Campanie pentru aducerea in tara a ramasitelor lui Brancusi

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 16:43
1554 citiri
Campanie pentru aducerea in tara a ramasitelor lui Brancusi
Foto: Arhiva

Ramasitele sculptorului Constantin Brancusi ar putea fi aduse in Romania, in urma unei campanii initiate de poetul Laurian Stanchescu.

"Vom organiza acest demers cultural in toata tara, iar in primavara vom pleca pe jos de la Craiova si spre Paris. In marsul culturii, spre Paris, alaturi de mine va veni si un coleg de la Radio Oltenia Craiova, care va transmite de pe drum, si un ofiter din Hunedoara.

Tot drumul il voi face, singur sau alaturi de cei care doresc sa ma insoteasca, pe jos. Este un demers cultural extrem prin care sper sa ii sensibilizam pe francezi. Respect, cultural, si poporul francez.

Ei au avut grija de Brancusi atat in timpul vietii, cat si dupa moarte, dar vreau sa respect si dorinta marelui artist de a fi ingropat la Hobita", a declarat Laurian Stanchescu, citat de Agerpres si preluat de Evenimentul Zilei.

In acest scop, vineri, a avut loc in Bucuresti un mars prin intermediul caruia poetul Laurian Stanchescu a dorit sa atraga atentia asupra demersului sau.

De altfel, Stanchescu a lansat si o petitie in acest sens, semnata, pana acum, de aproape 10.000 de persoane. Semnaturile vor fi trimise in Franta, pentru a "indupleca inima francezilor", cu scopul de a inapoia Romaniei ramasitele lui Brancusi.

Constantin Brancusi a murit la Paris, pe 16 martie 1957 si este inmormantat in cimitirul Montparnasse. Multe dintre operele lui Brancusi fac parte in prezent din colectii de lux.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liberalii din Iași care vor candida pe listele PSD: ”Mă bucură venirea colegilor noștri primari”
Liberalii din Iași care vor candida pe listele PSD: ”Mă bucură venirea colegilor noștri primari”
Doi primari şi un viceprimar din judeţul Iaşi, membri PNL, vor candida pe listele PSD, a anunţat vineri conducerea filialei ieşene a social-democraţilor. Este vorba despre primarul...
Emilia Șercan demască gestul făcut de Adrian Cioroianu: "O mârșăvie inimaginabilă"
Emilia Șercan demască gestul făcut de Adrian Cioroianu: "O mârșăvie inimaginabilă"
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capată amploare, după schimbul acid de replici din ultimele zile. Ieri, Cioroianu a acuzat-o pe Sercan de răspândirea de informații...
#Brancusi campanie aducere tara, #ramasite Constantin Bracusi , #stiri Constantin Brancusi