Perchezitii la CJ Arges - descinderile il vizeaza pe Nicolescu (Video)

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 09:08
3195 citiri
Perchezitii la CJ Arges - descinderile il vizeaza pe Nicolescu (Video)
Foto: Arhiva

Mai multi porocurori insotiti de 15 politisti au descins, luni dimineata, in sediul Consiliului Judetean Arges, iar perchezitiile l-ar vizat chiar pe seful CJ, Constantin Nicolescu.

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata, pe 18 mai 2011, de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri europene de aproape 900.000 de euro in baza unor acte false, relateaza Digi 24.

Vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau a declarat la B1 TV ca la ora 06:00 s-a prezentat la sediul Consiliului o echipa complexa formata din procurori DNA si politisti de la Directia judiciara si economica. Acestia au prezentat un mandat de perchezitie, spunand ca doresc sa verifice sase birouri.

Tecau a mai declarat ca in mandatul de perchezitie prezentat nu era trecuta nicio invinuire, doar un numar de dosar, cel in cadrul caruia se face perchezitia.

"Sunt vizate sase persoane si sase birouri in care lucreaza angajati de la directia tehnica, economica, achizitii publice si implementarea proiectelor. Sunt probleme de natura economica si de investitii, cred. Printre birourile vizate este si biroul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu", a mai declarat vicepresedintele CJ.

Istoria procesului Nicolescu

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar in Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar in Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Quarterly Report - Editia 4

Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, trage un semnal de alarmă anunțând că deficitul bugetar a ajuns la un nivel record de 57 de miliarde de lei (3,34% din PIB) în primele patru luni ale...
#Constantin Nicolescu descinderi, #perchezitii CJ Arges , #arestat