Editorial: Tara lui pasat, malai si mamaliga

Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:49
4513 citiri
Editorial: Tara lui pasat, malai si mamaliga

Explicatia existentei in Constitutie a prevederii potrivit careia un parlamentar poate fi arestat numai cu incuviintarea Camerei din care face pentru a nu lasa loc abuzurilor cade de fiecare data cand pe rolul alesilor se afla o asemenea speta.

Trebuie sa fii nebun de-a binelea sa crezi, vazand desfasurarea de forte angrenata in justificari de conduita proprie, ca acolo, in Comisia juridica sau in plen, gestionarii suveranitatii consolideaza democratia.

E o fratie a nemerniciei, si onorabilii o stiu prea bine. Dar apar in fata natiunii cu smerenia de la spovedanie si insira atatea minciuni ca ma mir ca nu pusca televizoarele. Pesemne au dezvoltat rezistenta.

In cazul lui Dan Pasat, deputatul PD-L acuzat ca a santajat mai multi primari din Giurgiu pentru a-i determina sa incheie contracte cu firmele familiei sale, colegii juristi au reusit sa avizeze favorabil cu 10 voturi contra 8, obtinand si o premiera in materie: patru voturi nule.

Si a inceput dansul. Pedelistii sustin ca ei sunt eroii, indicatiile lui Traian Basescu fiind proaspete, Opozitia ca dimpotriva, portocaliii au furat curent, noroc cu ei, care consolideaza Justitia. Plus niste abtineri de la a devoala prestatia individuala, deoarece violarea secretului votului ar echivala cu un delict (iar pe mine ma cheama Alba ca Zapada, buna ziua, dragi pitici).

Nu are nicio importanta. O minima morala (what?) ar spune ca o asemenea solicitare nu ar trebui facuta, deoarece palicarii nu au doua perechi de boase, doar doua perechi de obrazi, grosi cat caramida. Si nu merita, data fiind activitatea lor in sanatoriul numit Parlamentul Romaniei, sa aiba nicio protectie, daca aia care fura trei sticle de apa minerala nu beneficiaza de aceeasi ingaduinta.

Dar cum nefericirea e doar pentru catei, o minima morala ar fi ca cererea procurorilor sa fie executata cu prioritate, in doua zile, in a treia sa intre in plen si dupa aia e treaba judecatorilor sa decida cat pericol pentru ordinea publica zace in plapandele fapturi.

Insa dosarul deputatului sta de aproape un an in fisete. Ca si cel al Monicai Iacob Ridzi, cum a stat o groaza si metrul cub al lui Adrian Nastase, acesta fiind motivul pentru care cred ca explicatia aia cu pazeala de abuzuri e un mare rahat. Si fereeeste-ma, Doamne, de bratul justitiei, si judeca-ma Tu, ca numai Tu esti fara de greseaaalaa, Doamne spaguieste, Doamne spaguieste, Doamne spaguieste!

Dar nu fiorul religios anima comportamentul alesilor nostri, ci absenta acestuia. Iar cand nu te temi, cand ai impresia ca esti prelungirea apostolilor in Romania, nu ai discernamant, si la adapostul constientizarii nemuririi talharesti spiritual o intreaga tara avand sentimentul ca plantezi morcovi, trebuie sa platesti cumva.

Din pacate, ii vom alege din nou. Poate ca nici nu ne mai dorim sa schimbam ceva. Ne-am obisnuit cu nemernicia, sunt tot mai multi cei care constata ca daca asta e reteta succesului, trebuie urmata. Romania e un tort de mamaliga.

Citeste si:
Reforma Justiției sau jocul de glezne al lui Cătălin Predoiu
Reforma Justiției sau jocul de glezne al lui Cătălin Predoiu
Problemele grave din Justiție sunt din nou ținute la sertar. Cu o Curte Constituțională și un Consiliu Superior al Magistraturii puternic politizate, rămânem sine die în poziție de...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...