Arges: Instanta a amanat audierile in dosarul Constantin Nicolescu

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:33
1624 citiri
Arges: Instanta a amanat audierile in dosarul Constantin Nicolescu

Tribunalul Arges a amanat, joi, audierea ultimilor martori in procesul presedintelui Consiliului Judetean (CJ), Constantin Nicolescu, dupa ce reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a anuntat ca pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se afla o cerere de stramutare a cauzei.

Instanta a decis amanarea audierilor si a stabilit un nou termen pentru data de 5 iulie, punandu-le totodata in vedere martorilor deja citati cu mandate de aducere sa fie prezenti in sala si la noul termen.

Amanarea a fost decisa dupa ce procurorul de sedinta a prezentat instantei un document din care reiesea Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca pe 4 iulie o cerere de suspendare a procesului de la Tribunalul Arges, iar pe 8 august o cerere de stramutare a cauzei, ambele formulate de DNA.

Judecatorul Irina Lazar a precizat ca, din punct de vedere procedural, audierea martorilor se putea desfasura si la termenul de joi, dar "pentru a nu spori suspiciunile DNA", s-a stabilit un nou termen pe 5 iulie, ulterior datei la care instanta suprema va judeca cererea de suspendare a procesului.

Cererea de stramutare a cauzei vine dupa ce instanta de fond a respins solicitarile Serviciului Teritorial Pitesti al DNA privind punerea la dispozitie a unei copii a inregistrarii audio de la o sedinta de judecata, pentru a se constata daca exista diferente fata de declaratiile consemnate in scris, intrucat doi dintre martorii audiati atunci sunt suspectati de marturie mincinoasa.

Procurorii DNA au mai solicitat stramutarea dosarului de la Tribunalul Arges si in anul 2011, dupa trimiterea in judecata a inculpatilor, insa instanta suprema a respins atunci cererea.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...