Brancusi, copiat grosolan

Joi, 26 Iunie 2008, ora 09:20
3321 citiri
Brancusi, copiat grosolan

Opera lui Constantin Brancusi este copiata, la Uricani, in cel mai grosolan mod. Primarul orasului, Danut Buhaescu, a construit o Masa a Tacerii si o Poarta a Sarutului la dimensiuni aproape naturale.

Proprietarii adevaratelor opere brancusiene au cerut demolarea copiilor si au amenintat cu plangere penala, informeaza Jurnalul National.

Ansamblul arhitectural este din marmura, amplasat intr-un cartier sarac, chiar la doi pasi de primarie. Proiectul a fost finantat de Guvern printr-o hotarare care aviza Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Vestea a fost primita cu stupoare de Primaria Targu-Jiu, cea care este proprietara operelor originale realizate de Brancusi.

"Primaria Targu-Jiu protesteaza impotriva mentinerii acestui ansamblu contrafacut. Ca proprietara a operelor lui Constantin Brancusi, Primaria isi rezerva dreptul de a lua toate masurile necesare pentru ca nici o copie neautorizata a Portii Sarutului, Coloanei sau a Mesei Tacerii sa nu fie expusa in spatiul public", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Desi a fost anuntat si Ministerul Culturii, primarul Danut Buhaescu refuza sa demoleze copiile operelor lui Brancusi.

Pe de alta parte, firma Visarta, cea care in Romania se ocupa de gestionarea drepturilor de autor rezultate din operele lui Constantin Brancusi, a anuntat ca vor sesiza Politia si Parchetul in situatia in care primarul nu va da jos lucrarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai recentă dronă spion supersonică a Chinei seamănă mult cu una americană care s-a prăbușit acolo în 1971
Cea mai recentă dronă spion supersonică a Chinei seamănă mult cu una americană care s-a prăbușit acolo în 1971
Pe 20 martie 1971, un bombardier B-52 special modificat al Forțelor Aeriene ale SUA din Escadrila 4200 de Suport a decolat de la Baza Forțelor Aeriene Andersen din Guam, purtând o aeronavă...
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
#Brancusi, #copie, #Uricani, #lucrari , #stiri Constantin Brancusi