Panourile care interzic turistilor sa atinga operele lui Brancusi sunt o bataie de joc. Ancheta la Primarie

Marti, 20 Iunie 2017, ora 21:07
7229 citiri
Panourile care interzic turistilor sa atinga operele lui Brancusi sunt o bataie de joc. Ancheta la Primarie
Foto: Digi 24 TV

La Primaria Targu Jiu a fost deschisa o ancheta, dupa ce presa a scris ca panourile prin care oamenii sunt avertizati sa nu atinga operele sculptorului Constantin Brancusi transmit un mesaj nu doar neclar, ci de-a dreptul ilar.

Pe un astfel de panou e urmatorul mesaj: "Se interzice: Contactul fizic al vizitatorilor cu operele, a persoanelor cu caini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum si alte vehicule cu sau fara motor, cu exceptia serviciilor de salubrizare si aprovizionare, precum si laboratoarele mobile".

Turistii recunosc ca nu inteleg nimic din mesaj, unii dintre ei declarandu-se amuzati, dupa cum arata Pandurul. Totusi, miza e mare, pentru ca amenda pentru cei care nesocotesc avertismentul e de pana la 2.500 de lei.

Conform sursei, panourile urmeaza sa fie inlocuite. "S-a dispus refacerea autocolantelor de pe panourile informative. Acest lucru nu s-a inteles foarte bine de persoanele carora le-a fost trasata aceasta sarcina si, desi textul a fost modificat, formula aleasa nu a fost una care sa duca la rezultatul scontat.

Dupa ce ati sesizat aceasta problema, s-a dispus inlocuirea panourilor. S-a solicitat o nota de informare de la Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare 'Constantin Brancusi' din Targu Jiu, urmand sa se ia masurile care se impun", a declarat Loredana Covei, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu.

La Primarie s-a deschis si o ancheta, anunta Digi24, iar "persoana gasita vinovata va suporta costurile refacerii acestor autocolante", a mai spus Loredana Covei.

La Targu Jiu se afla singurele opere ale lui Brancusi care pot fi vizitate gratuit, intr-un parc in aer liber. Este vorba de Poarta Sarutului, Masa Tacerii, Aleea Scaunelor si Coloana Infinitului. Panourile "gresite" au fost montate dupa ce operele lui Brancusi au fost vandalizate in mai multe randuri.

Citeste si Aberatia zilei: Brancusi, victima limbii engleze si bataii de joc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#panouri gresite Brancusi, #greseli panouri Brancusi Targu Jiu, #amenzi sculpturi Brancusi , #stiri Constantin Brancusi