Eroarea fundamentala a PSD (Opinii)

Joi, 03 Februarie 2011, ora 09:46
11226 citiri
Eroarea fundamentala a PSD (Opinii)

Sentinta Curtii de Apel Arges in privinta lui Constantin Nicolescu era de asteptat. Si nu pentru ca presedintele Consiliului Judetean Arges ar fi fost victima unui abuz al DNA sau al instantei care a dispus arestarea sa si nici pentru ca ar fi avut cei mai mari avocati. Libertatea i-a fost oferita de doctorul Serban Bradisteanu prin operatia la care l-a supus pe Constantin Nicolescu.

In loc sa fie insa o mare victorie pentru cel invinuit si, in ultima instanta, chiar pentru PSD, decizia instantei a fost maculata de chiar social democrati, prin presiunea infernala exercitata in ultimele zile asupra magistratilor. Dincolo de alibiul medical, nimeni nu poate spune cu mana pe inima daca judecatorii au fost doar corecti sau tematori pentru ceea ce ar putea urma in ipoteza mentinerii arestarii.

Pentru ca Victor Ponta & au dat un recital inspaimantator. Au amenintat ca toti procurorii si judecatorii care se ating de membri PSD vor avea de suferit dupa ce partidul va reveni la putere. Au amenintat ca vor incendia sediile PD-L. Au linsat-o mediatic pe judecatoarea care a luat decizia de arestare a lui Constantin Nicolescu.

Cuprinsi parca de un soi de nebunie, liderii PSD, in frunte cu Victor Ponta si Adrian Nastase (un magistrat, si un profesor de drept, ce ironie!) au aratat la ce ne putem astepta daca partidul din ,,stenogramele lui Nastase", total nereformat, va reveni la putere.

Si toate acestea de ce? Pe de-o parte, cu un diagnostic ca acela pe care-l are Constantin Nicolescu si proaspat operat pe inima, pe deasupra, eliberarea sa era ca si facuta. Pe de alta parte, acuzatiile fara probe de politizare a Justitiei la adresa PD-L si a lui Traian Basescu sunt foarte putin credibile cat timp vin de la un partid care exercita el insusi, la vedere, o presiune politica infernala.

Repetarea episodului Bivolaru, insa intr-o gama incomparabil mai virulenta, a fost asadar o eroare grava si inutila pentru PSD. Cu atat mai mult cu cat in perceptia publica baronii locali, mai ales cei cu o asemenea vechime precum Constantin Nicolescu, sunt sinonimi cu coruptia si clintelismul. Si nu chiar nejustificat.

,,Dati dovada de omenie chiar daca ar fi facut aceste fapte. A facut mai mult bine decat rau", spunea in fata completului de judecata chiar unul dintre avocatii lui Constantin Nicolescu. Nu stiu cati dintre romani cred ca arestarea initiala a fost decisa sub presiune politica, dar stiu sigur ca majoritatea sunt convinsi ca un presedinte de consiliu judetean cu 15 ani vechime nu poate fi usa de biserica.

Cand faci o asemenea tevatura si dai un asemenea spectacol pentru a apara un om asupra cauia planeaza suspicuni de coruptie, iti asumi acuzatiile care-i sunt aduse. Si este exact ceea ce PSD, cu renumele si trecutul sau, nu avea voie sa faca.

"Trebuie sa transformam asta in razboiul romanilor cu Basescu si PD-L", a indemnat Victor Ponta militantii PSD din Arges.

Este inca o dovada ca dl. Ponta nu intelege mare lucru din politica. Pe de-o parte, daca nimeni nu se mira ca Adrian Nastase este aparatorul coruptiei si al coruptilor, Victor Ponta avea sansa sa arate o fata noua, mai curata a partidului. A ratat-o.

Pe de alta parte, daca presedintele PSD isi imagineaza ca romanii care l-au votat pe Traian Basescu in numele anticoruptiei vor porni razboiul cu acesta sub stindardul unui acuzat de coruptie se inseala amarnic. Singurii care vor merge in acest razboi sunt cei pe care coruptia nu i-a deranjat niciodata si ei sunt deja cuprinsi in nucelul dur al electoratului PSD.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...