Ziare.com

Nicolescu si Penescu, trimisi in judecata pentru fraudare de fonduri europene

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 13:22

   

Nicolescu si Penescu, trimisi in judecata pentru fraudare de fonduri europene
Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatiile de fraudare a fondurilor europene, luare de mita in forma continuata si abuz in serviciu. In acelasi dosar mai sunt inculpati Constantin Penescu, o serie de primari din Arges, precum si administratori de firme sau diriginti de santier.

Constantin Nicolescu este acuzat ca ar fi semnat pentru aproape 900.000 de euro din fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea unor scoli despre care ar fi pretins ca au fost afectate de inundatii. Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC ZEUS S.A., care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, firma aflandu-se in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Constantin Nicolescu.

De asemenea, Nicolescu este acuzat ca a pretins si primit mita de la Penescu pentru a achizitiona produse alimentare si nealimentare de la firma acestuia pentru CJ Arges.

Conform comunicatului remis presei, procurorii DNA Pitesti il acuza pe Constantin Nicolescu de:

- folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,
- fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata,
- luare de mita, in forma continuata,
- instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial

Cornel Penescu, actionarul majoritar al S.C. PIC S.A. Pitesti, este acuzat de dare de mita, in forma continuata.

Alti inculpati sunt Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Andrei Calin Ioan, primar al municipiului Campulung, si Stefan Ion, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar, mai sunt inculpati Florian Despan director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Grigore Dobre, asociat si administrator la SC ZEUS S.A. Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al S.C. ZEUS S.A. Pitesti, precum si Gheorghe Dumitrache si Mircea Tudor diriginti de santier.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, in cadrul unui proiect finantat din fonduri PHARE, Consiliul Judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila in suma de 900.000 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare sau reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges, respectiv din municipiile Campulung, Curtea de Arges si comuna Budeasa, motivul invocat fiind acela ca ar fi fost afectate de inundatiile din perioada aprilie - august 2005.

Cererea de finantare a fost insotita de o declaratie de parteneriat semnata la data de 5 iunie 2006 de catre o parte din inculpatii de mai sus.

Procurorii arata ca fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre respectivele unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata.

In pofida aspectelor nereale consemnate in cererea de finantare depusa in data de 8 iunie 2006, a fost incheiat respectivul contract de grant astfel ca beneficiarul, Consiliul Judetean Arges, a primit pe nedrept suma totala de 880.249,95 euro cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE.

Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC ZEUS S.A., care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Constantin Nicolescu.

Pe perioada executarii proiectului, presedintele CJ Arges a semnat cererea de plata finala prin care s-a atestat in mod eronat efectuarea unor lucrari care in fapt nu au fost realizate.

In consecinta, Consiliul Judetean Arges a incasat pe nedrept suma de 260.800 de euro reprezentand ultima transa din contractul de finantare nerambursabila, cu toate ca pentru cel mai important obiectiv lucrarile nu au fost finalizate nici in prezent, desi intreaga finantare a fost incasata.

Mita primita de la Penescu

In perioada 2006 - 2008, Constantin Nicolescu, in calitate de presedinte al Consiliului judetean Arges, a pretins si a primit de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, asociat si actionar majoritar la S.C. PIC S.A., sume de bani sau bunuri in valoare totala de 66.588,15 lei pentru ca institutia Consiliul judetean Arges sa achizitioneze de la S.C. PIC S.A. produse alimentare si nealimentare, in unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica.

Suma remisa cu titlu de mita reprezinta aproximativ 10% din valoarea totala a acestor contracte.

In plus, in luna iunie 2009, Constantin Nicolescu l-a determinat pe inculpatul Popa Ion, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, sa nu aplice amenda contraventionala in cuantum de 10.000 lei unei persoane care ridicase pe domeniul public o constructie fara a avea toate avizele necesare.

In vederea recuperarii prejudiciului creat, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile apartinand lui Nicolescu Constantin, Grigore Dobre si Popa Ion.

La data de 26 ianuarie 2011, Constantin Nicolescu a fost retinut pentru 24 de ore, iar la 27 ianuarie 2011, acesta a fost arestat pentru 29 de zile. In data de 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3097 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cam repede

Ridzi in ce stadiu se mai afla cu cercetarile ? parca au trecut vreo 2 ani ?

 

OK

CORECT,DAR CATII ANI AU TRCUT DE CAND BOMBO O SCALDA LA CALD??????

La lupta tovarasi, ponta-crin-felixsecu, cum adica sa trimiti in judecata uslashi, care conform antena lui secu e mai curat ca lacrima?:-)))

Am vazut ce poate famiglia grivco-uslasha in alt articol: "Constantin Nicolescu, trecut in sondajele USL ca posibil candidat"
Pe romaneste: infractorii din toate zonele, uniti-va sub umbrela 'famiglia us lasha'
Ce fauna, bleah:-((((((((((((((((((((((((((

Parca Ponta facuse front comun in apararea inculpatului Nicolescu.

Si zbiera pe la Realitatea TV si Antena 3 ca Basescu e de vina...
Basescu l-a pus pe Nicolescu sa fraudeze fonduri europene?

BOTIS a cheltuit fondurile europene cu campania lui BOK si este nevinovat sa intelegem....

BOTIS mai este in TARA ??

Despre Nicolescu si Penescu e vorba aici si nu de Botis.

Vine si randul lui.

Ritzi a ta, spala-te pe cap cu ea

Fosta ministresa a "cheltuit" nejustificat - nu s-a spus niciodata cat era justificatu' - doar vreo 60.000 de euroi. Pentru asta a fost trimisa in judecata de DNA. Cat dureaza procesul, doar alde Mona Pivniceru, ori poate Elena Turcu poate sa spuna, sau aia cu "C" de barbat-su a fost arestat. Tot din bransa...
Nea Nicolescu a matrasit vreo 900.000 de mangoti. Cred ca trebuie sa facem separatie intre "gainarii" de gen Ridzi si maestrii in ale furtisagului, gen Niculescu, Bombonel(nepotul Tamarei, alde Hrebe [i gasca lui din vrancea si Bacau, etc.

saracuta nevinovata

doar vreo 60 mii acolo...
de cate zile era in functie ?

@tinkerbell

De Nastase si Mitrea ce ai mai auzit, prietene ?
Revin-o la ,,domiciliu,, te rog.

BRAVOOOOOO

UNDE ESTE BOMBICA SI CARLICA SA IL APERE PE NICOLESCU?
NU ESTE VINOVAT SARACUL DE EL.LA PUSCARIEEEEEEEEEEE FU..VA NEAMUL DE SCARBE PSD-ISTE

 

INTREBARE

Numai PSD-istii, nu si PNL-istii si PDL-istii vinovati?

Costica, locul tau e de mult la puscarie !

La urma urmei Colibasiul e la doi pasi. Argesul este, daca mai exista cineva care sa nu stie, judetul in care coruptia este un substantiv la fel de comun ca painea, bunaoara. Fostul turnator dovedit, Nicolescu, a creat o structura pentru care pana si Camora l-ar invidia. Cand spui Arges spui : mafia permiselor, licitatii trucate (o firma de-a lui Costica a castigat 13 din 14 tinute intr-o singura zi la Consiliul Judetean), spui Fatuoliu, spui terenuri teleportate, spui Botarca (cel mai penal primar din Romania), spui teroare si presiune politica exercitata asupra apoliticilor ori celor de alta culoare, spui complicitate cu interlopii s.a.m.d.

 

CONSTANTIN NICOLESCU "SEFUL" CONSILIULUI JUDETEAN ARGES SI DOMINIQUE STRAUSS-KAHU "SEFUL" FMI, DOI INCULPATI, VIITORI REZIDENTI AI INCHISORILOR!

CONSTANTIN NICOLESCU INCA ACTUAL PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEA, "TZINUT" ARTIFICIAL ATIT IN LIBERTATE CIT SI IN FUNCTIA DE MAI MARELE JUDETULUI ARGES, DE CATRE PARTIDUL PROPTEA PSD, A BAGAT MINA IN FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE, NU PINA LA COT CI PINA LA UMAR, IN ACELAS TIMP JUCINDU-SE SI CU "MITA" "LUATA" SI "DATA", LA MODUL DE "ATRIBUTII DE SERVICIU", A DEVENIT UNUL DINTRE CEI MAI BOGATI LOCUITORI AI JUDETULUI ARGES. DREPT REZULTAT AL FARADELEGILOR COMISE, LA ORA ACEASTA ESTE CEL MAI BOGAT INDIVID DIN JUDETULUI ARGES. I SE MAI SPUNE SI "VECINUL" DEOARECE PRIN "INGINERIILE" NECINSTITE FACUTE CU TERENURILE AGRICOLE SI CELE BUNE PENTRU CONSTRUCTII DE LOCUINTE, A AJUNS SA FIE "VECIN" MAI CU TOTII LOCUITORI DIN JUDETUL ARGES. DESI AJUNS PUTRED DE BOGAT SI LA VIRSTA DE 62 ANI, A CONTINUAT SA FACA "INGINERII" SI SA PREJUDICIEZE ATIT AVUTUL ROMANIEI CIT SI A CETATENILOR DIN JUDETUL ARGES. IAR ACUM LA VIRSTA DE 62 DE ANI, ESTE PE CALE DE A SE PENSIONA, CU PERSPECTIVE CERTE DE A STA IN INCHISOARE VREME FOARTE INDELUNGATA. TOTUL DEPINDE DE FELUL CUM JUSTITIA DIN ROMANIA V-A FUNCTIONA. IAR INTREBAREA ESTE.... JUSTITIA V-A FUNCTIONA CORECT?
IN ACEEASI SITUATIE SE AFLA IN AMERICA LA NEW YORK, SI DOMINIQUE STRAUSS-KAHU, INCA ACTUALUL PRESEDINTE AL FONDULUI MONETARULUI INTERNATIONAL, "RETINUT" PE BUNA DREPTATE DE CATRE POLITIA NEWYORKEZA, CARE LA VIRSTA TOT DE 62 DE ANI A INCERCAT CA SA VIOLEZE MENAJERA HOTELULUI LUCSOS, DIN MANHATTAN, NEW YORK IN CARE LOCUIA. DREPT PENTRU CARE A FOST ARESTAT IMEDIAT DE CATRE POLITISTII DIN NEW YORK, CHIAR IN MOMENTUL CIND ERA GATA SA PARASEASCA IN GRABA CU AVIONUL AMERICA. CA SI CONSTANTIN NICOLESCU PRESEDINTELE JUDETEAN ARGES, TOT LA 62 DE ANI SI BOBAT PUTRED, ESTE GATA CA SA INFUNDE PUSCARIA, SI DOMINIQUE STRAUSS-KAH, PRESEDINTELE FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL. DESI AMII SUNT IN ACEEASI SITUATIE DE BATRINI DELICVENTI, TOTUSI CONSTANTIN NICOLESCU "SE BUCURA" INCA DE LIBERTATE DIN CAUZA LIPSEI DE FUNCTIONALITATE A JUSTITIEI DIN ROMANIA, PE CIND DOMINIQUE STRAUSS-KAHN A SI INFUNDAT PUSCARIA, DEOARECE JUSTITIA AMERICAN FUNCTIONEAZA PERFECT PRECUM UN CEAS. DE ACEEA ROMANIA A AJUNS APROAPE ULTIMA TARA DIN LUME, PENTRU CA NU FUNCTIONEAZA NICI JUSTITIA CORECT SI NICI LEGIUITORI ROMANIEI NU FAC MAI NIMIC PENTRU TARA, CI DOAR PENTRU BUNASTAREA LOR PERSONALA. IAR AMERICA A AJUNS CA SA FIE CEA MAI PUTERNICA TARA DIN LUME SI OCUPA LOCUL NUMARUL 1 PE GLOB, DEOARECE JUSTITIA ISI FACE DATORIA, IAR GUVERNANTII AMERICANI AU GRIJA DE TOTI CETACENII AMERICII CIT SI DE TARA. ASTA ESTE!
ASA CA AMINDOI BATRINII DELICVENTI ISI MERITA SOARTA, PE CARE EI CU MINA LOR SI-AU FACUT-O, UNUL DIN BADARANIE, LACOMIE SI FIRE HULPAVA, IAR CELALALT PENTRU NESIMTIRE SI LIPSA DE RESPECT FATA DE EL, DE FAMILIE SI FATA DE OAMENI, SE CREDEA UN ZEU.

 

Sa vedem spectacol la judecarea lui Nicolescu si Penescu.

O fi ca la Mondialu ieri ?
Cred ca mai sunt autobuaze de inchiriat pentru ,,pelerinajul,,PSD la trinunal.

 

.

eu cred ca mare parte dintre acuzatii sunt un fel de acuzatii facute in ciuda: nu v-am prins cu marile matrapazlacuri pe care le-ati facut, ia sa va dam in cap cu bobarnacele astea. Sau treaba e facuta in asa fel incat acuzatii sa scape bazma curata la sfarsitul procesului( un fel de noi ne facem ca va acuzam, voi va faceti ca va aparati), deoarece, cel putin in privinta unor primari acuzati, lucrurile sunt clare si curate, nu necesitau proces.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor