la operele lui Brancusi

09 Octombrie 2014 - Specialisti din intreaga lume, in vizita la operele lui Brancusi

Aproximativ 20 de specialisti din tari precum Brazilia, Danemarca, Suedia, SUA, Australia, Germania, Franta sau Italia, membri ai Comitetului International al Consiliului International al Muzeelor (ICOM) Glass, au vizitat, la inceputul acestei saptamani, operele lasate mostenire la Targu Jiu de catre marele sculptor Constantin Brancusi.

Vizita a fost

20 de directori de muzee de arta din lume au vizitat operele lui Brancusi din Targu Jiu

08 Octombrie 2014 - 20 de directori de muzee de arta din lume au vizitat operele lui Brancusi din Targu Jiu

Specialistii din lumea intreaga, insotiti de artistul Mihai Topescu, au vizitat operele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu. Vizita fost privata, astfel ca reprezentantii muzeelor din mai multe tari au fost discreti.

Din delegatie au facut parte directori de muzee de arta din Brazilia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Slovenia, Spania, Suedia, SUA, Australia, Portugalia si Austria. Intalnirea anuala a ICOM GLASS s-a desfasurat la Craiova Intalnirea Comitetului

Conferinta "Vino acasa la Brancusi", la Bucuresti

22 Septembrie 2014 - Conferinta "Vino acasa la Brancusi", la Bucuresti

In perioada 22-26 septembrie 2014, Consiliul Judetean Gorj va derula un nou program de promovare turistica sub genericul "Vino acasa la Brancusi!". Proiectul se afla la prima editie fiind realizat in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism.

Pentru realizarea obiectivelor principale - dezvoltarea turismului, cresterea vizibilitatii oportunitatilor de turism in Gorj si a numarului de turisti care viziteaza judetul - programul "Vino acasa la Brancusi!" isi propune, pe de o parte,

Timp de doua zile, in municipiul Tg-Jiu doar Constantin Brancusi a fost in atentia publicului larg / Simpozion "2015 - Calea Eroilor in Patrimoniul Mondial UNESCO (I)

21 August 2014 - Timp de doua zile, in municipiul Tg-Jiu doar Constantin Brancusi a fost in atentia publicului larg / Simpozion "2015 - Calea Eroilor in Patrimoniul Mondial UNESCO (I)

Ca de fiecare data in ultimii patru ani, cei de la Petro Aqua n-au lipsit, in sala fiind amintit si Petrosaniul prin prezentarea unui material legat de turnarea modulelor Coloanei la Atelierele Centrale Petrosani Una dintre cele mai importante actiuni legate de inegalabilul roman Constantin Brancusi din tara s-a desfasurat in zilele de 16-17 august in judetul vecin, la Tg. Jiu, municipiul care detine Ansamblul Monumental "Calea Eroilor", cu ale lui opere brancusiene unice in lume:

Coloana

Director nou la Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" Targu-Jiu

06 August 2014 - Director nou la Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" Targu-Jiu

Pe langa evenimentele culturale desfasurate la nivelul municipiului Targu-Jiu in cinstea lui Constantin Brancusi, apar si noutati in ceea ce priveste conducerea culturii din Targu-Jiu. Noul director al Centrului Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" Targu-Jiu este, incepand de ieri, Doru Strambulescu.

Doru Strambulescu a obtinut nota 8,83 la proba de evaluare a proiectului de management si 10 la interviu. Concursul pe postul de sef la Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi"

Operele lui Brancusi din Targu Jiu, verificate de o comisie UNESCO

21 Iunie 2014 - Operele lui Brancusi din Targu Jiu, verificate de o comisie UNESCO

Dosarul intocmit de municipalitate cu spijinul Ministerului Culturii a fost aprobat de UNESCO, dar starea in care se afla operele realizate de Brancusi, care fac parte din Ansamblul Monumental *Calea Eroilor* din Targu Jiu, va fi inspectata de o echipa de specialisti din partea UNESCO, care vor intocmi, la final, un raport.

"Comisia va sosi in perioada urmatoare pentru a constata situatia operelor. Dosarul de includere in patrimoniul UNESCO a fost acceptat", a precizat primarul municipiului

Primaria are voie sa spele operele lui Brancusi

20 Iunie 2014 - Primaria are voie sa spele operele lui Brancusi

Primaria Targu Jiu a scapat basma curata dupa ce anul trecut operele lui Brancusi au fost spalate cu un jet de apa sub presiune.

Autoritatile locale spun ca raportul comisiei care a verificat operele nu interzice spalarea Ansamblului Brancusi.

"Comisia care a venit la Targu Jiu pentru a verifica starea operelor din piatra a finalizat raportul, dar este de datoria Ministerului Culturii sa-l faca public. Pot sa va informez ca nu s-a intamplat nimic rau in ceea ce priveste structura

Brancusi, o povara pentru Targu Jiu! Craiova il respecta!

05 Iunie 2014 - Brancusi, o povara pentru Targu Jiu! Craiova il respecta!

Autoritatile din Gorj se lauda ca au facut "enorm pentru Brancusi", desi mai mult au vorbit, iar uneori au facut enorm de mult rau, cum ar fi spalarea cu detartrant si jet de apa sub presiune a Portii Sarutului.

Carciumaru si Calinoiu promit din 2005 un Muzeu Brancusi la Targu Jiu. Ieri s-a aflat ca acesta va fi construit la Craiova, cu 7 milioane de euro, jumatate fiind bani europeni. Asta deoarece Consiliul Judetean Dolj a muncit doi ani la acest proiect, in timp de sefii de la Gorj sunt

Dosar penal pentru distrugere in cazul operelor lui Brancusi spalate cu jet de apa sub presiune. Poarta Sarutului s-a ingalbenit in urma operatiunii

18 Februarie 2014 - Dosar penal pentru distrugere in cazul operelor lui Brancusi spalate cu jet de apa sub presiune. Poarta Sarutului s-a ingalbenit in urma operatiunii

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Gorj, Florin Rosca, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca a fost deschis un dosar penal in care se fac cercetari cu privire la modul in care s-au realizat operatiunile de spalare a operelor lui Brancusi din Targu Jiu.

Potrivit sursei citate, cercetarile sunt coordonate de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Targu Jiu si vizeaza infractiunea de distrugere.

Ministerul Culturii a suspendat protocolul incheiat cu Primaria Targu Jiu pentru

Expertii straini, ingrijorati de starea operelor din piatra

18 Februarie 2014 - Expertii straini, ingrijorati de starea operelor din piatra

Sapte experti din tara si strainatate au ajuns ieri la Targu Jiu, in parcul central, pentru a analiza starea operelor lui Brancusi, dupa o restaurare cu cantec.

Operele au fost spalate cu jet de apa sub presiune si au fost vizibil afectate, atat prin faptul ca rugina de pe elementele metalice din interior a iesit la suprafata, dar si prin desprinderea unor bucatele de piatra. Secretarul de stat din Ministerul Culturii, Radu Boroianu, cel care conduce aceasta comisie, a declarat ca firma

Brancusi, "ingropat" in zapada

07 Februarie 2014 - Brancusi, "ingropat" in zapada

Turistii care intentioneaza sa plece la drum in toiul iernii pentru a vizita operele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu ar face bine sa-si amane excursia pana la vara intrucat operele sculptorului gorjean din Parcul Central nu mai pot fi apreciate la adevarata lor valoare.

Atat Masa Tacerii, cat si Poarta Sarutului si-au pierdut splendoarea din cauza zapezii. Nici sediul Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" nu este foarte vizibil, cu exceptia turturilor de un metru

Cere demisia directorului Centrului Brancusi!

01 Noiembrie 2013 - Cere demisia directorului Centrului Brancusi!

"Nu avem nici macar un specialist la Centrul de Cultura *Constantin Brancusi!*". Declaratia apartine presedintelui PDL Targu-Jiu, Eduard Berca, care, revoltat de cum arata Poarta Sarutului, restaurata, cere demisia directorului institutiei.

Berca s-a aratat consternat ieri la conferinta de presa a Organizatiei Judetene a Partidului din cauza incompetentei dovedite in rezolvarea problemei de la Poarta Sarutului. Aproape imposibil de recunoscut, una din operele reprezentative ale geniului lui

Brancusi, mai aproape de UNESCO

15 Mai 2013 - Brancusi, mai aproape de UNESCO

Vesti bune pentru iubitorii de cultura si pastratorii valorilor autohtone! Operele lui Brancusi ar putea ajunge in patrimoniul mondial UNESCO cu fiecare demers reusit. Asigurarea vine de la reprezentantii Institutului National al Patrimoniului.

In urmatoarele luni, proceduri si actiuni complexe pentru ca dosarul complet, privind Ansamblul Monumental cu operele brancusiene sa intre in patrimoniul mondial UNESCO. "Este un proces la capatul caruia Romania va promova un nou ansamblu de valoare

Autoritatile statului vin la Targu-Jiu sa-l omagieze pe Brancusi

15 Februarie 2013 - Autoritatile statului vin la Targu-Jiu sa-l omagieze pe Brancusi

Autoritatile judetului se pregatesc de aniversarea a 137 de ani de la nasterea marelui sculptor "Constantin Brancusi", prin manifestari culturale, menite sa ridice la loc de cinste universalitatea lui Brancusi.

In intervalul 18-20 februarie, Targu-Jiul va gazdui Conferinta Internationala "Brancusi, gorjeanul universal", la care se vor reuni artisti, oameni de cultura si autoritati. La manifestare, invitat special va fi premierul Romaniei, Victor Ponta.

Atractia principala vine de la

A fost stabilit directorul Centrului de Arta *Constantin Brancusi*

22 Noiembrie 2012 - A fost stabilit directorul Centrului de Arta *Constantin Brancusi*

Adina Andritoiu va conduce Centrul de Arta *Constantin Brancusi*. Aceasta a fost desemnata castigatoare a concursului desfasurat de Primaria Targu-Jiu.

Pe langa aceasta, la concurs a mai

Brancusi, tot mai aproape de casa

19 Noiembrie 2012 - Brancusi, tot mai aproape de casa

Scriitorul Laurian Stanchescu a initiat mai multe demersuri pentru repatrierea osemintelor lui Brancusi la Hobita. Acesta a descoperit recent un document vechi din 1951 care atesta faptul ca artistul si-a dorit sa fie inhumat in tara. Actul va fi depus la dosarul care contine cererea de repatriere din partea Romaniei.

Din acest document reiese ca statul roman din perioada socialista, sub ocupatia armatei sovietice, a respins cererea sculptorului de a reveni pe meleagurile natale. Totodata,

Brancusi are o stea in Targu Jiu. Calinoiu: Nu are nimeni ce avem noi!

25 Septembrie 2012 - Brancusi are o stea in Targu Jiu. Calinoiu: Nu are nimeni ce avem noi!

Incepand de ieri, Constantin Brancusi are oficial o stea pe Aleea Celebritatilor Gorjene din Targu Jiu. Unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea, omul care a facut cunoscut numele municipiului Targu Jiu si al judetului Gorj in plan international, a primit cea dintai stea pe Aleea Celebritatilor.

Primaria Targu Jiu mimeaza sprijinirea culturii!

09 Iulie 2012 - Primaria Targu Jiu mimeaza sprijinirea culturii!

De mai multi ani, municipalitatea mimeaza sprijinirea culturii in orasul lui Brancusi. Pentru a bifa interesul fata de cultura si promovarea lui Brancusi si a operei sale, primaria Targu Jiu sprijina anual organizarea unei tabere de sculptura.

Mai mult, acum se pregateste a noua editie a taberei de sculptura, in conditiile in care operele de anul trecut sunt depozitate in curtea sediului artistilor plastici. Dealtfel, cele pe care le-au amplasat prin oras sunt transformate in bolovani

Operele lui Brancusi, scanate cu ajutorul tehnologiei 3D

09 Martie 2012 - Operele lui Brancusi, scanate cu ajutorul tehnologiei 3D

Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" in parteneriat cu ICOMOS Romania si International Partner Buro SRL au efectuat, in perioada 7-8 martie, o ridicare topo 3D prin metoda scanarii laser a operelor lui Constantin Brancusi in vederea observarii starii de conservare ale acestora.

Produsul scanarii consta intr-un fisier digital care va fi cesionat cu titlu gratuit Centrului Municipal de Cultura "Constantin Brancusi", impreuna cu drepturile de utilizare a acestuia, in scopul

Redescoperirea lui Brancusi, la Gorj TV

05 Martie 2012 - Redescoperirea lui Brancusi, la Gorj TV

Daca in perioada 1948-1956 autoritatile comuniste de la Gorj au intentionat sa scape de mostenirea lui Brancusi, artistul fiind socotit unul de sorginte burgheza, dupa circa doua decenii lucrurile se vor schimba in mod esential.

Incepand cu anul 1970, Brancusi era redescoperit atat la Targu-Jiu cat si la Hobita unde se construia o casa memoriala despre care presa postdecembrista "descoperea" ca nu era cea originala. Invoca acele vremuri in lumina documentelor de arhiva jr. Dan Cismasu,

Brancusi, promovat la Paris

14 Februarie 2012 - Brancusi, promovat la Paris

Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" organizeaza in perioada 18-20 martie o serie de actiuni pentru a-l promova pe Brancusi peste hotare. Actiunile se vor desfasura la sediul UNESCO si la Ambasada Romaniei de la Paris si se refera la o expunere in format 3D a Ansamblului Monumental "Calea Eroilor".

Evenimentul desfasurat sub genericul "Brancusi-un loc in patrimoniul cultural mondial" va avea parte si de un moment muzical si de o

Inscrierea lui Brancusi in UNESCO, sprijinita de ambasadorul Frantei

24 Octombrie 2011 - Inscrierea lui Brancusi in UNESCO, sprijinita de ambasadorul Frantei

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, sprijina demersurile initiate de Centrul "Brancusi" in vederea inscrierii operelor sculptorului gorjean pe lista UNESCO. Ba mai mult, organismele UNESCO responsabile cu nominalizarile pentru Lista de Patrimoniu (ICOMOS) din Romania si Franta vor face front comun pentru realizarea proiectului.

Centrul "Brancusi" va fi sprijinit de ambasadorul Frantei la Bucuresti in demersurile privind integrarea operelor lui Constantin Brancusi in patrimoniul

Doua sculpturi brancusiene de la Muzeul de Arta din Craiova, expuse in Spania

08 Septembrie 2011 - Doua sculpturi brancusiene de la Muzeul de Arta din Craiova, expuse in Spania

Muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania, inaugureaza in aceasta toamna prima expozitie retrospectiva Constantin Brancusi, in care vor putea fi vazute aproximativ 30 dintre lucrarile cele mai cunoscute ale genialului sculptor roman, in dialog cu 30 de lucrari ale artistului american Richard Serra.

Intre creatiile brancusiene se vor numara si doua opere aflate, in prezent, in patrimoniul Muzeului de Arta din Craiova - "Sarutul" si "Coapsa". De altfel, aceasta din urma a mai fost prezentata,

Coloana fara Sfarsit, inconjurata de schele

08 Iulie 2011 - Coloana fara Sfarsit, inconjurata de schele

Peisaje noi si nu prea pentru gorjenii sau turistii care merg zilele acestea in Parcul Coloanei Infinitului si isi mai aduc aminte de restaurarea din anul 2000. Mareata opera a lui Constantin Brancusi este inconjurata din nou de schele metalice, de data aceasta specialistii in domeniu dand asigurari ca lucrarile sunt de o dimensiune mult mai mica si, in consecinta nu vor dura la fel ca inainte.

Restauratorii au constatat, in urma evaluarii de ieri, ca pe fetele Coloanei apar o serie de pete

Ansamblul "Constantin Brancusi", in patrimoniul UNESCO

06 Iulie 2011 - Ansamblul "Constantin Brancusi", in patrimoniul UNESCO

Institutul National de Patrimoniu va elabora dosarul de includere a Ansamblului Monumental "Constantin Brancusi" in UNESCO. Acesta a fost unul dintre principalele obiective cu care Ovidiu Popescu, directorul Centrului "Constantin Brancusi", a pornit la drum la preluarea institutiei.

In cadrul Institutului National de Patrimoniu va fi constituit un colectiv pluridisciplinar, in care urmeaza sa fie cooptati experti recunoscuti in opera sculptorului Constantin Brancusi, pentru elaborarea

Zece persoane, printre care si gorjeni, pe urmele lui Brancusi

14 Aprilie 2011 - Zece persoane, printre care si gorjeni, pe urmele lui Brancusi

Zece persoane vor pleca la Paris pe traseul strabatut in urma cu peste 100 de ani de sculptorul Constantin Brancusi. Este vorba despre scriitorul Laurian Stanchescu, directorul Directiei de Cultura, Pompiliu Ciolacu, jurnalisti si alti oameni de cultura.

Reprezentantii Directiei Judeteane pentru Cultura si Patrimoniu National Gorj impreuna cu Laurian Stanchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, au initiat proiectul cultural "Romania pe urmele lui Brancusi" prin care zece persoane,

Obiectele personale ale lui Brancusi, scoase la licitatie

24 Noiembrie 2010 - Obiectele personale ale lui Brancusi, scoase la licitatie

Piese de mare valoare ce au apartinut lui Constantin Brancusi vor fi scoase la licitatie de legatarii sai. Colectia care contine sculpturi, piese de mobilier sau obiecte personale ale artistului din Hobita a fost estimata la doua milioane de euro. Licitatia va avea loc pe 30 noiembrie la Hotel Marcel Dassault din Paris.

Peste 20 de piese de mobilier, sculpturi sau obiecte ce au apartinut sculptorului Constantin Brancusi vor fi licitate la Paris la sfarsitul acestei luni. Operele au fost

La ce foloseste Andrei Plesu iPad-ul personal

22 Noiembrie 2010 - La ce foloseste Andrei Plesu iPad-ul personal

Andrei Plesu nu si-ar face o biblioteca pe iPad, desi are unul, pe care il foloseste ca pe un laptop mai usor de transportat.

"Am primit cadou un iPad si ma amuza sa ma joc cu el. Nu cred insa ca ma voi obisnui cu cititul de carti pe ecran. De scris, scriu deja pe computer, nu mai scriu cu creion si hartie. Ma folosesc de iPad mai ales pentru mailuri; in fond, e un fel de laptop mai usor de transportat. Stiu ca poti sa-ti faci o biblioteca pe iPad, dar am, cred, limitele generatiei mele: am

Americanii investesc intr-un centru Brancusi

05 Octombrie 2010 - Americanii investesc intr-un centru Brancusi

Doua asociatii americane, The World Monuments Fund si The Infinit Foundation, si-au anuntat intentia de a investi 1,25 milioane de dolari intr-un centru de interpretare si vizitare "Brancusi". Potrivit proiectului, centrul va fi deschis la Targu Jiu, langa parcul "Coloanei Infinitului", si va cuprinde o sala de conferinte, spatii destinate vanzarii de suveniruri sau organizarii de evenimente culturale si artistice.

Terenul pe care se va ridica centrul a fost cumparat de

Demers pentru aducerea in tara a lui Brancusi

23 Septembrie 2010 - Demers pentru aducerea in tara a lui Brancusi

Poetul si eseistul Laurian Stanchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a demarat ieri, in parcul operelor brancusiene din municipiul Targu Jiu, o actiune care se doreste de amploare ce vizeaza aducerea in tara a osemintelor lui Brancusi.

Scriitorul vrea sa ceara sprijinul autoritatilor statului roman pentru a sensibiliza oficialitatile franceze in scopul aducerii acasa a ramasitelor sculptorului.

"Actiunea a inceput practic de ieri, de la Poarta Sarutului in Targu-Jiu si va

Pe urmele lui Brancusi, la Bucuresti, Craiova si Tg. Jiu

21 Septembrie 2010 - Pe urmele lui Brancusi, la Bucuresti, Craiova si Tg. Jiu

Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, avand concursul Comisiei Nationale UNESCO, Academiei Romane, Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta si al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Dolj, organizeaza in perioada 21-26 septembrie a.c. "Centenarul Brancusi. Pasarea Maiastra", manifestare internationala prilejuita de implinirea a 100 de ani de cand prima Maiastra si-a luat zborul sculptat, multiplicat in peste 55 de opere de arta aflate in marile galerii

Centru Brancusi cu 2 milioane de dolari la Targu Jiu

20 August 2010 - Centru Brancusi cu 2 milioane de dolari la Targu Jiu

Primarul Florin Carciumaru afirma ca anul viitor va incepe la Targu Jiu construirea unui centru de interpretare si vizitare "Constantin Brancusi". Noul centru va fi realizat impreuna cu un arhitect american de origine romana, Mihai Radu, care a prezentat proiectul respectiv la Targu Jiu la inceputul anilor 2000.

Promisiunile pe aceasta tema nu sunt noi, nou fiind doar faptul ca, de data aceasta, exista si banii pe care arhitectul roman stabilit in America i-a adunat in ultimii ani.

Legal si in premiera: Suveniruri despre Brancusi la Targu Jiu

18 August 2010 - Legal si in premiera: Suveniruri despre Brancusi la Targu Jiu

Primaria Targu Jiu a inaugurat in cursul dupa-amiezii de ieri, un centru de informare pentru turistii care vin in oras sa viziteze operele brancusiene expuse in aer liber, de la centrul respectiv putand fi procurate, pentru prima data dupa 1989, suveniruri despre oras si operele realizate de Constantin Brancusi.

Centrul de informare a fost amenajat la circa 100 de metri de Poarta Sarutului, in apropiere de Aleea Scaunelor si Masa Tacerii, turistii avand posibilitatea sa afle de aici

Directia de Cultura "Constantin Brancusi", in atentia primarului de Targu-Jiu

11 Iunie 2010 - Directia de Cultura "Constantin Brancusi", in atentia primarului de Targu-Jiu

Noua Directie de Cultura "Constantin Brancusi" a fost din nou pusa pe masa discutiilor dintre primarul municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru, si reprezentantii Consiliului Cultural Consultativ. In cadrul intalnirii, s-au stabilit o serie de detalii privind organizarea si functionarea noii Directii de Cultura "Constantin Brancusi". Potrivit Ramonei Evulescu, purtatoarea de cuvant a Primariei Targu-Jiu, "consilierii au fost informati despre regulamentul de organizare si functionare, iar in

Buliga, "iertat de toate pacatele", dupa controlul Comisiei de Audit a Primariei!

10 Iunie 2010 - Buliga, "iertat de toate pacatele", dupa controlul Comisiei de Audit a Primariei!

Sorin Lory Buliga, actual angajat al Centrului de Cultura si Arta "Constantin Brancusi", poate sa ridice pretentii pentru reluarea functiei de sef, detinuta pana la preluarea in cadrul Primariei Targu Jiu a institutiei. Asta pentru ca, in urma

Cai salvati

07 Iunie 2010 - Cai salvati

Pompierii constanteni au intervenit, in weekend, pentru a salva doi cai. Reprezentantii ISU "Dobrogea" spun ca, in ambele cazuri, animalele au ramas blocate in gropi lasate descoperite, adanci de peste doi metri. Prima interventie a avut

Teodora Ciobanu, interesata de Centrul "Brancusi"?

02 Iunie 2010 - Teodora Ciobanu, interesata de Centrul "Brancusi"?

Noua Directie de Cultura "Constantin Brancusi" este pe mainele fostei directoare a centrului, Teodora Ciobanu, care se va ocupa provizoriu de problemele cu care se confrunta acest departament. In momentul de fata aceasta nu a luat o decizie in

Ziua Copilului, sarbatorita la Casa TRADEM

01 Iunie 2010 - Ziua Copilului, sarbatorita la Casa TRADEM

Casa de Cultura "Traian Demetrescu" organizeaza astazi, ora 12.00, in colaborare cu Cenaclul de Arte Plastice "Constantin Brancusi", vernisajul expozitiei de pictura Junior Art "Constantin Brancusi". Isi prezinta lucrarile Ceausu Debora Maria,

BAC-ul se tine cu "spargatorii de greva"

31 Mai 2010 - BAC-ul se tine cu "spargatorii de greva"

Cea de-a treia proba de bacalaureat de astazi se tine cu profesori din mediul rural. La Grupul Scolar "Constantin Brancusi" niciunul dintre cei 64 de profesori ai scolii nu s-a prezentat la examen.
Aici, BAC-ul este asigurat doar de profesori din

Primaria a uitat de directorul de la "Centrul Brancusi"

31 Mai 2010 - Primaria a uitat de directorul de la "Centrul Brancusi"

Centrul de Arta "Constantin Brancusi" este condus in continuare de Sorin Buliga, chiar daca se anuntau mari schimbari in interiorul institutiei, care sa duca la eficientizarea activitatii. Centrul trebuia sa fie supus unui proces de reorganizare

Un barbat si-a pierdut fiica in cercuri sataniste

30 Mai 2010 - Un barbat si-a pierdut fiica in cercuri sataniste

Constantin Brancusi regreta ca nu a pus piciorul in prag din timp pentru ca acum a ramas singur in oras. Fiica sa, dar si sotia au plecat in Suedia, unde tanara si-a gasit un iubit care avea obiceiuri obscure.
Familia Brancusi a venit in Resita

APM Covasna sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului

27 Mai 2010 - APM Covasna sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Covasna organizeaza in perioada care urmeaza mai multe actiuni de constientizare a populatiei si igienizare de zone verzi, marcand astfel Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita in fiecare an pe 5 iunie.

Spectacol de gala dedicat Grupului Scolar Brancusi

21 Mai 2010 - Spectacol de gala dedicat Grupului Scolar Brancusi

Astazi, profesorii si elevii, fosti profesori si absolventi, dar si alti invitati vor participa la o festivitate speciala ce va avea loc la Sala de spectacole a Colegiului National de Arta Octav Bancila. Manifestarea, in cadrul careia se va derula

Un regizor ardelean a facut un film despre Brancusi

21 Mai 2010 - Un regizor ardelean a facut un film despre Brancusi

Scriitorul si jurnalistul din Cluj Napoca, Horia Muntenas, a regizat si produs un film documentar artistic despre marele sculptor gorjean, Constantin Brancusi si operele sale. Filmarile pentru aceasta pelicula s-au desfasurat in perioada octombrie

Simpozionul National Arta si Creatie la Brancusi

19 Mai 2010 - Simpozionul National Arta si Creatie la Brancusi

Cu prilejul implinirii a 40 ani de la infiintarea Grupului Scolar Constantin Brancusi, maine, incepand cu ora 14.00, are loc Simpozionul National "Brancusi - Spirit si creatie", cu doua sectiuni pentru profesori intitulate: "Metode moderne de

Doua medalii la lupte

12 Mai 2010 - Doua medalii la lupte

In perioada 7-9 mai, la Vaslui s-a desfasurat finala Campionatului National juniori III la lupte libere. La aceasta competitie au participat si luptatori de la CSS Targu-Jiu, club

A trait printre romanii din Bruxelles si a scris o carte despre viata lor

12 Mai 2010 - A trait printre romanii din Bruxelles si a scris o carte despre viata lor

Viata romanilor care traiesc in capitala Europei a fost asternuta pe hartie. Carmen Banta, cadru universitar in Craiova, a scris o carte despre modul lor de viata, carte ce a fost lansata chiar la Bruxelles. La eveniment au participat

A opta editie a Zilelor "Constantin Brancusi"

11 Mai 2010 - A opta editie a Zilelor "Constantin Brancusi"

Grupul Scolar Constantin Brancusi se afla in aceste zile in sarbatoare, celebrand cea deA-a opta editie a Zilelor Constantin Brancusi.

Cu aceasta ocazie, elevii si profesorii din cadrul scolii au pregatit o serie de manifestari menite sa marcheze

Maxim Dumitras-succes la Chisinau

07 Mai 2010 - Maxim Dumitras-succes la Chisinau

In prezenta lui Gheorghe Postica, viceministru al Ministerului Culturii, presedintele UAP Moldova, Ghenadie Jalba, directorul general al Muzeului National de Arta, Tudor Zbarnea, al directorului Centrului Expozitional ''Constantin Brancusi'',

Lansare de carte in mijlocul naturii

06 Mai 2010 - Lansare de carte in mijlocul naturii

Traian Aldea, profesor in cadrul Scolii "Constantin Brancusi" din Medgidia, isi va lansa

Casa "Titanului" de la Hobita are mai putini vizitatori

04 Mai 2010 - Casa "Titanului" de la Hobita are mai putini vizitatori

Casa memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, din comuna Pestisani, are mai putini vizitatori decat in aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, de la inceputul acestui an si pana ieri sosiera la acest

CONSTANTIN STEFAN, scuptorul care a uimit o tara intreaga cu lucrarile sale

03 Mai 2010 - CONSTANTIN STEFAN, scuptorul care a uimit o tara intreaga cu lucrarile sale

Are 83 de ani si isi petrece si acum toata ziua in atelier. Din mainile sale fermecate au iesit adevarate opere de arta, care ne vor aminti peste ani cat de iscusit a fost acest mester pietrar din Campulung.

Profil
Nascut. 23 aprilie 1927,

Primaria starpeste ciorile din Parcul lui Brancusi

30 Aprilie 2010 - Primaria starpeste ciorile din Parcul lui Brancusi

Pentru ca legea interzice omorarea ciorilor, reprezentantii Primariei Targu-Jiu au apelat la o alta solutie pentru alungarea pasarilor. Autoritatile au demarat o campanie de distrugere a cuiburilor.
Municipalitatea a inceput din nou lupta cu

Elevii de la "Brancusi" iau in grija lor o parte din B-dul Independentei

30 Aprilie 2010 - Elevii de la "Brancusi" iau in grija lor o parte din B-dul Independentei

Timp de trei zile, ei au curatat partea dintre strazile Mihai Eminescu si Scolilor
Timp de trei zile, elevii din doua clase, a IX-a si a XI-a, de la Grupul Scolar "Constantin Brancusi", de la specializarea tehnician ecolog si protectia mediului,

Studentii comunica si castiga

29 Aprilie 2010 - Studentii comunica si castiga

RESITA - Tinerii resiteni au participat la sesiunea de comunicari stiintifice studentesti "studING 2010". Cu un total de sapte articole, studentii Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii "Eftimie Murgu" Resita au participat in perioada

Expozitie a artistului hunedorean Radu Rosian

29 Aprilie 2010 - Expozitie a artistului hunedorean Radu Rosian

Vineri, 30 aprilie, de la ora 17.00, la Galeria Municipala de Arta din Alba Iulia va avea loc vernisajul expozitiei de pictura Radu Rosian - pictor si grafician hunedorean.
Radu Rosian s-a nascut

C.T.A.M. "Constantin Brancusi" - a primit titlul de Scoala Europeana

27 Aprilie 2010 - C.T.A.M. "Constantin Brancusi" - a primit titlul de Scoala Europeana

Colegiul Tehnic de Arte si Meserii "Constantin Brancusi" din Craiova a primit, joi, 22 aprilie, din partea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu trofeul si diploma de "Scoala Europeana", pentru performante deosebite obtinute in activitatea de

Maxim Dumitras la Chisinau

27 Aprilie 2010 - Maxim Dumitras la Chisinau

La invitatia Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova, in parteneriat cu Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, artistul plastic sangeorzan Maxim

Maxim Dumitras expune la Chisinau

26 Aprilie 2010 - Maxim Dumitras expune la Chisinau

La invitatia Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova, in parteneriat cu Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, artistul plastic Maxim Dumitras va

Schimbare de lider la Onoare

20 Aprilie 2010 - Schimbare de lider la Onoare

Lupta acerba pentru suprematie la nivelul categoriei Onoare in seria de vest. Aproape etapa dupa etapa, in aceasta serie se schimba liderul, noua echipa care

Noul director al Centrului "Brancusi", ales de targujieni

20 Aprilie 2010 - Noul director al Centrului "Brancusi", ales de targujieni

Primaria Targu Jiu asteapta propuneri din partea cetatenilor, a presei si a oamenilor de cultura pentru reorganizarea activitatii viitoarei Directii de Cultura si Arta "Constantin Brancusi". Centrul de Cultura si Arta "Constantin Brancusi" a fost

"Poveste... prin culori", semnata Valentina Ticudeanu

09 Aprilie 2010 - "Poveste... prin culori", semnata Valentina Ticudeanu

Casa de Cultura "Traian Demetrescu" si Cenaclul Plastic "Constantin Brancusi" organizeaza astazi, ora 17.00, la Galeria de Arta "Vollard" (strada "Traian

Buliga va primi un post in cadrul Primariei

01 Aprilie 2010 - Buliga va primi un post in cadrul Primariei

Desfiintarea Centrului de Cultura si Arta "Constantin Brancusi" nu il va lasa fara serviciu pe Sorin Lory Buliga. Fostul sef va deveni un functionar al Primariei ca si ceilalti angajati ai centrului. In cadrul aparatului primarului se va

Final de mandat pentru incompetentul Buliga

01 Aprilie 2010 - Final de mandat pentru incompetentul Buliga

Directorul Centrului de Cultura si Arta "Constantin Brancusi", Sorin Lory Buliga, isi petrece, din concediu, ultimele zile in fruntea institutiei pe care a condus-o cativa ani. Cu salariul diminuat si cu o relatie rupta cu autoritatile locale,

Parintii elevilor gorjeni si-au facut asociatii

30 Martie 2010 - Parintii elevilor gorjeni si-au facut asociatii

Parintii copiilor de la doua unitati de invatamant din Targu Jiu s-au constituit in asociatii. Este vorba despre Asociatia Parintilor Gradinitei "Constantin Brancusi" si Asociatia Parintilor Scolii Generale "Sfantul Nicolae". Presedintii

"M-a amenintat ca ii va taia capul copilului de Pasti, iar pe mine ma va pune-n stalp"

26 Martie 2010 - "M-a amenintat ca ii va taia capul copilului de Pasti, iar pe mine ma va pune-n stalp"

Omul de afaceri Dumitru Braila face primele dezvaluiri in cazul santajului in care a fost implicat. Femeia care l-a santajat a fost eliberata aseara din arestul politiei si are interdictia de a nu parasi localitatea in urmatoarele 29 de zile.

Se cauta inlocuitor pentru Sorin Buliga

25 Martie 2010 - Se cauta inlocuitor pentru Sorin Buliga

Oamenii de cultura din judetul Gorj s-au reunit ieri in cadrul Consiliului Consultativ de Cultura din cadrul primariei Targu Jiu pentru a pune la cale viitoarele actiuni culturale din oras. Printre altele s-a adus in discutie si demiterea lui

Demonstratii inedite de pictura murala la "Constantin Brancusi"

18 Martie 2010 - Demonstratii inedite de pictura murala la "Constantin Brancusi"

Elevii Grupului Scolar "Constantin Brancusi" au avut parte in aceasta saptamana de demonstratii de pictura chiar pe holurile institutiei in care invata. Totodata au deprins si din noile tehnici de folosire a unuia dintre cele mai vechi si si noi

Casa lui Brancusi a ajuns cotet pentru gaini

17 Martie 2010 - Casa lui Brancusi a ajuns cotet pentru gaini

Gainile stranepotului lui Constantin Brancusi sunt tinute regeste, chiar in casa lui sculptorului. Barnele ramase in urma locuintei unde a crescut Brancusi sunt si acum mai valoroase decat cladirea ce este cunoscuta ca fiind casa lui Brancusi.

Brancusi, comemorat la Hobita

17 Martie 2010 - Brancusi, comemorat la Hobita

In cimitirul satului de la Hobita s-au comemorat ieri 53 de ani de la trecerea in nefiinta a sculptorului Constantin Brancusi. Evenimentul, destul de important in viata comunitatii, nu s-a bucurat insa de o participare prea mare din partea