Cazul Nicolescu a ajuns si in presa germana

Joi, 03 Februarie 2011, ora 13:18
3673 citiri
Cazul Nicolescu a ajuns si in presa germana
Foto: Argeseanul

Arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu este comentata si in presa din Germania, tara care si-a exprimat in repetate randuri reticenta fata de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen din cauza nivelului ridicat de coruptie.

"Nicolescu este unul dintre 'baronii' locali, cu mare influenta in PSD, pentru ca dispun de bani si voturi. Aparent ar fi colaborat inainte de 1989 cu Securitatea. Procurorii DNA il acuza printre altele ca, in timpul indundatiilor din 2005, ar fi obtinut in baza unor documente falsificate aproximativ 900.000 de euro din fonduri structurale ale UE, pentru o firma la care este asociata propria familie.

Aceeasi firma, care a obtinut in judetul Arges contracte cu institutii publice in valoare totala de un milion de euro, le este foarte bine cunoscuta anchetatorilor din investigatiile efectuate anterior asupra fostului premier social-democrat, Adrian Nastase, fiind implicata in finantarea campaniilor electorale ale PSD din 2004 si 2008", se arata intr-un articol publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, si tradus de Mihai Politeanu pe blog.

Jurnalistii germani comenteaza sec si actiunile de protest ale PSD orchestrate de insusi presedintele Victor Ponta. Social-democratii romani (PSD) "trec la asalt" dupa arestarea lui Nicolescu si il acuza pe presedintele Traian Basescu si PD-L de "justitie politica" si de "stalinism".

"Presedintele PSD, Victor Ponta, afirma la televizor ca ar fi reusit cu mare dificultate sa opreasca membrii furiosi ai propriului partid de la incendierea sediilor PD-L. Furia acestora era directionata in special impotriva lui Traian Basescu si a lui Daniel Morar, seful DNA. 'Basescu si Morar au mainile manjite cu sange', declara Ponta", se mai arata in articolul publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Publicatia germana preia si relatarile din presa romana in care se arata ca PSD planuieste, in cazul victoriei in alegeri, masuri disciplinare impotriva judecatorilor si procurorilor care cerceteaza politicieni.

Quarterly Report - Editia 4

Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, trage un semnal de alarmă anunțând că deficitul bugetar a ajuns la un nivel record de 57 de miliarde de lei (3,34% din PIB) în primele patru luni ale...
#constantin nicolescu arestat, #Nicolescu presa germana, #Constantin Nicolescu Arges arestat , #arestat
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
SCANDALOS!!! ADEVARUL E CA OBRAZUL POLITICIENILOR INFRACTORI DIN ROMANIA E F GROS CA SORICIUL DE PO.RC!!!!...AU AJUNS STRAINII SA SE SESIZEZE PT GROHAITORII DIN PARLAMENTUL SI OPOZITIA INFRACTOARE DIN ROMANIA!!!!