Cine e Constantin Nicolescu si de ce e poreclit "vecinul"

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 13:38
14487 citiri

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este implicat, direct sau indirect, si in alte dosare. Nicolescu este urmarit penal pentru coruptie intr-un dosar privind programul "Cornul si laptele", iar unul din ginerii lui a castigat intr-o singura zi 13 licitatii cu statul.

Conform jurnalistilor de la Romania Libera, una dintre firmele care a participat la concursul de achizitii publice pentru distribuirea laptelui in scoli a reclamat ca a fost defavorizata intentionat de catre conducerea CJ in frunte cu Constantin Niculescu.

Aurel Savulescu a depus plangere penala aratand ca in 2007 a castigat licitatia electronica, dar dupa cateva minute a fost declarata castigatoare firma concurenta, care nu indeplinea conditiile de inscriere la concurs, dar, (surpriza!) o avea printre actionari pe sotia lui Constantin Nicolescu, Viorica. De altfel, Viorica Nicolescu a fost pomenita in mai multe dosare privind banii publici si retrocedari dubioase.

Viorica Nicolescu, sotia presedintelui CJ Arges, a fost externata

Savulescu a demonstrat in instanta ca a fost descalificat prin incalcari ale legii. "Am dat in judecata CJ si am castigat. Consiliul Judetean mi-a platit daune de 670.000 de lei noi, despagubire pentru ca am fost declarat pierzator pe nedrept".

Romania Libera mai prezinta si alte dosare in care apar apropiati ai lui Constantin Niculescu. Fratele lui, ex-colonelul SIE Petre Nicolescu, a fost implicat in scandalul legat de privatizarea uzinei ARO din Campulung Muscel. Petre Nicolescu a fost acuzat ca a intocmit un raport in care arata ca investitorul strategic Cross Lander USA Inc., reprezentata de John Perez, este de incredere. Ulterior, dupa ce afaceristul strain a cumparat fabrica, ARO a fost vanduta la fier vechi.

Mai mult, unul dintre ginerii lui Nicolescu, Ionut Stefanescu, a obtinut, intr-o singura zi, la doar un an dupa ce si-a deschis firma de constructii, 13 din cele 14 contracte cu statul, scoase la licitatie in Arges.

Totodata, fostul partener de afaceri al familiei Nicolescu, Nicolae Oita Marinescu, executa in prezent o pedeapsa cu inchisoarea pentru spalare de bani si evaziune fiscala.

Nicolescu are atat de multe proprietati incat e "vecin" cu toti argesenii

Presa locala scrie ca din cauza numeroaselor retrocedari suspecte in care este implicata familia Nicolescu, Constantin Nicolescu a mai primit si porecla "Vecinul". "Are atat de multe proprietati, ca practic e vecin cu toata lumea in Arges", spune un om de afaceri din judet.

Ponta, despre arestarile din Arges: Primarii mi-au zis sa dam foc sediului PD-L

Jurnalistii de la Romania Libera prezinta si o scurta biografie a lui Constantin Nicolescu. In 1973 acesta a devenit reprezentantul Uzinei Dacia in America Latina, pentru Columbia. Apoi, din 1985, a ajuns director comercial la Centrala Industriala de Autoturisme Pitesti, fiind coordonator al activitatii de comert exterior si interior. Dupa Revolutie, a devenit, in 1995, prefectul judetului Arges pentru un an, apoi consilier judetean, si din 2000 senator PSD pentru un mandat. In 2004, a devenit presedinte al CJ Arges si se afla acum la al doilea mandat.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#constantin nicolescu arestat, #Nicolescu Arges dosare, #dosare Constantin Nicolescu , #arestat