2016, declarat Anul Brancusi

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 13:11
3970 citiri
2016, declarat Anul Brancusi
Foto: captura Youtube/misulica13

Consilierii judeteni au aprobat, vineri, in cadrul sedintei ordinare, un proiect de hotarare care propune declararea anului 2016 "Anul Brancusi" cu prilejul implinirii a 140 de ani de la nasterea sculptorului Constantin Brancusi.

Totodata, prin proiectul respectiv se propune elaborarea unui program cultural, denumit "2016 - Anul Brancusi" de catre o comisie compusa din managerii institutiilor publice de cultura din subordinea Consiliului Judetean (CJ) Gorj, program ce urmeaza a fi supus dezbaterii si aprobarii CJ Gorj si inclus in Agenda Culturala a judetului pentru anul 2016, dar si implicarea altor persoane juridice de drept public si de drept privat in procesul de elaborare si realizare a programului cultural, prin cooptarea acestora de catre comisia mentionata si incheierea de parteneriate in acest sens.

Ministrul Culturii: Trebuie un efort national pentru a cumpara Cumintenia Pamantului

Cheltuielile necesare pentru realizarea programului cultural vor fi suportate din bugetul judetului Gorj, din fonduri obtinute de la bugetul de stat, precum si din alte surse financiare atrase in conditiile legii.

"Ratiunea initierii proiectului de hotarare propus rezida in necesitatea de a marca, la nivelul judetului Gorj, implinirea, la data de 19 februarie 2016, a 140 de ani de la nasterea, la Hobita, a marelui sculptor Constantin Brancusi, prin organizarea unor manifestari si festivitati omagiale specifice, integrate intr-un program cultural coerent, realizat de persoane specializate in acest sens", a precizat presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....