Ziare.com

ANI sesizeaza DNA in cazul lui Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges

Marti, 22 Martie 2011, ora 11:09

   

ANI sesizeaza DNA in cazul lui Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, care este acuzat de conflict de interese, fals in declaratii si coruptie.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu in toamna anului trecut, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Nicolescu nu ar fi respectat prevederile legale privind obligativitatea depunerii declaratiilor de avere.

Potrivit ANI, avocatul lui Nicolescu a luat act de verificarile desfasurate, iar evaluarea averii a fost extinsa si asupra averii sotiei lui Nicolescu, doamna Nicolescu Viorica, precum si a fiicei (Nicolescu Ana-Maria) si fiului (Nicolescu Liviu-Costin).

ANI constata existenta unui conflict de interese dupa ce Nicolescu a aprobat 14 contracte, in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Arges, unor firme in care este actionar majoritar.

Agentia arata ca exista 13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei - TVA inclus si un 1 contract aditional de prelungire perioada incheiate de catre Consiliul Judetean Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu Constantin este actionar majoritar, in procent de 92,194%, respectiv, 63,08%).

"S.C. AUTOPRO MOND S.A., S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu Constantin este actionar majoritar) si S.C. DINIK MAR ARG S.R.L. (societate la care doamna Nicolescu Viorica, sotia persoanei evaluate, este actionar majoritar) au incheiat un numar de 12 contracte (9 contracte in suma de 303.262,12 lei - TVA inclus -, 1 contract - conform comenzilor -, 2 contracte - ora de manopera) cu institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges", se arata in comunicatul ANI.

Verificarile arata ca, in perioada 2006 - 2010, S.C. AUTOPRO MOND S.A. a prestat servicii catre institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges, pe baza de comenzi, in suma de 124.327,49 lei.

Contracte cu statul de 1,5 milioane de lei

Suma totala a contractelor incheiate catre societati in care Nicolescu sau sotia sa sunt actionari majoritari se ridica la 1.567.305,45 lei, arata Agentia Nationala de Integritate.

Mai mult, ANI arata ca la opt dintre contracte au fost prezentate oferte doar de catre societati comerciale la care Nicolescu detine sau a detinut calitatea de actionar.

In declaratiile de avere din 2004 si 2005, Nicolescu nu a mentionat ca este actionar la OTP GARANCIA ASIGURARI S.A., ATE BANK ROMANIA S.A., S.C. Compania Hoteliera Intercontinental Romania S.A., S.C. AUTOPRO MOND S.A., S.C. EXPERT CONSULT & MANAGEMENT S.R.L. si S.C. MAC AUTO S.R.L..

ANI arata ca a dispus comunicarea raportului de evaluare catre Prefectul Judetului Arges si ca vor fi continuate procedurile de evaluare a averii lui Nicolescu si a familiei sale.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective", se mai arata in comunicatul ANI.


Presedintele CJ Arges a fost arestat la sfarsitul lunii ianuarie, preventiv, pentru 29 de zile. Nicolescu a lesinat la aflarea verdictului si a fost internat.

Cazul Nicolescu a provocat o reactie acerba din partea PSD, care a acuzat abuzuri ale procurorilor DNA si o campanie a PD-L impotriva membrilor Opozitiei, condusa de Traian Basescu.

Presedintele CJ Arges a fost arestat. Nicolescu a facut atac de cord

Nicolescu a accesat pe 8 iunie 2006 fonduri prin programul PHARE in valoare de 880.000 euro, pentru reabilitarea si reconstructia a patru scoli din judetul Arges. Consiliul Judetean a motivat reabilitarea ca o necesitate in urma inundatiilor din anul 2005 care au afectat cele patru institutii de invatamant, insa ulterior DNA a aratat ca in cererea de finantare era trecut un document care nu exista in realitatea.

Potrivit DNA, contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu.

(L.S.)
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2811 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu mai trageti in Adrian Severin si Constantin Nicolescu

Se supara dl ponta , el stie ca n-au furat , era de fata .

 

Era de fata

Dar sta cu spatele. De sase.

Zeghea te astepta

Nicolescu asta a facut cu mult timp inainte un bypass cu sotia pentru sifonarea banilor.Na ca viata nu iarta si i-a dat pe bune un bypass coronarian cand era sa moara de oftica ca a fost descoperit cu excrocheriile.Acum nu cred ca mai are cu cine face bypass cu locul rezervat la puscarie.

@bmarius

- plus ca s-ar putea ca primarul din bruxelles sa-l roage sa dea foc la sediul parlamentului european !!!

@ ..mcquin

Dupa un model..deja patentat...!? face operatzii multi-
-ple la genuchi si rotule unde Bradisteanu e specialist
dupa recomandarea facuta de ginecologul "bitiitoarei"
Vasile dela depou.. "mincatoare" deja la micul dejun de
vatmani-soferi...!!!

Pe-acest Niculescu l-a luat Chioru' la ochi!

Altfel nu se prea explica nici arestarea , nici "voinicia" acestei institutii de tot ra.hatul care este ANI!

 

Tov.Alternanta......

Sa stii si te asigur ca Nicolescu este cu mult mai cinstit decat Adrian Severin H2O

@ D-na( Vasile dela PSD)- ALTERNANTZA... la usl-hapciu...

Si e rau..!!?? unu mare dela Sobo-roshii trebuie sa se
duca primul la Umezica(Jilava) sa pregateasca celula
lui Bombo..spalata ,degresata,cearceafuri roz..sapun de
calitate..doar e unikat in tot EU-ul nostru..Speram sa
aiba un tratament adecvat...fara imbulzeli la"gratiile"
Magraonesti...Catalin Voicu deja a intocmit listele cu
admiratorii-fani ai lu..Bombo cel Vestit ptr.urmatorii
10 ani...!!??? Micutzule...dar minuscul ai devenit...
Simplu blogger ..injurat in proportzie de 90-95 %
si unele sint f.f. grele...un altul era deja in CONGO..!!!??...nu-i timpul pierdut...!!

pai , si-a facut analizele ?

- daca nu la spital tata ; vasectomie , liposuctie , calculi renali , nu conteaza , orice operatie care te tine departe de celula e binevenita !!!

 

Si chiar

un tratament impotriva ejacularii tardive ...

@Nikk

- tardiv maladive !!!

 

Costica, locul tau este la Colibasi !

Locul acestui turnator dovedit, fost tractorist, este la puscarie. Argesul are la Colibasi un astfel de stabiliment !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor