Procesul lui Constantin Nicolescu va continua la Tribunalul Arges, fara stramutare

Joi, 09 August 2012, ora 19:43
2117 citiri
Procesul lui Constantin Nicolescu va continua la Tribunalul Arges, fara stramutare
Foto: Adevarul (Arhiva)

Procesul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, va continua la Tribunalul Arges, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins cererea de stramutare a cauzei, formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit informatiilor publicate joi pe site-ul ICCJ, instanta suprema a respins ca nefondata, in urma sedintei din data de 8 august, cererea formulata de Serviciul Teritorial Pitesti al DNA privind stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Arges.

ICCJ a respins pe 4 iulie si cererea de suspendare a judecarii cauzei, formulata tot de procurorii anticoruptie.

Cererile de suspendare si de stramutare a cauzei au fost formulate dupa ce judecatorul Irina Lazar de la Tribunalul Arges a respins solicitarile Serviciului Teritorial Pitesti al DNA privind punerea la dispozitie a unei copii a inregistrarii audio de la o sedinta de judecata, pentru a se constata daca exista diferente fata de declaratiile consemnate in scris, intrucat doi dintre martorii audiati atunci sunt suspectati de marturie mincinoasa.

Procurorii DNA au mai solicitat stramutarea dosarului de la Tribunalul Arges si in anul 2011, dupa trimiterea in judecata a inculpatilor, dar instanta suprema a respins si atunci cererea.

Tribunalul Arges va relua pe 21 august, cand este stabilit urmatorul termen, audierile in dosarul in care Constantin Nicolescu este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de alte zece persoane, printre care omul de afaceri Cornel Penescu si patru fosti sau actuali primari.

Instanta de fond a incheiat deja audierea celor 11 inculpati din dosar, precum si a unui numar de aproape 30 de martori.

Istoria procesului Nicolescu

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar in Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar in Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Quarterly Report - Editia 4

Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, trage un semnal de alarmă anunțând că deficitul bugetar a ajuns la un nivel record de 57 de miliarde de lei (3,34% din PIB) în primele patru luni ale...
#proces Constantin Nicolescu Arges, #stramutare cauza proces Nicolescu , #arestat