Constantin Nicolescu, din nou pe radarul DNA: A fost pus sub control judiciar

Luni, 02 Februarie 2015, ora 18:08
3770 citiri
Constantin Nicolescu, din nou pe radarul DNA: A fost pus sub control judiciar
Foto: Nasul TV

Constantin Nicolescu (foto dreapta), fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges si presedinte al PSD Arges, a fost pus, luni, sub control judiciar de catre procurorii DNA, care au extins cercetarile in dosarul in care mai este inculpat si deputatul PSD Mircea Draghici (foto stanga).

Controlul judiciar a fost instituit pe o perioada de 60 de zile, se precizeaza in comunicatul remis presei de DNA.

In acest dosar, Constantin Nicolescu este cercetat pentru mai multe infractiuni, printre care folosirea influentei sau autoritatii functiei de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz in serviciu sau instigare la abuz in serviciu.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Constantin Nicolescu trebuie sa se prezinte la DNA ori de cate ori este chemat sa nu paraseasca Pitestiul si sa nu ia legatura cu martorii sau suspectii in cauza, in caz contrar riscand sa fie arestat la domiciliu sau preventiv.

Ponta: Dreptate lui Costica Nicolescu si celorlalti multi le facem cand Basescu pleaca de la Cotroceni

Constantin Nicolescu, condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare

In martie 2014, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele lui Constantin Nicolescu in acest dosar, precum si urmarirea penala a deputatului PSD Mircea Draghici, acuzat de complicitate la folosirea influentei sau autoritatii functiei de conducere intr-un partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Zeci de primari PSD audiati la DNA Pitesti in dosarul Nicolescu-Draghici

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal 28 de primari si viceprimari.

Constantin Nicolescu este acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute, in scopul ajutarii efective a unui magistrat de a ocupa o functie de conducere intr-o instanta, pe alte criterii decat cele ale competentei profesionale, cu ocazia concursului aprobat si organizat in acest sens de catre Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, in perioada 10 aprilie - 30 iunie 2009.

De asemenea, in perioada 2007-2010, ca urmare a influentei si a autoritatii exercitate de catre Nicolescu, atat in calitate de presedinte al CJ Arges, cat si de presedinte al organizatiei judetene a PSD asupra unor primari, in marea lor majoritate fiind membrii acestui partid, firma SC European Project Consulting, a deputatului Draghici, a incheiat contracte de prestari servicii, avand ca obiect consultanta, elaborare strategie locala si elaborare cereri de finantare - implementare proiect, cu un numar de 46 consilii locale ale unor orase si comune din judetul Arges, Scoala Speciala Valea Mare, Agentia de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judetului Arges (institutie subordonata Consiliului Judetean Arges) si chiar cu Consiliul Judetean Arges.

C.B.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Constantin Nicolescu control judiciar, #Nicolescu Draghici DNA primari Arges , #DNA