Antrenorul de atletism de la Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual o elevă de 15 ani în garsoniera lui

Joi, 09 Februarie 2023, ora 11:30
3110 citiri
Antrenorul de atletism de la Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual o elevă de 15 ani în garsoniera lui
Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani)

Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, este acuzat că a agresat sexual o fată de 15 ani, pe care a chemat-o sub pretextul efectuării unor masaje de recuperare.

Iacoban este antrenor de atletism și directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo. Ele a fost arestat preventiv 30 de zile fiind acuzat că a agresat sexual o atletă de doar 15 ani.

Conform G4 Media, la audieri au mers alte două fete care îl acuză pe antrenor de agresiune sexuală.

Ce spune Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

"La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt:

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Citește și:
Fată de 11 ani, filmată când întreținea relații intime cu un băiat de liceu. Imaginile au ajuns la colegi și pe grupurile de părinți
Fată de 11 ani, filmată când întreținea relații intime cu un băiat de liceu. Imaginile au ajuns la colegi și pe grupurile de părinți
O fată de 11 ani, elevă în clasa a cincea la Școala ”Avram Iancu” din Câmpia Turzii, aflată în plasament, a fost filmată în timp ce întreținea relații sexuale cu un elev mai mare,...
Decizie istorică în sportul mondial. Ce se va întâmpla cu transsexualii
Decizie istorică în sportul mondial. Ce se va întâmpla cu transsexualii
World Athletics a anunţat, joi, că sportivii transsexuali nu vor putea concura în competiţii feminine de elită, începând din data de 31 martie, dacă au trecut prin pubertatea masculină....
#Constantin Cristinel Iacoban, #Dinamo, #atletism, #agresiune sexuala , #stiri din sport