Mesajul Institutului Cultural Roman de la Paris la 145 de ani de la nasterea lui Brancusi: "Un tribut special intr-un moment dificil, in care Cultura nu poate inflori"

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 10:57
3445 citiri
Mesajul Institutului Cultural Roman de la Paris la 145 de ani de la nasterea lui Brancusi: "Un tribut special intr-un moment dificil, in care Cultura nu poate inflori"
ICR Paris, mesaj la 145 de ani de la nasterea lui Brancusi/Foto: Facebook/ICR

Institutul Cultural Roman de la Paris a transmis vineri, 19 februarie, cu ocazia a 145 de ani de la nasterea sculptorului Constantin Brancusi subliniind ca in actualul context pandemic, un moment in care "Cultura nu poate inflori", putem macar plati un tribut vibrant "tuturor celor care lucreaza in acest domeniu esential dezvoltarii noastre".

"Anul acesta sarbatorim 145 de ani de la nasterea acestui geniu franco-roman al sculpturii, care a revolutionat arta secolului XX.

Desi nu a acceptat eticheta de abstract, se considera ca a impins abstractizarea sculpturala intr-o etapa atinsa niciodata in traditia modernista si a pregatit, de asemenea, calea catre sculptura suprarealista, precum si curentul minimalist din anii 1960.

Intr-un moment atat de special, cand Cultura nu poate inflori, ii aducem un omagiu vibrant si tuturor oamenilor care lucreaza in acest domeniu atat de esentiali pentru dezvoltarea noastra", este mesajul ICR din Paris.

Si ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu Atelierul Brancusi din fata Muzeului.

Mai puteti citi:

#constantin brancusi sculptor, #ICR, #Luca Niculescu ambasador Franta, #stiri cultura , #stiri Constantin Brancusi
Comentarii